Jul 19, 2019

, , , , , ,

Holiday MELAKA 2019 Part 6

Assalamualaikum semua
Selamat petang
Nak sambung lagi entry Melaka
Kalau dah sampai di Melaka mesti la wajib makan Asam Pedas kan
Kali ini kami memilih kedai Asam Pedas Kota Laksamana
Kami order set Nasi
 Ikan pari
ikan kembung
We bought two type asam pedas fish. The price more than RM50 excluding rice and drink. Very expensive and its not worth it and not affordable. Try find other places because this area is favourite for the tourist. Therefore price always increase as an advantage and less choices.
licin hubby makan , dia suka but for me biasa2 sahaja sebab Anum pernah makan asam pedas lagi sedap dr ini
boleh la cuba kalau korang ke Melaka

Share:

18 comments:

  1. Asam Pedas Kota Laksamana boleh tahan best juga :)

    ReplyDelete
  2. Pekat asam pedas diaaa....sedap kan...

    ReplyDelete
  3. biasalah bila makan di tempat tumpuan pelancong. semoga lebih berhati2 pd masa dpn..

    ReplyDelete
  4. pernah makan kat sini rasanya.. ni yang dekat depan roti nan femes tu eh?

    ReplyDelete
  5. aida x pernah ke sini, Num.
    dedekat dgn rumah, byk jer kedai asam pedas.
    mahal nyer harga dia??? tak termasuk air.
    normally one set, nor more than rm15. tgk ikan la...

    ReplyDelete
  6. sedapnyaaa telur masin.. tp kenapa mcm mahal

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum anum...pehhh sampai licin mangkuk asam pedas tu yer...

    ReplyDelete
  8. sedap asam pedas tu tp kenapa mcm mahal plak rasanya :-)

    ReplyDelete
  9. Meh kita masak asam pedas untuk awakūüėĀūüėĀ

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak nak bila tue
      kita akan dtg melaka lagi bulan 9

      Delete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

NUFFNANG