Jan 16, 2020

,

Rangup Di Luar, Creamy Di Dalam, Ini Resepi Bebola Kentang Ayam Cheese Korang Wajib Buat!

Assalamualaikum semua
Selamat pagi khamis
pagi ni nak share resepi yang sangat best
Kombinasi cheese dalam kebanyakan makanan sudah menjadi trend dalam kalangan rakyat Malaysia. Keunikan rasanya yang lemak dan cair di mulut membuatkan sajian ini terus menjadi pilihan hati bagi para penggemarnya.
Terbaru, seorang pengguna Twitter, Danish Harraz ada berkongsi resepi Chicken Potato Cheese Balls yang sedap dan pasti membuat korang terliur.

Rangup di luar, creamy di dalam

As I promised with you guys, ini dia hasil Chicken Potato Cheesy Balls yg Danish buat semalam. Rangup diluar, creamy didalam. Ada yg tanya bagaimana utk elak pecah bila digoreng. Nanti Danish share tips yg Danish guna. Boleh deep fry, bake or masak dalam airfryer, your choice🤗
View image on Twitter
Guna Mozzarella cheese dan tidak perlu letak banyak-banyak Cheese dan jika guna tips yg Danish guna, inshaAllah akan dapat hasil yang sama seperti ini.
66 people are talking about this

Sangat mudah dan sedap!

Bahan-bahan

Gaul sama rata

Letak dalam tray

Salutkan dengan telur dan breadcrumbs

Sudah cukup masa, keluarkan potato balls.

1. Salutkan dgn telur
2. Kemudian salutkan dengan breadcrumbs rata sambil ditekan perlahan supaya melekat

Tips: Boleh double coating untuk jadikan bahagian luar lebih rangup (telur+breadcrumbs+telur+breadcrumbs)

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
Ulang proses hingga semua Potato Ball habis. Sambil itu panaskan minyak masak dengan api sederhana.
See Danish Harraz🤠🇲🇾's other Tweets

Sedia untuk di goreng!

Goreng dengan api sederhana jangan api besar nanti ianya senang pecah dan pastikan minyak sudah cukup sedia panas (TAPI jangan terlalu panas, nanti senang hangus) sebelum masukkan potato balls untuk elak potato balls menyerap banyak minyak.
17 people are talking about this

Dah siap!

Tips masakan


Sumber: Danish Harraz
Share:

10 comments:

  1. Senang je bahan-bahan dia...
    Insya'Allah simpan dlu..nnt ade masa leh la buat...

    p/s: Anum, jemput join giveaway nieyl..
    https://seindahcerita.blogspot.com/2020/01/giveaway-bersama-nieyl.html

    ReplyDelete
  2. Anak akak pernah buat sekali...sekali tu ja la..

    ReplyDelete
  3. nyummmm nampak sangat menggoda, nak try lah. tq anum kongsi kan ni ^_^

    ReplyDelete
  4. wowww...tergoda tengok cantik gilerr kejadiannya!

    ReplyDelete
  5. aida ada gak resepi haraz ni.
    but from fb mahn.
    mcm sama jer. tapi lom buat lagi, anum :) ha ha ha ha...
    dok save aje resepi, buat nyer ntah bila tahun!

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

NUFFNANG