Assalamualaikum semua
Tinggal beberapa hari sahaja lagi kita akan menyambut ramadhan
Rindu nak berpuasa lagi
Ok hari ini nak share ole2 yang anum terima dr New York & KK
 Cantik x? cuba teka mana satu tangan Anum
 chocolate from new york
Ole2 dr my boss from KK
Terima kasih pada yang mengingati kami semua
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA,
HIDUP ADALAH BELAJAR

Semoga kita semua berada dalam rahmat Allah SWT dan dikurniakan kesihatan yg baik jua hendaknya. AMIN 

HIDUP adalah BELAJAR :
Image result for Hidup Adalah Belajar
belajar bersyukur meski tak cukup,
belajar ikhlas meski tak rela,
belajar taat meski berat,
belajar memahami meski tak sehati,
belajar bersabar meski terbebani,
belajar setia meski tergoda,
belajar dan terus belajar untuk
menjadi yang terbaik..

Dari air kita belajar ketenangan,
Dari batu kita belajar ketegaran,
Dari tanah kita belajar kehidupan,
Dari kupu-kupu kita belajar merubah diri,
Dari padi kita belajar rendah diri,
Dari Allah SWT kita belajar tentang kasih sayang yang sempurna.

MUHASABAH Diri :-

Dicatat oleh cahayahidupku.blogspot.my  


Assalamualaikum semua
Selamat pagi jumaat
Pagi ni nak up gambar2 makan 
 skrg malam makan nie x mo nasi
 dapat plak air tebu
 sekali minum habis..
 tidpa kali balik kerja ada je aiskrim
 santai2 otw nak balik kan
 favorite air nie
 roti kentang yang sangat sedap 
 sarapan pagi 
support business kawan2 office
ok happy weekend all
Assalamualaikum semua
Hari ini nak share gambar sekitar majlis penghargaan PSH kami &
Sambutan hari lahir 
 macam biasa gambar org kuat yang menjayakan majlis
 smile face
 with my team
 Good luck & all the best adik mei
 semoga berjaya mendapatkan kerja tetap
 sambutan hari lahir wan
#CTDUTEAM
Assalamualaikum & Very Good Moning
On Wednesdays all over the internet,
bloggers post a photograph with
no words to explain it on their blog

Hence the ‘wordless’ title.
The idea is that the photo itself says
so much that it doesn’t need any description
 bahan2 untuk masak 
cadangan potluck geng darters 
 berjaya buat 3 menu
 spaghetti
 Kuih jagung
 agar2 
alhamdullilah

Assalamualaikum semua
Selamat pagi
Hari ini Anum nak share gambar sekitar Kejohanan Dart MBMB 2019
 our team 
 kali ini Anum join team Muda Mix (from teluk pangglima garang, banting)
 cantik kan photo booth nie
 rasanya photo booth paling cantik setakat 2019
 wajib la ada kan kami satu team
 alhamdullilah kali ini Muda hantar 2 team 
 Muda Jets & Muda Mix
 Keputusannya
 Muda Jets - Jointh 5th Winner Pool
 Muda Mix - Jointh 5th Silver plate
 kami tidak pulang dengan tangan kosong
 syukur berkat team work 
 happy face
 with linda 
 Linda baru je start aktif main dart
 all ladies darters (ini x penuh lagi ada yang x join masa bergambar kalau ikutkan x muat) 
 nama pun perempuan kan wajib la bergambar 
 macam2 style ya
semuanya berjalan lancar , 2 hari game berjalan dengan jayanya
Terima Kasih kepada Penganjur Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah 


Assalamualaikum &selamat pagi

Hari ini Anum nak review Hotel
Last weekend berkampung dekat Melaka
Ada Kejohanan Dart MBMB 2019
Ok kali ini Anum memilih untuk stay Hotel yang paling hampir dengan dewan pertandingan iaitu di Ayer Keroh


Gambar dr website
 Toilet yang besar dan kemas
 Toilet toiletries
 Kami memilih Superior Room
 sangat selesa dan besar
 semua kelengkapan ada tersedia
 wardroom yang besar
 shower 
 Selamat check in
kami amik pakej sekali sarapan
Bagi Anum sangat berbaloi dan mengikut keselesaan serta harga yang ditawarkan berpatutan
so kalau korang nak cari hotel budget are ayer keroh boleh la pilih Kings Hotel
Alamat tertera di bawah ya.. Tips kalau nak murah booking awal2

Kings Hotel Ayer Keroh
No. 30, Lebuh Ayer Keroh,
75450 Melaka, Malaysia.
Tel : (606) 231 3899 (ext. 0 / 1)
Fax : (606) 231 3803
Map : Location Map