Feb 4, 2020

, ,

Kobis Bunga Boleh Buat Celup Tepung? Makan Dengan Nasi Sedap, Ratah Pun Layan!

Assalamualaikum semua
Selamat pagi Selasa
Pagi ni nak share resepi yang mana anda semua x terfikir kan
Salah satu cabaran untuk ibu-ibu selain kepadatan masa untuk mengurus rumah tangga adalah kepayahan untuk memikirkan menu sesuai bagi anak-anak. Tambahan lagi kalau si anak cerewet atau langsung tak mahu makan sayur. Apa kata guna trick Pari Malar Thoraisingam menggoreng kobis bunga sehingga menjadi snek enak. Tak sangka rupanya sayur!

Bahan-bahannya:

Serbuk cili
Serbuk kunyit
Serbuk ketumbar
8 sudu tepung jagung
6 sudu tepung beras
Garam dan gula secukup rasa.

Potongkan kobis bunga

Potong kobis bunga kecil-kecil. Gaul dengan serbuk cili.

Lumurkan serbuk kunyit dan serbuk ketumbar

Campurkan bahan-bahan lain

8 sudu tepung jagung, 6 sudu tepung beras, garam and gula. (Boleh masukkan perencah ayam atau aji kalau suka) Saya buat vegetarian pun sedap takda perencah.

Masukkan telur dan kemudian tepung suji

Goreng sehingga keemasan

Gorengkan daun kari

Dah siap

The following two tabs change content below.
Anumkhairil
Share:

9 comments:

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

NUFFNANG