Campaigns

Dec 28, 2010

PENAT!!

i'm tired..

i'm so tired..
couldn't you please understand me..
just 39 day left..
be patient..
i'm begging you..
please.. T-T


Share:
Read More

Dec 27, 2010

I'M DONE!!

ok. cukup.
i'm done!
i have nothing to say and share.
you will notice that i'm not the same person like before.
because you make me cry again..
seriously you make me CRY!
I'm so sorry if all my word, are annoying.
i'm so sorry if my happiness make u feel sick.
i'm so sorry if hard to get into my life.
i'm done.

we have nothing to say.

sometimes when i'm happay..
there something make me unhappy again..
is that my fault?


A BIG GIRLS CRY AGAIN..
T_T

Share:
Read More

Dec 24, 2010

THE SUCCESFULL STORY OF THE BRIGHT GIRL

Share:
Read More

HELLO MY TEACHER

Share:
Read More

MY LOVE PATZZY

PELAKON : Jang Na Ra (Yang Song Yee), Kim Rae Won(Kim Hyun Sung), Kim Jaewon(Kang Seung Joon), Hong Eun Hee( Eun Hee Won)
GENRE : Komedi, Romantik

Ni drama kedua lakonana Jang Na Ra yg aku tengok. Wtak die dlam citer ni tak bnyk beza ngn watak die dlam citer2 laen. Seorng gadis remaja yg pering dn agak kelm kabut. Citer ni ending die tak best la macam tergantung je. Tapi kalu korng da lame tak gelak dan nk mengisi masa lapang dgn citer yg menarik,aku suggest citer nih.trademark citer nih: maskot patung yg Jang Na Ra pakai dlm citer nih.

FAV CHARACTER: Yang Song Yee..sebabb watak die dlm citer ni ade prsmaan mcam aku
FAV SCENE: mase perempaun jahat 2 kantoi kejahatan
beliau.wah! puas ati org laen tau yg die 2 sememngnye jahat.huhu



Share:
Read More

Konsert Double Trouble 2010 Sunway Lagoon

Tiket Konsert Double Trouble 2010 Sunway Lagoon – ok lah geng seperti yang ramai dah sedia maklum Konsert Double Trouble sekali lagi akan bergema di Malaysia. Kali ini pihak DIGI telah menunjuk kan minat untuk mejamu selera peminat kumpulan rock terbest, tergempaq dan terhebat Search and Wings – Konsert Double Trouble , Konsert Gemuruh DT Search & Wings.

Kali ini pihak DIGI akan mengemuruhkan Konsert Double Trouble – Konsert DT Gemuruh di dua lokasi penting. First sekali kat Surf Beach, Sunway Lagoon, dan juga di tapak ekspo, Seberang Jaya, Pulau Pinang.

Apa tunggu lagi geng, ini lah konsert gemuruh yang akan mengegarkan Malaysia, so beli tiket, mari kita saksi kan sama sama Konsert Double Trouble – Konsert DT Gemuruh Search Wings. Aku akan gie kat Surf Beach Sunway Lagoon, jumpa di Konsert Double Trouble – Konsert DT Gemuruh Search Wings

Share:
Read More

Dec 16, 2010

Settting the date!

Guess what is the most important thing to decide for your wedding?

please put aside your baju, or makeup or even the guests that u plan to be around first. The most important decision that u have to make before the wedding is... setting up the date! Haha. Ya lo.. without a date, macammana nak jemput orang? Betul x?

I would like to share a few tips on "setting the date" for your wedding. Hope the tips help. :)

1)
Work - You have to choose the perfect date when both of you can get time off from work for the wedding and also the honeymoon. Perhaps, some of the newlyweds dont mind much on the honeymoon part but for me, honeymoon is an ideal reward after all the sweat and tears of the wedding build-up. So go grab any honeymoon package - it doesnt matter whether it will be in or out of the country but so long the both of you can have all the time to rest and relax pun dah okay...

2)
Notice - Dewan - if u are in Klang Valley, u have to book the dewan like one year in advance at least! Gila kan? hehee...semua orang dah suka buat kat dewan sekarang, senang. And if you want the best deal from the suppliers, u better put up the notice early, so then u can go crazy finding ur dream supplier....
3)
Family and friends - Who do u plan to be around during ur wedding? Maybe ada relatives or good friends yang still kat overseas and u want to wait for them to come back for good dulu ke macammana kan? So semua ni kena consider.
4)
Date - Hmmph, if ur wedding is gonna be in School Holidays, December especially, u really have to plan and deal with ur suppliers much earlier... it is pretty tough to book their service as u have to berebut with other bride to be- peak season la katakan. U also have to take note - school holidays, all the travel expenses, accomodation prices will hike up la. - so plan early, for better deals okay?

5)
Day - As u know, Saturday is the most famous day for wedding kan? And of course is often hard to book. Sunday also okay - tapi for me if ur wedding is in short period only then okay kot if u would like to have it on Sunday, coz tmrw orang nak kerja. As for weekdays, they may upset some guests and hamper attendance.

6)
Time - Ada yang prefer evening wedding, ada yang prefer noon and di Sarawak pula pagi2 ye...Dalam kol 9:30 -11:00 macam itu sudah wedding.... Hehe...

So happy choosing the best date!



Share:
Read More

Dec 14, 2010

Apakah hukumnya pergi ke jemputan kahwin?

Helo guys, before i update entry berjumpa Cik Nash and our adventure ke Majlis Bertandang Aim & Suffian yesterday,i just need a quick clarification on this.

" Apakah hukum pergi ke jemputan kahwin?"

Ada orang cakap wajib, ada orang cakap harus, ada orang cakap sunat....
Ish... serious i tak tahu.... Can anyone advise on this?

Apa yang i tahu, i tak kisah apa pun ,
tapi yang penting kalau boleh pergi la kan? Sebab orang dah jemput kita...
Sebabnya i tanya benda2 ni, i banyak kali tak pergi kenduri kahwin
yang dijemput oleh kawan2/saudara mara.
Kadang2 niatnya dah nak pergi, tapi end up tak dapat pergi sebab
ada hal2 yang tak dapat di elakkan.

And ada jugak yang memang i tak pergi disebabkan ada sebab2 tertentu yang sangat sensitive.
And mengelakkan dari ada apa2 perasaan negatif/berlaku apa2 kejadian negatif lebih baik i tak menghadirkan diri. :) Jadi bagi i, kalau kenduri itu adalah untuk merapatkan silaturahim pergilah, tapi kalau kenduri yang ada antara jemputan yang hanya akan menjauhkan silaturahim tu nak kira macammana ek?

Jadi, apakah hukum ke kenduri kahwin yang sebenar2nya?

Share:
Read More

Dec 9, 2010

diMaNakaH KaWaN SeJatikUuuuu..

-What is a friend?I Will tell yoU-It is Someone with whom yoU dare to Be yourself”

-Frank cRane-
-“OnE LoyaL FriEnd is Worth teN thousand relatives”

Haaa..entry hari ni adalah pasal kawan…tapi bukan cite kawan yang happy ending..tapi yang sad ending nyerrr..
Emmm korang percaya x semakin kita rapat ngan kawan kite semakin kite kurang menjaga perasaan dan hati nya..kita buat x endah..kita ambil mudah segala hal..sebab dh terlalu rapat..tapi dengan kawan yang kurang rapat..kita akan lebih berhati-hati dan menjaga segala hal..benda nih selalu la jadi kat aku..
Bile rapat mula jadi cmtu laa..sepatutnya makin rapat makin memahami..ni dh terbalik haaha..
Yang paling aku benci bila kawan kite tinggalkan kite bile die dah ada boyfren..OMG..aku mang x suke perangai org yg cenggini..
Adalaa beberapa member aku yg cmni..

Dulu kawan aku nih mang baik la ngan aku..kawan dh lama dri sekolah lagi..keluarga pun saling kenal..namun lepas hbis sekolah..die mula jarakkan diri..kite ajak kuar bukan main susah..alasan kerjaa..hujung minggu pun keje gak ker..sibuk mengalahkan Perdana Menteri…last2 semua dh malas nak ajak dh..sbb dh tau alasan basi die..
X tahu la kenapa die x nak kuar dgn aku n yg lain..mungkin die malu kot nak kuar ngan aku dh..yela nk kena naik bus awam sume..kalau kuar ngan BF die naik keta jer..x yah penin2..entahlaaa..dari segi sms die mang akan reply lau kite sms die dulu..tapi kalau ko x sms die dulu jgn harap die nak sms ko dulu..emmm…
Ntahlaaa..time cuti pun die xde nyer nak dtg lepak umah aku cam dulu..sendiri2 jer..

Kadang2 sedih pikir kerenggangan yg wujud..adakah die yg ingat aku sombong atau sebaliknya…tapi memang sejak dh ada BF..die berubah drastic..x mcm dulu..
Nak sms Tanya khabar pun x tau nak ckp ayat pe dh..
Cuma raya ritu adalah die hantar kad raya..
Emmm..tu cite kawan sek.yg kawan lain terutamanya yg dh kahwin..lagi la hampeh hehe..xdenyer nak ingat kawan..huhu..buat mcm x wujud jer..asyik pkir masalah die jer..entahlaaa no komen…

Kawan oh kawan..
Dimanakah kawan yang sejati..berada?
Marilah kita berkawan
Hehe ^_^

p/s-pujuk hati sendiri..nak baca mjalah ujang yg bru beli hehehe..bumper cuti sekolah lalala

Share:
Read More

Dec 3, 2010

Jodoh itu di tangan tuhan

Kamu semua percaya pada jodoh?

Adakah kamu salah seorang dari mereka2 yang suka menyalahkan orang lain bila jodoh tidak sampai? Harap kita tidak termasuk dalam golongan itu, ya kawan2. :)

Ramai orang cakap dont be too excited nak kahwin ni, kadang2 entah sampai entah tidak jodoh kamu. I am not going to be one of the "dumb" people yang suka bercakap2 tuh, samalah dengan kamu tidak mendoakan yang terbaik untuk si bakal pengantin itu kan?

well, JODOH ITU DI TANGAN ALLAH TAALA. Yes, it is true that how hard u work for it pun, kalau telah tertulis yang jodoh kamu bukan dengan si dia, bukan lah jawabnya. Yes, sebagai manusia biasa, kamu hanya MAMPU bersedih dan menangisi apa yang telah ditakdirkan. Tapi sampai bila, kan? Cuba ada perasaan ini iaitu REDHA. I know, it is easy for me to say it, tapi kalau I pun, nak melaksanakan nya payah kan?Tapi apa lagi yang boleh kita buat? Setiap yang berlaku itu ada hikmahnya. Dan sebagai pemerhati pada keadaan2 ini, adakah kamu perlu bercakap2 belakang " Itulah, excited sangat, kan tengok sekarang" atau "Hari tu tunang, siap pelamin bagai, hantaran bagai, kan dah putus sekarang, siapa nak jawab tu?
"Wah, kejam tau tak bila kamu dan kamu pulak yang pandai menghukum insan itu,Siapa kamu? Bukan tuhan bukan. Jadi dari kamu tambah dosa dengan cakap2 sebegitu, apa kata offerkan kata2 motivation seperti " Sudah tiada jodoh, apa boleh buat, kan? Allah knows what is best for you" and go hug the friend. Bukan saja orang yang boleh bertunang boleh putus, orang yang dah berkahwin, kalau ditakdirkan jodoh kamu sampai situ sahaja, bercerai juga kamu. Hmpph... Entahla bagi I, kamu tidak layak menghakimi takdir seseorang, kerana takdir kamu pun, kamu sendiri tidak tahu,bukan? Apa yang telah disediakan untuk kamu... Kalau kamu tahu, kamu memang hebat... Jangan kata, kamu berjaya back to the future. I tumbuk kamu nanti.

Jadi percayalah pada jodoh. Jodoh itu di tangan tuhan.
Siapa lah kita untuk menilai apa yang ada padanya. :)

Share:
Read More

Socialize

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Labels