Pernah Ludah Lepas Gosok Gigi & Berdarah? Perkara Biasa? Tidak, Ini Sebabnya - ♥TWO SOULS BECOME ONE♥

Oct 9, 2017

Pernah Ludah Lepas Gosok Gigi & Berdarah? Perkara Biasa? Tidak, Ini Sebabnya

Selain masalah gigi sensitif, masalah gusi berdarah juga sering berlaku dalam kalangan rakyat Malaysia tetapi tidak ramai yang mengambil berat tentang perkara ini. Pernah tak setiap kali korang gosok gigi lepas itu berdarah?

Ramai yang menganggap ianya perkara biasa namun sebenarnya sangat merbahaya dan terdedah kepada beberapa jenis penyakit gusi. Dr Ib Shah menerusi akaun Twitter miliknya berkongsi info tentang penyakit gusi.


Penyakit gusi




Sebaik sahaja menyedari gusi korang mudah berdarah, seeloknya pergilah berjumpa doktor gigi dengan segera untuk mengetahui punca yang sebenar.

Sumber : Dr Ib Shah


16 comments:

  1. terima kasih atas perkongsian ni...
    anum,jom join giveaway nieyl..
    http://seindahcerita.blogspot.my/2017/10/be-my-lucky-followers-giveaway.html

    ReplyDelete
  2. eeee...kite pun kena jumpa doktor laa..

    ReplyDelete
  3. Nice sharing, seram nak jumpa dr gigi... ngilu... hihi

    ReplyDelete
  4. good sharing anum,rasanya ni pun kena jumpa doktor gigi

    ReplyDelete
  5. Pernah jugak..... tapi tulah..... hakak ni pengecut sikit kalau nak jumpa dentist huhu

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2018

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2018

♥Happy Moment♥

♥Happy Moment♥
Love u More than u love me

♥Qudut & Anum♥

♥Qudut & Anum♥