Nov 5, 2018

TEATER BANGSAWAN DENDAM LAKSAMANA

Assalamualaikum semua
Hari ini nak share mengenai teater yang sangat best. Sebenarnya Anum first time tgk teater,  perasaan teruja jangan cakap la. Nak dijadikan cerita last friday night Anum diberi peluang utk menonton teater yang sangat best iaitu Bangsawan Dendam Laksamana.
Teater muzikal Bangsawan Dendam Laksamana berdasarkan kisah di sebalik sejarah mengenai Sultan Mahmud Mangkat Dijulang yang digarap dari sebuah buku berjudul Masyhor Malaya karya Shaharom Husain pada tahun 1978.
 Antara sudutan teater meh Anum share ngan korang semua ya.  Akibat kekejaman Sultan Laksamana hilang kesabaran maka berlaku la pembunuhan. 
 Wan Anum & Laksamana dipanggil mengadap sultan
 Musuh yang sangat kejam bersifat dengki n busuk hati terhadap Laksamana
 Bersama dayang2 org suruhannya
 Bomoh yang sentiasa menghasut kejahatan
pencerita teater yang yg sangat sporting
 Megat Sri Rama telah dinaikkan takhta menjadi Dato Laksamana Bentan kerana kepakarannya berlawan menentang kejahatan, beliau dihadiahkan Keris daripada Sultan. 
 Wan Anum disunting oleh Megat Sri Rama menjadi isterinya, dan Wan Anum disahkan mengandung.
 Seorang pahlawan yang sangat bijak
 Semasa ketiadaan Megat Sri Rama, Wan Anum telah meminta seulas nangka dari Penghulu bendahari kerana pacal itu mengidam. Semasa persembahan buah nangka, Sultan begitu marah kerana nangkanya telah ditebuk orang dan memerintahkan Tun Bija Ali untuk membunuh Penghulu yang dianggap tidak amanah dan Wan Anum juga menerima nasib yang sama seperti Penghulu Bendahari.
 Lakonan mantap daripada senior actor
 Tun Aman beraksi
 Korang wajib tengok..  Nak tau lokasinya


Tujuh lokasi lain adalah seperti berikut: EduCity Sports Complex, Johor (11-17 Feb 2019); Kompleks JKKN Melaka (19-24 Feb 2019); DRB-HICOM University of Automotive Malaysia, Pahang (26 Feb - 3 Mac 2019); USM Pulau Pinang (12-17 Mac 2019); UUM Sintok Kedah (19 - 24 Mac 2019); UPSI Perak (26 - 31 Mac 2019); Kompleks JKKN Negeri Sembilan (2-7 April).

Untuk lebih maklumat mengenai pementasan teater Bangsawan Dendam Laksamana dan pembelian tiket, awak bolehlah layari laman web pipent.peatic.com atau terus hubungi  019 303 6008. Waktu persembahan adalah pada jam 8.30 malam.So apa tunggu lagi jangan lepaskan peluang ya..  Anum kasi ūüĆü ūüĆü ūüĆü ūüĆü. .


Share:

0 Comments:

Post a Comment

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

NUFFNANG