April 2018 - ♥TWO SOULS BECOME ONE♥

Apr 30, 2018

Kejohanan Dart Terbuka Penjara Bentong
8:15 AM 14 Comments
Assalamualaikum semua
Selamat pagi
Hari ini mesti ramai yang bercuti ya, Anum kerja macam biasa
Pagi ini Anum nak share gambar2 sekitar Kejohanan Dart Terbuka
Penjara Bentong
 Perjalanan dr KL ke Bentong
 Singgah beli sarapan
 Alhamdullilah Jam 9pg kami sampai
 Kejohanan Bermula 
 Wajib bergambar dengan kawan2
 Antara ladies darters yang join
 Ini la kawan2 rapat dalam darters
 Bergambar memang wajib bagi kami
 Setiap gambar pasti ada cerita tersendiri
 K.Zetty, Anum, Ibu Latifah, K.Ning & K.Citie
Alhamdullilah rezeki sampai top 3
 Sangat berpuas hati dengan game hari ini
K.Ning join 8th, Anum & K.Citie joint 3th
 Hubby & Heidi ada join, pertandingan kali ini terbuka untuk Lelaki Double 
& Ladies single
Kenangan bersama 

Syukur sangat2.
Inshaallah next time Anum akan berusaha lagi
Reading Time:

Apr 26, 2018

Happy Birthday Arissa Zahra 4th
8:30 AM 14 Comments
Assalamualaikum semua
Pada 3.4.2018 Genap Arissa 4 Tahun
Sedar x sedar sekejap masa berlalu kan
Meh Anum share gambar2 Arissa
 Happy Birthday Sayang
 Disebabkan kekangngan masa kami smabut dekat rumah sahaja
Tengok la tue dah pandai buat muka, hehe
 Keesokkan Ibu buat sambutan dekat sekolah (Nimblebee)
 Tahun nie Arissa nak kek hantu, haha
 Alhamdullilah hari yng sama ada 2 birthday
 My Baby Arissa
 Alhamdullilah pada umur 4 tahun Arissa dah bersekolah
 Happy with friend
 Fara & Arissa
 Wow meriah kan sambutan dekat sekolah
 Arissa Cake
Selamat hari lahir buah hatiku semoga dengan bertambahnya usia kamu semakin bertambah rezekimu dan semoga keluarga kita menjadi keluarga yang bahagia.

Reading Time:

Apr 25, 2018

KEJOHANAN DART BEREGU BUMIPUTERA 2018 PIALA BUDI GROUP
8:30 AM 2 Comments
Assalamualaikum semua
Singgah pagi Rabu
Hari ini nak share gambar semasa join dart
 KEJOHANAN DART BEREGU BUMIPUTERA 2018 PIALA BUDI GROUP  
 Sarapan sebelum memulakan game 
 Ladies Darters
 Antara Ladies yang join game open
 Pertandingan kali ini open game, so x kisah perempuan & lelaki boleh join
 K.Ning 
 First time try partners dengan K.Wati
 Banyak bergambar je la
 Kali ini Anum & Hubby mendapat jemputan untuk bermain bawah Muda Team (Penganjur)
Alhamdullilah kalau kita baik dengan orang, ada je rezeki yang datang
 Alhamdullilah rezeki my hubby n partners (Abg Burn)
A big Congrats
Balik je rumah terus botak, panas katanya
hehe

Reading Time:

Apr 24, 2018

Drama Cinta Fatamorgana (TV3)
8:30 AM 2 Comments
Assalamualaikum semua
Selamat pagi
Nak share info ngan korang drama terbaru di TV3
Balik kerja tertengok drama nie. boleh layan gak...
Cinta Fatamorgana
Dibintangi oleh Aeril Zafrel, Azar Azmi, Syazuwan Hassan, dan Nazeera Sardi. Akan menemui penonton bermula 13 April ini, ditayangkan setiap hari Isnin hingga Jumaat pukul 7 malam di TV3.

JUDUL : CINTA FATAMORGANA
JUMLAH EPISOD : 27 episod
TARIKH TAYANGAN : 13 April 2018
WAKTU SIARAN : Isnin-Jumaat, 7:00 malam
SIARAN TV : Slot Akasia TV3
PENULIS SKRIP : Farhana Fauri
IDEA ASAL : Mama Bella & Maizura Mohd Ederis
PENGARAH : Heykal Hanifah
TERBITAN : Luqsar Kreatif Sdn Bhd
PELAKON : Aeril Zafrel, Azar Azmi, Syazuwan Hassan, Shahz Jaszle, Nazeera Sardi, Norman Hakim, Faezah Elai, Rusdi Ramli, Emelda Rosmila, Dayana Roza, Asry Azizan, Mak Wan, Linda Rafar, Syuhaida Abraz (Dottie), Julia Farhana Marin, Rais Ismail, Nelissa Edreena

WATAK PELAKON 
Aeril Zafrel sebagai Rifqi
Azar Azmi sebagai Wildad
Syazuwan Hasssan sebagai Huzair
Shahz Jaszle sebagai Jamil
Faezah Elai sebagai Wahidah
Norman Hakim sebagai Tuan Deraman
Rusdi Ramli sebagai Tuan Munir
Emelda Rosemila sebagai Karmila
Nazeera Sardi sebagai Delina
Linda Rafar sebagai Puan Habibah
Asry Azizan sebagai Shakir
Dottie sebagai Hani
Julia Farhana Marin sebagai Fara
Dayana Roza sebagai Roza
Mak Wan sebagai Mak Seha
Rais Ismail sebagai Kid
Nelissa Edreena sebagai Melly 

LAGU TEMA / OST 
Tajuk : Fatamorgana Cinta
Penyanyi : Asfan Shah
Lirik : Ahmad Fedtri Yahya

Tajuk : Mengejar Rindu
Penyanyi : Hyper Act
Lirik : Frozen

SINOPSIS CINTA FATAMORGANA
Kisah persahabatan di antara Rifqi (Aeril Zafrel), Huzair (Syazuwan Hassan) dan Wildad (Azar Azmi). Hubungan Rifqi dan Huzair sangat rapat. Rifqi sangat terhutang budi dengan Tuan Deraman (Norman Hakim) dan Puan Habibah (Linda Rafar) yang mengganggap Rifqi seperti anak mereka sendiri. Malah Rifqi turut tinggal bersama-sama keluarga Huzair setelah kematian bapanya yang telah banyak berjasa kepada keluarga Huzair.

Dalam diam, Wildad dan Rifqi saling jatuh cinta namun terhalang kerana Huzair turut menyintai Wildad. Sikap Rifqi yang lebih mementingkan perasaan Huzair berbanding Wildad membuatkan Wildad sering berkecil hati. Namun, dalam diam hati lelakinya tetap merasa cemburu apabila melihat Huzair mesra bersama Wildad tetapi perasan itu hanya dipendam Rifqi demi menjaga persahabatan mereka. Delina pula punya calon kekasih hatinya sendiri, Shakir, namun ibunya, Puan Karmila menentang perhubungan mereka. Dia mahu Delina berkahwin dengan Huzair kerana mengimpikan syarikat milik Tuan Deraman.

Suatu hari, keluarga Wildad ditimpa malang apabila mereka di buru Ahlong akibat hutang kakaknya, Wahidah. Apabila mengetahui masalah Wildad, Huzair meminta bantuan bapanya untuk menyelesaikan hutang Wildad. Wahidah juga turut diberi pekerjaan di syarikat mereka. Rifqi mengambil keputusan untuk menjarakkan diri apabila melihat Huzair dan Wildad semakin rapat. Wildad sebenarnya terluka dengan sikap Rifqi yang tidak ambil peduli tetapi dia juga tersepit dengan kebaikan Huzair yang telah banyak membantu keluarganya.

Namun, Tuan Deraman pula tidak mahu Huzair berkawan rapat dengan Wildad kerana dia mahu menjodohkan Huzair dengan Delina, anak sahabat baiknya. Tanpa pengetahuan Huzair, Tuan Deraman membuat keputusan untuk menikahkan Rifqi dan Wildad ketika Huzair ke luar negara untuk menyambung pelajaran. Adakah Huzair dapat menerima orang yang dicintainya dirampas Rifqi sedangkan selama ini Wildad hanya mencintai Rifqi?


GAMBAR PELAKON

Cinta Fatamorgana

Pelakon Cinta Fatamorgana
Barisan pelakon drama Cinta Fatamorgana

Reading Time:

Apr 23, 2018

MIHAS 2018
8:30 AM 4 Comments
Assalamualaikum semua
Selamat pagi Isnin
Hari ini nak up gambar2 sekitar program MIHAS 2018
Salah Satu Event Khas setiap tahun
 Program bermula dengan INSP
 Gambar kenangan dengan team yang duty for exhibition hall
 New product
 Duty @ MIHAS 2018
 Jom kita sambung kerja , sambil jalan2
 Antara free gift yang kami collect
 Balik nanti nak cuba masak tanpa minyak
 Al Quran dan buku2 disedekahkan dari booth Arab, alhamdullilah
 Welcome to MIHAS 2018
INDUSTRI halal dilihat berpotensi dan berkembang sejajar dengan pertambahan penduduk Islam di seluruh dunia dan ia bukan hanya dikuasai oleh negara Islam kerana banyak negara bukan Islam menerima halal sebagai satu jenama dan kualiti.
Ketua Pegawai Eksekutif Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (Matrade), Dr Mohd Shahreen Zainooreen Madros berkata, mobiliti menjadi lebih mampu milik dan merangkumi seluruh rantau ini, lebih banyak negara menghasilkan pelbagai produk halal terutamanya berkaitan makanan.
“Dalam industri halal, beberapa sektor lain semakin agresif dalam mempromosi dan mendorong ekonomi halal seperti ekonomi digital, perkhidmatan kewangan, perjalanan dan pelancongan dan penjagaan kesihatan,” katanya pada sidang media mengenai Mihas 2018.
Pada edisi tahun ini menyaksikan jumlah ruang pempamer meningkat sebanyak 69.8 peratus, bilangan pengunjung melonjak 51.5 peratus, bilangan pengunjung yang telah berdaftar meningkat sebanyak 49.6 peratus dan bilangan pembeli bagi Program Penyumberan Antarabangsa ( INSP) meningkat sebanyak 10.3 peratus.
Pameran itu mempamerkan produk dan perkhidmatan dalam tujuh sektor industri termasuk makanan dan minuman, farmaseutikal, kosmetik, pelancongan, kewangan, logistik dan e-dagang,
Mihas menjadi acara perdagangan terbesar paling penting dalam ekonomi halal. Saiz Mihas berkembang, ia diterima dengan meluas dengan banyak negara di seluruh dunia mengambil bahagian, justeru, kedudukan Malaysia sebagai hab halal, tidak diragui lagi semakin mengukuh
Peranan Perbadanan Pembangunan Industri Halal pula menyelia pembangunan industri dan Matrade membantu dalam promosi dan perdagangan. Apa yang kita lihat pada hari ini, yang tidak berlaku dalam sekelip mata kerana ia melibatkan banyak badan, komponen dalam gaya hidup Islam, agensi kerajaan serta sektor swasta
Korang ada x yang datang masa MIHAS ?
Cuba share dengan Anum


Reading Time:

♥Google+ Followers ♥

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2018

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2018

♥Happy Moment♥

♥Happy Moment♥
Love u More than u love me

♥Qudut & Anum♥

♥Qudut & Anum♥