Assalamualaikum

Petang nie Anum nak ajak korang sertai giveaway yang sangat simple
Banner Giveaway


SYARAT - SYARAT ;

1. Like & Follow FB Kintry.co - klik sini
2. Follow IG kintry.co - klik sini
3.Copy banner dan buat satu entry bertajuk GIVEAWAY SNACK KINTRY.CO *(please backlink to this post) *wajib
4. Jangan lupa tinggalkan link entry korang kat komen di post ni


CARA PEMILIHAN PEMENANG ; guna random.org

HADIAH 1 set snack (4 perisa) daripada Kintry.co x1
TARIKH GIVEAWAY ;

BERMULA 28 FEBRUARI 2019 - 7 MAC 2019

Jom support 
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Assalamualaikum
SELAMAT PAGI  KHAMIS

ُ 
بِسۡـــــــــمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡـمَـٰنِ ٱلرَّحِـــــــيم.

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ
اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِيْنَ وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِيْنَ وَلاَ عُدْوَانَ إِلاَّ عَلَى الظَّالِمِيْنَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلَى أَشْرَفِ اْلأَنْبِيَاءِ وَالْمُرْسَلِيْنَ وَعَلَى ءَالِهِ وَصَحْبِهِ أَجْمَعِيْنَ.

Ya اَللّهُ :-

Tetapkanlah hati kami di atas agama-MU...
Kami bermohon ke hadrat-Mu, berilah kekuatan , taufik dan hidayah kepada kami supaya kami dapat memperbaiki diri kami..!

Kami memohon kepada-Mu ya Allah, berilah kami iman yang sempurna , ilmu yang memberi manfaat, rezeki yang halal, anak yang soleh, rumahtangga yang bahagia, usia yang berkat, doa yang mustajab, hajat yang tertunai, kesihatan yang berterusan, hutang yang terbayar, keselamatan dan kesejahteraan di dunia dan akhirat....

Jauhkan kami dari segala Penyakit, Fitnah, Prasangka Keji, Berkata Kasar, dan Mungkar...


 Ya اَللّهُ ...Ya Ghaffar...!

Ampunkanlah dosa-dosa kami....
dosa kedua ibubapa kami, anak isteri kami,
kaum keluarga kami, guru2 kami,
sahabat-sahabat kami serta sekalian muslimin muslimat di mana saja mereka berada.......

Selawat dan salam ke atas junjungan kami
Nabi Muhammad SAW serta ahli keluarga
dan para sahabatnya...!

 Segala puji pujian hanya utkMu Ya Allah Ya Rabbal 'Alamin".

رَبَّنَا ظَلَمْنَا أَنْفُسَنَا وَإِنْ لَّمْ تَغْفِرْلَنَا وَتَرْحَمْنَا لَنَكُوْنَنَّ مِنَ الْخَاسِرِيْنَ

رَبَّنَا ءَاتِنَا فِى الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِى اْلآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ

وَصَلَّى الله ُعَلَى سَيِّدِنَا  مُحَمَّدٍ وَعَلَى ءَالِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلَّمَ

وَالْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِيْنَ.







Assalamualaikum semua
Selamat petang
Petang nie nak share gambar last week
Pagi bz sangat x dan nak up entry
 Layan lagu lepas habis game
 menghabiskan masa dekat mcd
alhamdullilah
happy moment
Assalamualaikum semua
Selamat pagi
 Ikan Bakar
 sambal power
 makanan sabah ba (jeruk)
 bekalan kudap2
 Menu minum petang smlm
selamat menjamu selera
Assalamualaikum semua
Petang nie nak up hotel budget yang sangat berbaloi
Last mont ada game dekat melaka
So kami decide nak stay budget hotel 
kami memilih menginap di Hotel Hallmark View Hotel @ Melaka
Exterior view
Pilihan kami kali ini 
Reception
Reception counter, staff yang sangat friednly
 Penginapan kami termasuk sarapan pagi
 Kami memilih jenis Deluxe Twin - 2 Single Beds (x 1)
Besar dan sengat selesa
 Ini lebih daripada 2 orang pun boleh masuk
antara kemudahan yang disediakan
berbaloi dengan harga RM100 semalam
sangat berpuas hati
So kalau korang ke melaka nak cari hotel budget boleh la memilih Hillmark View
images
Ruang parking yang memudahkan
berhadapan dengan hotel terdapat kedai makan (masakan thai)
Sebaris dengan hotel terdapat pasaraya & 7E sangat memudahkan bagi semua
Hotel terletak 9830 Bukit Baru Malacca (dekat dengan town)
Kami kasi rate **** 4 star untuk penginapan kali ini
Otw balik ke KL
Habis game terus gerak balik
Assalamualaikum & Selamat Pagi
Hari ini nak share menu bekalan
 sayur campur bersos
Ikan goreng
Assalamualaikum semua
Selamat petang
Petang nie just nak up gambar2 
kami di office
 setiap hari jumaat kami dibenarkan memakai tshirt corporate
 kebiasaan kami sampai office around 5.45 - 6.10am
 memang dah biasa datang awal2
 bukan apa nak elakkan jalan sesak
 some of gift from friend
 tq so much sentiasa ada ole2
 kudapan balik kerja
hehe 
Happy weekend all
ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA,

Image result for Bila Allah SWT Menjemput Pulang
BILA ALLAH SWT MENJEMPUT PULANG 

Sepahit apapun kejadian, suatu hari nanti ia akan menjadi kenangan. Seindah apapun kehidupan, suatu hari nanti ia akan kita tinggalkan.

Dunia kita kumpul untuk di TINGGALkan...tetapi akhirat kita siapkan bekal untuk di DATANGI kerana kita akan pulang ke sana...

Bila kita kumpul dunia banyak, hati akan jadi berat ingin meninggalkan dunia...sebab cinta dunia menjadi kuat. Tambahan pula bila nampak yang kita kumpul itu menimbun...boleh menjadi faktor takutkan kematian...

Tapi bila kita menambah bekal akhirat banyak-banyak, tak sabar pula ingin pulang ke akhirat sebab harta dah dihantar banyak ke sana...tu yang mati tersenyum gembira.

Sama seperti kita kerja di perantauan tapi upah/gaji kita hantar ke kampung...rasa tak sabar ingin pulang ke kampung kerana upah/gaji yang telah di hantar ke sana dan telah digunakan untuk membangun rumah, beli tanah dan harta di sana..
Begitulah Akhirat..

Kalau telah di hantar amalan dan harta pulang ke sana...Mahligai pun telah tersedia...rasa tak sabar ingin pulang ke Akhirat...

Dunia bukan tempat tinggal tapi tempat meninggal...

Akhirat tempat tinggal dan di sanalah kita akan kekal...

Maka pilihlah untuk meninggalkan dunia sebelum kita meninggal dunia dan pilihlah untuk menyelamatkan akhirat sebelum kita pergi ke akhirat dalam keadaan yang tidak selamat.

 PERINDU SYURGA


Assalamualaikum semua
Selamat pagi
Menu bekalan hari ini
Nasi goreng sardin
Hari ini terbangun lambat x sempat nak masak2
 alhamdullilah tetap dapat meneruskan misi
Janji ada bekal kan..

Assalamualaikum semua
Selamat petang
Pagi tadi masa nak keluar pg kerja sempat Anum
snap gambar bulan
Cantiknya
 Full moon
Indahnya ciptaan Allah S.W.T
Assalamualaikum semua
Blogger life
alhamdullilah semenjak jadi blogger starting 2005 until now
banyak kenal kawan2 baru, banyak dapat review product 
boleh dikatakan banyak benefit la
so hari ini nk share antara product yang Anum kena review last week
 TQ Milo
 Milo ini salah satu favorite air dr kecik
 skrg dah macam2 pilihan
 so my komen bagus dan ada peningkatan bila Milo buat banyak pilihan sesuai untuk semua golongan tidak mengira umur

Packaging yang sangat cantik
 snack yang tengah viral skrg
 dah masuk dalam my list sebab perisa cheese
sedap kalau time lapar sangat boleh amik sebagai penganti alas perut
macam my life kadang main dart x sempat nk makan berat kan so boleh amik snack

 new product again from nestle
terbaik anum memang selalu gunakan product nestle
kebanyakan dekat rumah penuh ngan product nestle
alhamdullilah berpuas hati
yang nie new product from vaseline
kebanyakan memang yakin dengan product keluaran vaseline
ok utk deodorant ni, anum suka sebab meresap dan x melekit
rasa sangat ringan & baunya sangat best.
cuba la nanti so fresh
Assalamualaikum
Selamat pagi
Masih bertahan dengan bekalan 
Hari ini menu kita
 sotong masak kicap
masak lemak kobis
Assalamualaikum semua
Saje nak tayang gambar weekend
Last weekend hubby request nak makan salmon
So bergegas ke pasaraya mencari
Akhirnya misi berjaya
 Jom kita mulakan dengan bahan2
 dah ready
 perapkan ikan
 lagi lama perapan lagi sedap
 Anum perap lebih kurang 2 jam
 Alhamdullilah hasilnya
 Salmon grill
 Suka sangat hubby permintaan ditunaikan
ye la kalau nak makan kat luar 1 slide je dah puluh2 kan..
ini beli grill sendiri puas hati