Showing posts from January, 2018Show all
Renungan Jumaat : KEEP CALM AND STOP COMPLAINING
Pin it

Assalamu'alaikum & Salam Sejahtera... Keep Calm And Stop Complaining Hi Earthlings! In last year, I was being selected as one of  the PIBG member in my children's school. Pengalaman  yang sangat berharga pada saya kerana banyak yang saya pelajari tentang sikap dan mindset ses…

Read more
Bekalan dr Kampung
Pin it

Assalamualaikum semua Selamat Pagi Khamis Hari ini sedikit bz so sebelum memulakan tugas seperti biasa Anum nak share gambar dengan korang  Alhamdullilah Pisang my mom bring from kg Biasa siapa x kenal mak2 kan kalau datang rumah anak2 pasti ada saja bekalan dibawa Syukur ... hehe  …

Read more
Wordless Wednesday #174
Pin it

Assalamualaikum & Very Good Moning On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description  Rindu na…

Read more
Al-Fatihah Buat Abg Long
Pin it

Assalamualaikum semua  Pada tanggal 14.1.2018, kami sekeluarga kehilanggan orang tersayang  Perginya arwah abg long (suami kakak Anum)  Moga arwah ditempatkan bersama golongan yang beriman  Dikebumikan di tanah perkuburan sg kantan, kajang  Semua urusan dipermudahkan  Al fa…

Read more
Sharing Is Caring : 6 Good Reasons For A Study Buddy!
Pin it

Assalamu'alaikum & Salam Sejahtera... 6 good reasons for a study buddy! 1. Procrastination Solution Alone you might delay or postpone your lesson, together you motivate each other! 2. Learn Faster together If for example you don’t get something, it could be clear to your st…

Read more
Renungan Jumaat : Untuk Renungan Kita Bersama
Pin it

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera, Untuk renungan kita bersama.. I feel it’s good to relay to everyone kisah benar yang saya lalui. Baru-baru ni ketika saya nak ke surau berdekatan dgn rumah saya untuk solat Isyak, seorang pakcik berjanggut putih dan berjubah putih dari jauh melempar…

Read more
SPONTANEOUS THURSDAY #137
Pin it

Assalamualaikum Very Good Morning All Back to work Anumkhairil

Read more
BolehCompare - Renew Car Insurance
Pin it

BolehCompare - Renew Car Insurance Anumkhairil

Read more
Wordless Wednesday #173
Pin it

Assalamualaikum & Very Good Moning On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description First gam…

Read more
TIPS EYELINERS FOR BEGINNERS
Pin it

Assalamaualaikum & very good morning Today i just want to share for all beginners tips. EYELINERS FOR BEGINNERS Among all the other makeup items, eyeliner seems to be one of the most difficult to master. Sometimes we cannot deny that we tend to have smudgy eyes because of it due to w…

Read more
Ayam Bakar Power
Pin it

Assalamualaikum semua Selamat Pagi Hari ini korang breakfast apa ya Cuba share dengan Anum Mood kelaut hr nie keja bertimbun Sebelum nak mulakan kerja kita kasi up satu entry Mana tau dengan komen kawan2 dapat baikpulih mood Anum Oh ya nak share gambar dinner semalam  Bakar A…

Read more
Sharing is Caring: How to Stop Being So Lazy: 10 Simple Habits
Pin it

Assalamu'alaikum & Salam Sejahtera... “How soon ‘not now’ becomes ‘never’.” Martin Luther When I was younger, in my early twenties, I was often lazy. Too often actually. And so I didn’t: Get my school work done in a good way and had to cram and stress out a few days before an…

Read more
Renungan Jumaat: Kaya Tidak Semestinya Berjaya
Pin it

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA, Kaya Bukan Berjaya. Ramai suka jadi kaya. Kaya yang dimaksudkan ialah kekayaan harta. Kalau kaya untuk sapu pada roti tu, alhamdulillah, ramai yang mampu. Kaya pada saya hanyalah hasil. Ia bukan penanda aras yang patut kita gunakan untuk menyatakan sese…

Read more
Pakai Minyak RON 97, Pandu Bawah 120- Lelaki Ini Beri Tips & Skill Jimat Minyak Ketika Perjalanan Jauh
Pin it

Harga minyak makin lama, makin naik. Kita yang mempunyai pendapatan biasa ini sangat terasa dengan ‘bebanan’ yang harus dilalui. Dahulu bila isi minyak RM20 akan naik 4 bar tapi sekarang nak naik 3 bar pun tak tentu. Jadi, seorang pengguna Twitter bernama Helmi memberi tips bagaimana ingin jimat d…

Read more