Assalamualaikum semua
Anum nak sambung share dengan korang gambar2
pendakian kami
Selain pemandangan dan "awan karpet" yang menjadi tarikan hebat di bukit ini, di puncak bukit juga dikatakan terdapat beirut yang telah wujud sejak beribu tahun dahulu lagi.
Bagaimanapun, buat anda yang ingin mendaki, anda perlu mendapat kebenaran dahulu oleh sebuah organisasi yang diberi mandat oleh Jabatan Perhutanan Negeri, iaitu Ulu Senaling Hikers.
Ini kerana sepanjang laluan mendaki bukit, para pendaki perlu melalui tanah-tanah persendirian yang restricted untuk orang luar termasuk kawasan meletak kereta. 
 we are matraders
 kepenatan
 lapar ya nasib ada bekalan
 rehat di puncak
 alhamdullilah misi berjaya 
 berjaya dengan jayanya 
 indahnya bila matahari naik
 sejuk berada diatas
 smile
 view
 jom support
 turunkan tandatangan
 done
 alhamdullilah
Kami start mendaki tepat pada jam 5.30 pagi. Bukit ni takda lah tinggi sangat sebenarnya 394 meters je, Start je, dah mencanak sikit. So aku suggest korang buat lah renggangan kaki dulu sebelum memulakan pendakian. haha Tapi track dia agak okay lah. Jalan-jalan borak-borak semua gelak-gelak hahaha.
 sempat lagi  
 happy moment
 terbaik 
 layan gambar-gambar dekat bawah ni. weeehoooo!




 awan yang sangat cantik






  



 seramai 27 orang geng matraders , alhamdullilah semua sampai ke puncak
next trip..