Sep 13, 2019

, , ,

EKSPEDISI JELAJAH TAMAN NEGARA ROYAL BELUM 2019 (23-25 OGOS) Part 4

Assalamualaikum semua
Selamat petang 
next kami ke Salt Lick
 Tahukah anda apa itu salt lick?
Salt lick adalah kawasan dimana terdapatnya garam mineral terkumpul dan pelbagai haiwan akan datang ke kawasan tersebut dan menjilat garam mineral sebagai salah satu sumber nutrisi. 
Di Royal Belum, terdapat 12 lokasi salt lick untuk haiwan-haiwan ini berkumpul. Jika anda ke sini, anda boleh melihat pelbagai jenis tapak kaki haiwan yang datang menjilat garam mineral.  
 makan time
 semua balik ke houseoat kelaparan
 ngam2 sampai kita makan 
 time ni best sangat2
 orang asli datang bawa hasil tangkapan ikan
 apalagikkk semua nak 
 mana x nya ikan sebarau 
 sedap n manis cuma kena berjaga dengan tulang2
 sesi pembahagian ikan
 orang bz duk pembahagian ikan kita bz ngan gambar
 haha
 semua happy dapat bawa balik ikan sebarau 
 dah masuk plastik
hehe macam2 gelagat masa nie
haha
nanti kita sambung lagi ya
Share:

7 comments:

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

NUFFNANG