Sep 29, 2011

SPONTANEOUS THURSDAY #4


Assalamualaikum semua
dan Selamat Pagi Semua

Perbezaannya:
WORDLESS WEDNESDAY hanya gambar..
SPONTANEOUS THURSDAY adalah ayat..
If you wanna know
What is my quote for today
Just read more...
 

Sep 28, 2011

Wordless Wednesday #10

Assalamualaikum & Very Good Moning
On Wednesdays all over the internet,
bloggers post a photograph with
no words to explain it on their blog.

Hence the ‘wordless’ title.
The idea is that the photo itself says
so much that it doesn’t need any description.
Layaaaaaaaaaaaaaan

Sep 27, 2011

Foto Terbaru Lisa Surihani Berbaju Kurung Hijau

Assalamualaikum semua
Dah sarapan semua
Pagi ni my n3 just nak share salah seorang pelakon
yang anum minati..
jom layan gambar2 nya
 comelnya
 sopan
 cute
 suka tgk muka lisa..
 muda mudi.... lagi
 smile...
 baik & tak sombong
 terbaik
Untung nasib, boleh termimpikan Lisa Surihani.
Lisa Surihani hadir ke majlis rumah terbuka
Media Prima Berhad yang berlangsung
di Hotel Hilton, Kuala Lumpur.
Lisa Surihani yang hanya ditemani
oleh ibunya memaklumkan kepada kami
bahawa Yusry tidak dapat hadir kerana
urusan kerja. Ramai juga selebriti tanah air
yang hadir.


Sep 26, 2011

Gambar Majlis Persandingan Norman & Memey

Assalamualaikum semua
dan selamat pagi semua
hari ni my n3 nak share
gambar2 perkahwinan norman
bagi anum memang cantik
semua gambar-gambar..
jom kita layan
 cantiknya make up..
 hebat kan majlis dia org nie..
 suka warna tema dia org
 alhamdullilah..
 cute anak norman
 ermmmmmmmmmmm 
 giliran memey..
 comel anak2 norman & abby
 senyum je la
 naik seri si memey...
 cutenya... si kecik...
 hebatnya kek dia org
 bahagia...
semoga kekal selamanya..

Sep 23, 2011

Kad Kahwin Nabil

Assalamualaikum semua
Selamat pagi semua
Pagi nie Anum tak tahu nak buat
N3 apa pagi nie..
Just nak share Kad Kahwin Nabil
Cantik sangat-sangat.. jom kita tengok
“Kad Lestari bersyukur apabila dipilih oleh
pasangan Nabil & Zira sebagai pereka
kreatif untuk kad kahwin yang unik ini.
Apa yang unik? Kami tekankan konsep buku cerita,
berkisah dongeng bagi menepati tema Wonderland
sempena majlis resepsi mereka yang diadakan
pada 2 Oktober nanti,” kata Jamil Ismail, pengurus Kad Lestari.

“Atas kepercayaan yang diberikan oleh
Nabil & pihak Festival Pengantin,
pasukan kami dengan bantuan artis karikatur,
Joey berjaya menyiapkan cetakan kad
termasuk perahan idea dalam masa 3 hari sahaja.
Konsep buku dongeng turut dititikberatkan,
contohnya muka depan memaparkan
‘edisi resepsi’ sebagai tajuk, muka belakang
memaparkan doa sebagai penganti sinopsis.
Selain itu, cop ISBN dan pencetak
menonjolkan lagi identiti sebuah buku.”

“Kualiti cetakan amat dijaga.
Setiap cetakan di-laminate dan
dilekatkan pada cip keras,” jelas Jamil lagi.
 
 
 
 

Sep 22, 2011

SPONTANEOUS THURSDAY #3

Assalamualaikum semua
dan Selamat Pagi Semua

Perbezaannya:
WORDLESS WEDNESDAY hanya gambar..
SPONTANEOUS THURSDAY adalah ayat..



Hari ini sebelum kamu mengatakan
kata-kata yang tidak baik,
pikirkan tentang seseorang yang
tidak dapat berbicara sama sekali.


- Sebelum kamu mengeluh tentang
rasa dari makananmu,
pikirkan tentang seseorang yang
tidak punya apapun untuk dimakan.

- Sebelum anda mengeluh tidak punya apa-apa,
pikirkan tentang seseorang
yang meminta-minta di jalanan.

- Sebelum kamu mengeluh bahwa kamu buruk,
pikirkan tentang seseorang yang berada pada
tingkat yang terburuk di dalam hidupnya.
- Sebelum kamu mengeluh tentang suami atau isterimu,
pikirkan tentang seseorang yang memohon kepada
Allah untuk diberikan teman hidup.
- Hari ini sebelum kamu mengeluh tentang hidupmu,
pikirkan tentang seseorang yang meninggal terlalu cepat.

- Sebelum kamu mengeluh tentang anak-anakmu,
pikirkan tentang seseorang yang sangat ingin
mempunyai anak tetapi dirinya mandul.

- Sebelum kamu mengeluh tentang rumahmu
yang kotor karena pembantumu tidak mengerjakan tugasnya,
pikirkan tentang orang-orang yang tinggal dijalanan.

- Sebelum kamu mengeluh tentang
jauhnya kamu telah menyetir, pikirkan tentang seseorang yang
menempuh jarak yang sama dengan berjalan.

- Dan disaat kamu lelah dan mengeluh tentang pekerjaanmu,
pikirkan tentang pengangguran,
orang-orang cacat yang berharap
mereka mempunyai pekerjaan seperti anda.
- Sebelum kamu menunjukkan jari dan
menyalahkan orang lain, ingatlah bahwa tidak ada
seorangpun yang tidak berdosa.
- Sukses tidak diukur dari posisi yang
dicapai seseorang dalam hidup,
tapi dari kesulitan-kesulitan yang berhasil
diatasi ketika berusaha meraih sukses

  Hari ini Anda adalah orang yang
sama dengan Anda di lima tahun mendatang,
kecuali dua hal : orang-orang di sekeliling Anda
dan buku-buku yang Anda baca.
- Ketika satu pintu tertutup,
 pintu lain terbuka; namun terkadang kita
melihat dan menyesali pintu tertutup
tersebut terlalu lama hingga kita
 tidak melihat pintu lain yang telah terbuka.

Dan demikian dulu beberapa kata-kata
semangat yang anum publikasikan pada artikel ini.
Semoga dengan kehadiran beberapa kata-kata Semangat ini.
Teman-teman yang membacanya dapat hidup
lebih bersamangat lagi untuk hari esok yang lebih cerah.


Sep 21, 2011

Wordless Wednesday #9

Assalamualaikum & Very Good Moning
On Wednesdays all over the internet,
bloggers post a photograph with
no words to explain it on their blog.

Hence the ‘wordless’ title.
The idea is that the photo itself says
so much that it doesn’t need any description.
Layaaaaaaaaaaaaaan

Sep 20, 2011

Gambar Perkahwinan Ashraf Muslim & Dayana

Assalamualaikum Semua
Selamat pagi... dah sarapan ke?
Semalam N3 anum mengenai perkahwinan
Iera today anum nak ajak tgk perkahwinan
Ashraf Muslim plak.. Jom kita layan......
Cantik background
Doorgift..
Ermmmmmmmmmm..
Seri pengantin
mesti panas masa nie...
meriahnya..
sopanya dia..
ciuman penguat hubungan tue.. hehe
sweet..
credit to jurufotonya
Majlis resepsi pelakon Ashraf Muslim & pasangannya,
Noor Dayana berlangsung dalam suasana meriah
di kediaman pengantin perempuan di Gombak,
pada hari Sabtu lepas. Sebelum ini, kedua-dua
pasangan telah diijabkabulkan pada 1 Syawal di kota Mekah.


Kumpulan fotografi Jangguttouch yang ditugas
merakamkan detik-detik manis perkahwinan
mereka telah berkongsi 19 keping gambar
untuk tatapan pembaca. Memang cantik sangat!


Semoga perkahwinan mereka berdua kekal sampai akhir hayat. Amin!

♥Google+ Followers ♥

Flickr Gallery

✿YANG RAJIN KOMEN✿

Find us on facebook

Popular Posts