Dec 24, 2019

,

Selfie again

Assalamualaikum semua
selamat petang
just share selfie photo
 smile always
 pantang nampak cermin
 hi all
 jom sambung kerja
 prayer time
 zuhur
ok back to work
happy holiday
esok mesti ramai yang amik cuti direct after Christmas holiday
see u next week

Share:
Read More
, , , ,

Celebration my Bday

Assalamualaikum semua
Selamat pagi selasa
last week team CTDU (my unit) ada buat suprise celebration on my bday 
Walaupun lambat sambut tapi tetap diingati
tq semua
 alhamdullilah 
 miss one person my boss (stay on medical leave)
 happy moment
 smile always
 3 gojes girl
adlin 1.11, cc mira 6.11 & me 16.11
celebration of november bday
syukur
Share:
Read More

Dec 23, 2019

,

More Gift on December

Assalamualaikum semua
Selamat petang isnin
Alhamdullilah semua urusan ujian bertulis berjalan lancar
moga ada rezeki anum,, aminnn
Ok petang nie nak share lagi gift on december




 case of vape
 new flight for dart
 Gift from Chengdu
 so cute really like it
alhamdullilah 
syukur
terima kasih pada semua yg memberi
Share:
Read More
, , ,

Semoga dipermudahkan

Assalamualaikum semua
Selamat pagi Isnin
Pagi ini Anum masuk lambat kerja sebab,
sekarang berada di Majlis Perbandaraan Temerloh
Ada ujian bertulis untuk jawatan pegawai tadbir
doakan Anum berjaya ya
Kalau rezeki Anum , dapat la Anum balik kampung
Image result for majlis perbandaran temerloh
Share:
Read More

Dec 20, 2019

, , , ,

Renungan Jumaat : AZAN

Image result for azan


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA,


Mengapa azan harus dikumandangkan kuat ? Pakai speaker pula .. Apa tidak mengganggu yang lain termasuk non-Muslim ?

Adalah teman saya, yang kebetulan non-Muslim .. bertanya kepada saya .. “ Kenapa kalau azan harus dibunyikan kuat-kuat dengan speaker pula ? ”

Saya yang bukan ahli agama kemudian berpikir sejenak mencari jawapan yang mudah dicerna dengan menjawab seperti ini ..

“ Bro azan itu adalah panggilan solat .. namanya panggilan tidak mungkin dengan cara yang sama seperti berbicara atau berbisik-bisik ”

Teman saya membalas: " Tapi kan orang-orang sekitar tidak semuanya muslim ?”

Saya jawab lagi : “ Benar bro .. jika kita sekarang sedang berada di lapangan terbang .. kita akan dengar announcement memberikan panggilan untuk boarding ?

Apakah kamu juga tidak bertanyakan kepada mereka mengapa membuat panggilan boarding untuk pesawat² lain dengan kuat padahal bukan panggilan untuk pesawatnya ? ”

Dia tersenyum namun membalas lagi : “Tapi bukankah semua orang sudah tahu dengan kemudahan dan teknologi moden dapat memberitahu mengenai waktu dan solat apa .. tanpa harus melaungkan azan ? "

Saya kemudian menjawab : “ Ya setiap penumpang juga sudah tahu jadual penerbangannya sejak membuat tempahan tiket lagi .. memegang tiket dan kemudian check-in .. sudah tercetak jadual berlepas di boarding pass .. sudah masuk ruang tunggu .. tapi pihak Penerbangan masih membuat panggilan boarding bukan ?

Dan ada satu hal lagi mengapa azan harus dikumandangkan .. itu bukan hanya sebagai penanda sudah masuk waktu solat tapi benar-benar panggilan solat .. kerana kami harus menyegerakan solat .. 

" Sama juga seperti semua penumpang harus segera masuk pesawat setelah panggilan boarding .. walaupun masih ada waktu untuk naik pesawat sampai pintu pesawat dtutup "

Kali ini senyumnya bertambah lebar... lalu dia segera memeluk saya sambil menepuk-nepuk bahu saya dan berkata “Superb .. I got it bro “

Noted ! Thanks bro 😁

Masih banyak orang tidak rela ketinggalan pesawat dibanding ketinggalan solat .. Bahkan lebih rela menunggu pesawat yang belum datang dibandingkan menunggu azan datang ..

Ayuh mari kita share agar mereka bukan sahaja dapat memahami kenapa perlunya azan dilaungkan tetapi juga agar terbuka pintu hatinya .. Aamiin Aamiin Aamiin Allahumma Aamiin Ya'Rabbal'Alaamiin 😇

Hayya 'Alash Solah = Ayuh Solat ..

Hayya 'Alal Falah = Ayuh menuju kejayaan ..

Solat adalah jalan kejayaan dunia akhirat ..

Wassalam perkongsian

#Islam_Itu_Indah 😇

Share:
Read More

Dec 19, 2019

, , ,

LOHAS Eyewear Malaysia SS15 Branch Grand Opening

Assalamualaikum semua
Selamat petang
Petang ni nak share gambar2 sekitar pembukaan
LOHAS MALAYSIA 

Pernah dengar brand LOHAS?

Lohas ni actually salah satu brand optometry dari Taiwan tau. LOHAS ni singkatan daripada "Lifestyles of Health and Sustainability". Lohas sangat mementingkan kesihatan dan keseimbangan lifestyle kita melalui mata sebab mata kita ni merupakan salah satu gear terpenting dalam hidup kita.
 LOHAS EYEWEAR
cantik sangat rekaan dalam kedai
Ada ruangan ngopi tau sementara tunggu anda di layan












































Disebabkan anum berjaya memenangi giveaway sempena pembukaan, so amik kesempatan buat glasses baru la, gambar yang tutup mata tu sebenarnya tgh treatment mata sebelum mata anda diuji.. rasanya sangat selesa hangat2...Beratur sementara menunggu pembukaan, Waktu operasi seperti yang tertera diatas
bg korang yang berminat dengan design yang cantik2 boleh la terjah ya
layanan memang tip top anum kasi 5 bintang
cuma korang kena la pandai berbahasa inggeris / chinese sebab kakitangan mereka di import khas daripada taiwan..
Anum sertakan alamat ya:
LOHAS MALAYSIA, A13, JALAN SS15/4D, SS15, 47500 SUBANG JAYA, SELANGOR, SUBANG JAYA, SUBANG JAYA, MALAYSIA



Share:
Read More
, ,

All about gift

Assalamualaikum semua
selamat pagi khamis
pagi ini nak up koleksi gift yang anum dapat baru2 ini
 alhamdullilah rezeki bday
 tqsm 
 ole2 from Kazakhstan
 layan movie 
 last 2 year candle
baru nak try produk viral ni.. azyma
Share:
Read More

Dec 18, 2019

, , , ,

Training Dart

Assalamualaikum semua
Selamat petang
hari ini nak up gambar semasa training
minggu ini ada game dekat kuala kangsar
so kena lebihkan training
 Blindraw Muda Team - Syukur
 kalau dekat office waktu rehat memang anum gunakan utk training
syukur dapat higher point 180
harap masa game dapat macam ni
doakan anum ya game sabtu ini
Share:
Read More

Wordless Wednesday #21/19

Assalamualaikum & Very Good Moning
On Wednesdays all over the internet,
bloggers post a photograph with
no words to explain it on their blog
Hence the ‘wordless’ title.
The idea is that the photo itself says
so much that it doesn’t need any description
 sarapan pagi 
 kadang jemu makan nasi 
 so masak bubur
 sedap gak sesekali makan
 menu minum petang
 puding caramel
 Puding sekaya (original resepi from ganu)
 kopi ais 3 layer
 nyum2
kalau korang nak tau ini la sarapan anum setiap hari 
teh tarik
happy working all
Share:
Read More

NUFFNANG