♥Nuffnang♥

Pakai Minyak RON 97, Pandu Bawah 120- Lelaki Ini Beri Tips & Skill Jimat Minyak Ketika Perjalanan Jauh

Harga minyak makin lama, makin naik. Kita yang mempunyai pendapatan biasa ini sangat terasa dengan ‘bebanan’ yang harus dilalui. Dahulu bila isi minyak RM20 akan naik 4 bar tapi sekarang nak naik 3 bar pun tak tentu. Jadi, seorang pengguna Twitter bernama Helmi memberi tips bagaimana ingin jimat duit dan juga minyak. 

Perkongsian Helmi telah mendapat lebih 6k Retweet di Twitter. Mana tahu, tips ini boleh membantu sekaligus dapat menyelesaikan masalah ekonomi masing-masing.
  

Lagi bagus pakai RON 97, walaupun mahal tetapi..
 Kalau kereta sangkut dalam traffic jam, pastikan kereta bergerak
 Ini wang dikeluarkan untuk minyak kereta
 Untuk panduan anda

Share:
spacer

8 comments:

  1. mmg pkai 97 pon skrang sbb mmg jimat pon even pon mahal..selalu dari shah alam ke temerloh baru turun 3 bar je..full tank 8 bar..jimat kan..bawak maintain 110..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama le
      betul jangan pecut .. kalau pecut laju minyak turun

      Delete
  2. berbanding 95, 97 lebih jimat cuma tu la mahal sedikit tapi xpa lebih lama pakai

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke.. bergantung pada jenis kereta dan kelajuan kita bawak kan

      Delete
  3. Saya pun tak pernah guna RON95sejak 3 tahun lepas walaupun harga petrol RON97 pernah mencecah RM2.60 baru-baru ini sebab RON 97 lebih lancar dan menjimatkan.

    ReplyDelete
  4. Jarang guna RON97, lepas ni nak cubalah buat perbandingan pulak.. tengok hasilnya.

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Labels♥

♥Google+ Followers ♥

♥Happy Moment♥

♥Happy Moment♥
Love u More than u love me

♥Qudut & Anum♥

♥Qudut & Anum♥