Pencarian bloglist bagi bulan Oktober, November dan Disember 2019 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 18 September 2019, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga hari esok, 11.30 pagi 19 September 2019. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #34 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI


10 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 September 2019.

** jom support Mia Liana....


Assalamualaikum semua
Selamat petang semua
Sambung lagi xtvt kami ya
 selepas penat mandi manda serta bermain dengan ikan2
 kami meneruskan perjalanan untuk pulang ke houseboat
  hari ini hari terakhir kami di sini
 naik speedboat utk ke houseboat
 view dari dalam bot  
 ketua ekspedisi 
  alhamdullilah selamat sampai ke houseboat
  berehat santai
 houseboat bergerak menuju ke jeti
  happy face
sehingga berjumpa lagi
 Ini la team kami
  AJK & Agen Kembara
 semua yang dirancang berjalan dengan jayanya
  kesemua peserta
  kenangan terakhir sebelum turun ke darat
syukur semuanya selamat pergi dan pulang dalam keadaan selamat
sehingga berjumpa lagi
Bye2 Royal Belum
Happy ending
Assalamualaikum semua
Pagi ini masih bersiaran entry Royal Belum
Jom kita sambung lagi
 next kita ke Santuari Ikan, Air Terjun Ruok
 Setiap kali mendaki, Kami sangat tertarik dengan keindahan flora yang ada. 
  Di sini tanah agak lembap dek kerana hujan di malam hari. 
 Bau daun, pokok dan tanah yang lembap sangat menenangkan fikiran.
 keindahan yang tiada tandingan
 Dalam hutan ini takut sikit. Tidak boleh dibayangkan. Jadi, batang pokok, dahan yang dipaut perlu kita perhatikan supaya selamat. Mana tahu terpegang apa-apa yang tidak sepatutnya. Lari tidak cukup tanah nanti. Atau pun boleh jadi bahaya sekiranya kita berpaut pada dahan yang tidak kuat.
 tiada sebarang ganguan
 ini la kita harus jejaki
 tiada kata lain yang dapat dikatakan lagi
Tiada apa yang lebih menenangkan di Royal Belum ini apabila melihat ikan-ikan bebas berenang menikmati makanan yang kita berikan. 
Jarak dari jeti bot ke Air Terjun Ruok lebih kurang 10 minit dimana anda perlu melalui trek yang agak mudah sebelum sampai ke air terjun ini.  
 Apabila tiba, anda boleh menikmati keindahan air terjun, mandi-manda serta memberi ikan makan. 
 sesi bagi ikan makan
 semua happy
 after puas bagi ikan makan jom kita mandi
Menarik di sini terdapat banyak anak ikan. 
 Maksud Anum ikan-ikan yang naik ke sini untuk melakukan aktiviti meramaikan ikan-ikan yang ada. 
 Dimaklumkan bahawa ikan yang ada di sini ialah ikan Kelah. 
 Betul lah ejanya macam itu. Hahaha. Apabila dicampakkan makanan ikan, berebut semua ikan-ikan yang ada.
Alang-alang sudah terbasahkan kaki bagi ikan makan, masuk terus dalam air basahkan satu badan. 
 Air terjun di sini sejuk yang amat. 
 Dasar air berpasir lembut. 
 Air Terjun Ruok ini lebih deras berbandingkan air terjun sebelum ini. 
 Terasa ingin ambil pelampung dan meluncur dari atas lalu terjun ikut air terjun. 
 Weeeeeeee. Hahaha. Tapi menakutkan sebab air tersangat deras.
 Perlu berhati-hati ketika mandi. 
Sebelum Anum terlupa, bagi anda yang tidak pandai atau tidak yakin untuk berenang, bolehlah bawa bersama jaket keselamatan untuk bermandi-manda di kolam air terjun itu nanti. 
 Di bahagian tengah kolam air terjun memang agak dalam. INGAT! UTAMAKAN KESELAMATAN…
  Jom layan gambar kami beraksi apabila jumpa air terjun…hahahahahaha… masing-masing seperti lupa daratan.
 Happening tak Trip kami?… hihihi..
  Mata anda mesti melilau dan tangan mesti terasa gatal apabila melihat sendiri ikan-ikan kelah itu berenang-renang bebas di dalam air, memang banyak ikan kelah di santuari ini tetapi TIDAK DIBENARKAN untuk memancing dan menangkap ikan-ikan ini. 
 Jangan cuba-cuba nak tangkap ikan tu ok!.. tak pasal-pasal kena pekik dengan renjer nanti…hahahahahaha.  
 Kalau ada nasi-nasi lebih daripada houseboat, bolehlah bawa sekali nanti sebab boleh bagi ikan makan. 
 Anda tabur sahaja apa-apa di kolam itu nanti, berebut-rebut ikan makan.. dah macam ikan pirahna jer anum tengok dan sambil-sambil itu, jangan lupa untuk rendamkan kaki bagi sesi fish spa..hahahahahahaha…  
 x sah la kalau x de gambar kami
 terbaik
 gambar berdua wajib kena ada
 kenangan kan
  happy moment
  bukan senang nak dapat snap gambar macam ni hehe
Akhirnya, tibalah masa untuk mengucapkan selamat tinggal kepada Air Terjun Sungai Ruok dan memulakan perjalanan balik ke houseboat.