Jun 10, 2019

, , , , ,

Menu Raya Pertama

Assalamualaikum semua
Selamat petang
Keadaan di office masih sunyi
ramai yang masih bercuti
ok nak share dengan semua menu raya pertama kami
 memandangkan tahun nie raya kami kena masak sendiri
 bergegas ke pasar untuk mencari bahan
 selalu setiap tahun menu wajib dr MIL adalah rendang kerang
 so bahan2 yang diperlukan adalah seperti berikut
 jom sediakan bahan2
 bahan2 kisar
 santan fresh 
 ok boleh mulakan memasak
bahan2 untuk kuah sate
 sambil merebus nasi impit
 rendang kerang
 kuah sate
 keringkan sehingga yang anda suka, anum suka basah2 skit
 tadaaaaaaaaaaaaaaa
 alhamdullilah dapat bawak bekal makan bersama di hospital
 meriah kan.. hehe korang pagi raya makan apa.. menu wajib apa?
cuba share ngan Anum.

Share:

12 comments:

  1. sedapnya rendang kerang tu.. Tahun nie MIL tak buat.. Buat daging dengan ayam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap kan.. tapi tue la x lawan mil buat.. bila buat sendiri mesti lain skit

      Delete
  2. Jarang2 jumpa rendang kerang di pagi raya.
    tentunya sedap

    ReplyDelete
  3. Besarnyaa kerang tu...
    Memang sedap kalau dah besar macamtu masak rendangkan ....

    Selamat hari raya, maaf zahir batin Anum ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rezeki kebetulan pg ada stok kerang fresh

      Delete
  4. ada juga ya Kerang dibuat rendang. enak pastinya

    ReplyDelete
  5. umah mak aida, raya pertama memang close house.
    pepagi kami dah ke rumah sepupu abah, kampung.
    yg wajib is KARI ITIK. makan dgn ketupat, kuah banjir. sodap!
    then before tghari dah ke rumah nenek (mak aida masih ada emak!).
    then, ke rumah pak long (abg abah). abah anak kedua.
    emak aida plak anak sulung.
    so jadik adat famili aida la, menyantuni nenek & pak long dulu di hari raya.
    raya kedua baru la kami masak-memasak.
    adik-adik abah emak plak nak beraya, Num.

    ReplyDelete
  6. alhamdullilah seronok berkumpul kan
    selamat hari raya

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

NUFFNANG