Assalamualaikum & Very Good Moning
On Wednesdays all over the internet,
bloggers post a photograph with
no words to explain it on their blog

Hence the ‘wordless’ title.
The idea is that the photo itself says
so much that it doesn’t need any description
 New product to review
 Tq Dove
 other product Gajah Baring
Minions Banana  
Tq for give
Assalamualaikum semua

Selamat pagi Isnin
Ok last entry about Melaka
MELAKA sememangnya kaya dengan kepelbagaian produk pelancongannya.
Bagi yang pernah ke Melaka, pasti akan membawa buah tangan atau ‘ole-ole’ untuk dibawa pulang sebagai kenang-kenangan..
Lebih mudah dikatakan, tidak sempurnalah hidup jika tidak membawa cenderahati dari negeri bersejarah ini. 
 Pilihan kami di Medan Samudera Bandar Hilir
 Dodoi cair sedap kami beli dalam 4 bekas siap dapat gift lagi tau
Mengulas tempat beli belah di negeri bersejarah ini, pilihan destinasi mungkin tidak besar, namun sekiranya pelancong ingin mencuci mata atau ‘window shopping’, boleh sahaja berkunjung ke Medan Samudera Bandar Hilir.
Terletak berhadapan Kapal Flor de la Mar, sudah pasti bangunan dua tingkat ini mampu menarik perhatian pelancong kerana terdapatnya lot-lot kedai yang menjual barangan cenderahati.

Pelbagai barangan yang boleh dijadikan sebagai hadiah mahupun ole-ole buat rakan-rakan serta keluarga seperti produk kraftangan, rantai kunci dan baju.
Sudah pasti ia amat bersesuaian buat pelancong, jika ingin ke sini selain kemudahan seperti tandas awam, medan selera, surau dan kawasan letak kenderaan yang tidak jauh
the alley cafe review
The Alley Malacca is a popular bubble tea cafe among the young adults and teenagers. They opened not too long ago at Porto Historia (Melaka), which is near Kota Laksamana and beside Kapitan Kongsi.
The Alley is a Canadian franchise and it has branches around the world. Malacca has one of them and it’s definitely gaining traction these days.
 Jom kita cuba
 First things first, the location is quite good in a sense that it’s quiet. There aren’t many shops around it yet, and the decor of the shop lots are amazing to say the least.
It gives off this cozy vibe like you’re on holiday in another country. 
 The most popular drink at The Alley is 
Image result for the alley melaka menu

Brown Sugar Deerioca Creme Brulee Milk (RM12.90)
 see bubble stay hot
 looking for vacancy??
  Let's try
 I can count on the Alley for consistently good pearls! Their most popular drink is the Deerioca Brown Sugar (pictured). It’s sweet and indulgent – only get it if you like sugary sweet stuff! Another favourite of mine is the Royal No. 9 Milk Tea. It different compared to regular milk tea with a floral undertone to it. Even their pearls are infused with a slight floral taste! I really like it! The tea is a bit strong for me though (caffeine-wise), so I wouldn’t recommend having it in the evening/night if you’re sensitive to caffeine like me.
 The Alley is a great place to hang out with your friends or family and drink good bubble tea.
The ambience is also quite good and it’s no wonder that they are quite popular with the young adults.

The Alley Contact
You can find out more by following them on social media or contacting them. Note: We are not affiliated with The Alley Malaysia and are not official representatives for them, just here to review and share our love for bubble tea!
Locations: Multiple Locations (Click here to view)
Must Try: Brown Sugar Deerioca Creme Brulee Milk
 السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA,
FOKUS DIRI SENDIRI 

Semoga kita semua berada dlm rahmat Allah SWT Dan dikurniakan kesihatan yg baik jua hendaknya :- 


Image result for Renungan Jumaat : Fokus Diri SendiriAda seorang anak yg setiap hari rajin ke masjid, lalu suatu hari dia berkata kepada ayahnya, "Yah mulai hari ini saya tidak mau ke masjid lagi"

"Kenapa?", sahut ayahnya, "kerana di masjid saya tengok orang2 yg nampak agamawan tapi sebenarnya tidak, ada yg sibuk dgn gadgetnya, sementara yang lain dok cerita keburukan orang lain".

Ayahnya pun berpikir sejenak dan berkata, "baiklah kalau begitu, tapi ada satu syarat yang harus kamu lakukan setelah itu terserah kamu"

"Apa itu?" , "ambillah air satu gelas penuh, lalu bawa keliling masjid, ingat jangan sampai ada air yang tumpah"

Si anak pun membawa segelas air keliling masjid dengan hati2, hingga tak ada setitis air pun yang tumpah.

Sesampai di rumah ayahnya bertanya, "Bagaimana sudah kau bawa air itu keliling masjid?", "Sudah".

"Ada yg tumpah?", "Tidak".

"Ada di masjid tadi orang yang sibuk  dengan gadgetnya?".

"Saya tidak tahu kerana pandangan saya hanya tertumpu pada gelas ini", jawab si anak.

"Ada di masjid tadi orang-orang yang menceritakan keburukkan orang lain?" tanya ayahnya lagi, " Saya tidak dengar kerana saya hanya  tertumpu untuk menjaga air dalam gelas ini".

Ayahnya pun tersenyum lalu berkata, "Begitulah kehidupan anakku, jika kamu fokus pada tujuan hidupmu, kamu tidak akan punya waktu untuk menilai keburukkan orang lain. Jangan sampai kesibukanmu menilai kualiti orang lain membuatmu lupa akan kualiti dirimu".

Mari kita berhenti bersangka buruk kepada insan lain, fokus pada diri sendiri dalam beribadah, bekerja dan untuk terus menerus menjadi positif.

*Semoga kita menjadi lebih baik dan lebih bermanfaat.*

*Robbana Taqobbal Minna*
*Ya Allah terimalah dari kami (amalan kami), AAMIIIN.....*

*Peringatan utk diriku*

Assalamualaikum
Selamat pagi jumaat
Last day kami bertukar hotel ke Hotel Temasek
Last minit dapat call dr hotel utk review 
kebetulan memang cuti lagi so ngam la 
registration counter
main lobby
agak luas dan selesa
pelbagai kemudahan disediakan
Mini shop pun ada 
view from center place
Antara peralatan permainan yang disediakan
besar dan selesa
ruang ke main lobby
Pelbagai risalah yang disediakan
Ruang makan yang sangat luas
Sudut dobi
so korang kalau menginap disini x perlu risau kalau baju x cukup 
just turun ke main lobby masukkan coin dah boleh gunakan 
Mini garden
Antara menu yang tersedia di restoran hotel
Jom kita review bilik
washroom
sangat bersih ok
wardrobe yang besar
ini la bilik yang kami dapat
alhamdullilah selesa, bersih dan kemas
ruang Tv
Coffee section

Our review
1. Fast service and early check in to avoid the heat and hot weather 
2. Requests made was settled fast and quick 
3. Basement car park to avoid rain 
4. Near Restaurant Ming Huat which is famous for the Nasi Lemak (RM 1 & RM 3- Morning), Mee Rebus/Mee Kahwin (RM5- Morning), Roti Canai(RM1 - Morning) and Nasi Lemak Ujong Pasir which is at night. 
5. Room was strategically and conveniently placed. 
6. Shower was excellent because of the hot water and high water pressure. 
7. Got hairdryer and safe 8. WiFi was good Cons

Untuk details kalau korang nak menginap here
Temasek Hotel
Address: 57, Jalan D'Albuquerque, Portuguese Settlement, 75050 Melaka

Assalamualaikum semua
Maaf semalam x sempat nak balas komen
bz tahap max hahaha
Ok hari terakhir kami di Melaka nak ajak korang terjah kedai makan yang viral
Barakah Corner makin terkenal sejak signature dish mereka iaitu Roti Canai Merecik Special / Cheese menjadi viral. 
 Selain roti canai, ada juga nasi lemak, lontong, laksa, roti bakar dan lain-lain. 
Bagi yang belum tahu, roti canai ni ada inti di dalamnya – lebih kurang macam murtabaklah. Cuma ianya digulung macam burrito. Lepas tu disiram lagi dengan kuah banjir, siap dengan sambal di atasnya. Hah, terliur kan?
Patutlah makin ramai yang datang dari jauh semata-mata untuk cuba menu di sini. 
 Cuma satunya, kena sabar menunggu sikit sebab biasanya tempat ni memang full housememanjang!
 nampak muka x sabar nak cuba
 teruja tengok 
 hasilnya
Waktu Operasi: 7 pagi – 12 tengah hari, Tutup hari Selasa
Lokasi: Taman Kesidang Seksyen 1 (Bersebelahan Klinik Kesihatan Tengkera)


so apa tunggu lagi kalau sampai ke Melaka wajib terjah