Lazada Birthday Festival Blogger Contest. - ♥TWO SOULS BECOME ONE♥

Apr 13, 2018

Lazada Birthday Festival Blogger Contest.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Lazada Birthday Festival Blogger Contest.| Lazada menganjurkan satu pertandingan mudah untuk blogger iaitu Lazada Birthday Festival Blogger Contest. Pejam celik pejam celik, Lazada Malaysia sudah mencecah 6 tahun beroperasi di Malaysia. Lazada Malaysia bermula pada bulan Mac 2012, dan sekarang sudah tidak dapat dinafikan bahawa ianya adalah platform membeli belah online yang terbesar di negara ini.

Bersempena dengan ulangtahun tersebut, Lazada kini sedang mengadakan kempen dan promosi besar-besaran di laman web mereka. Cubalah pergi ke website Lazada. Mana tahu ada barangan yang berkenan dihati.

Selama 3 hari, dari 25-27 April 2018, Lazada menyediakan pelbagai kejutan dan tawaran yang sukar ditemui pada masa biasalah. Jangan terlepas peluang hebat dalam sambutan ultangtahun ke-6 Lazada Malaysia, yang berlangsung dari 25 hingga 27 April 2018. Layari ‎laman Sambutan 6-tahun Lazada Malaysia untuk mula membeli-belah.
Setiap tahun, Lazada mendapat jumlah kunjungan yang semakin bertambah dan mereka membesarkan pasaran dengan bekerjasama dengan jenama dan syarikat terkemuka – agar dapat menawarkan lebih banyak produk dan pilihan.
Contest yang terbuka untuk para blogger ini sedang berlangsung 10 April 2018 dan akan tamat pada 27 April 2018. Jom kita tengok, apa hadiah hebat Lazada nak bagi blogger yang join contest ni...
Untuk hadiah yang ditawarkan pula adalah;

Depending on the overall number of participants there will be either 22, 43 or 65 winners:

More than 100 Participants (RM3,100 to 22 winners and their friends):
 1st Prize: 1 x RM300 + RM100 for each friend  2nd Prize: 8 x RM60 + RM30 for each friend   3rd Prize: 13 x RM40 + RM20 for each friend


More than 200 Participants (RM6,200 to 43 winners and their friends):

 1st Prize: 1 x RM500 + RM200 for each friend

 2nd Prize: 18 x RM60 + RM30 for each friend
 3rd Prize: 24 x RM40 + RM20 for each friend

More than 300 Participants (RM9,200 to 65 winners and their friends):

 1st Prize: 1 x RM700 + RM300 for each friend

 2nd Prize: 24 x RM60 + RM30 for each friend
 3rd Prize: 40 x RM40 + RM20 for each friend  


Lazada Birthday Festival Blogger Contest.

a. Which location would you pick for Lazada's birthday party?  
Ok untuk soalan pertama, Anum terfikir lokasi yang paling sesuai untuk sambutan ulang tahun Lazada kali ke 6 ini dibuat di Hotel terkenal di Kuala Lumpur sebagai contoh Berjaya Times Square Hotel, Kuala Lumpur. 

b. Choose a party theme and pick one or several products on Lazada to decorate the venue.
Soalan kedua pula memikirkan tentang tema yang sesuai untuk sambutan ulang tahun Lazada, ermmm cadangan Anum apa kata tahun ke 6 kita adakan Tema Pelangi sangat sesuai dengan Imej Lazada kerana Lazada selalu memberikan tawaran yang sangat menarik  ianya dapat mewarnai kehidupan seseorang apabila membeli belah dengan Lazada.
Sebut mengenai tema , semuanya ada di Lazada , bermacam-macam produk  yang korang inginkan bagi memeriahkan majlis. Anum paling suka setiap kali sambutan birthday wajib ada Foil Balloon. Dengan adanya foil balloon akan menambahkan keceriaan party anda
c. Which birthday cake will be served and which products on Lazada can help you prepare it?
Birthday party wajib ada kek, so kek pilihan Anum sudah tentu la Ice cream cake iaitu brand Baskin Robbins. Untuk mencantikan kek anda wajib la kena ada cake stand. Cake stand sangat membantu anda untuk menghias kek.
 d. Time to shine, pick your outfit on Lazada! 
Pakaian yang paling sesuai untuk ke birthday party adalah dress. so pilihan Anum kali ini adalah Dress Vintage. Sangat sesuai dengan tema untuk kali ini iaitu Pelangi. Warna yang sangat ceria untuk digayakan nanti

What is party without guest? 

Party without guest that mean no party, seem like bored and sad. Party must be a guest to celebrate that event.Throwing a party can be a fun way to create memories with friends and family. You may be nervous about throwing a party, as you want to be sure your guests all have a great time. To host a fun party for your guests, create a party atmosphere that is fun and welcoming. You can also encourage your guests to mingle and chat so they can connect with each other. Be sure to arrange party activities to keep your guests entertained during the party so they can enjoy themselves and let loose.

Jadi jom kita memeriahkan contest blogger ni sebab makin ramai join, makin tinggi peluang nak menang hadiah. Mana tau kan... rezeki... Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa tahu. so jangan lupa date kita bermula 25 - 27 April 2018 nanti
Click sahaja link utk ke online revolusi nanti



Anumkhairil

6 comments:

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

♥Happy Moment♥

♥Happy Moment♥
Love u More than u love me

♥Qudut & Anum♥

♥Qudut & Anum♥