Aug 16, 2017

, ,

Taman Rama Rama KL

Assalamualaikum semua
Jom harini jenjalan kat Taman Rama-Rama. Taman ni terletak di Jalan Cenderasari, Tasik Perdana. Dekat je dengan masjid negara tu. Dibuka setiap hari dari jam 9.00 pagi sampai 6.00 petang.
 Dibina untuk menjadi taman perlindungan semulajadi serangga dan rama-rama, taman ini mempunyai lebih 6,000 rama-rama dari lebih 120 spesies untuk peminat-peminat unggas.
 Taman ini juga mempunyai sebuah muzium serangga dan kedai cenderamata di pintu keluar jika anda ingin membawa kembali spesimen rama-rama dan kumbang.
 Pelbagai spesies rama-rama yang terdapat di taman itu mampu memberi pengalaman indah kepada pengunjung terutama apabila dikelilingi beratus-ratus jenis rama-rama yang berwarna-warni.
 My mom with rama2
 Smile
 Amboi manjanya dengan papa
 Cutenya x lama lagi jadi kakak
 Antara deco dalam taman rama2
 X lepas dengan papa
 Happy moment
 Cantiknya
 Tips: Lawat awal pagi kerana rama-rama lazimnya aktif pada waktu ini.
 Sangat cantik
 Macam2 jenis 
 Ketenangan
 Habis berjalan dalam taman kita ke muzium
Lepas keluar dari galeri ni, terus jumpa souvenir shop, macam-macam ada jual, fridge magnet pun ada.
Details utk kemudahan korang yang nak ke sini

Kuala Lumpur Butterfly Park,
Jalan Cenderasari,
Taman Botani Perdana,
Kuala Lumpur,
50480 Malaysia.
Tel: 603-26934799
        603-26934907     
Email: infoklbutterflypark@gmail.com
                 
Opening Hours
Open daily from 9:00am - 6:00 p.m.
                 
Admission Fee
Adult                                     :               RM 25
Children (2-11 years)      :               RM 14
Video Camera                   :               RM 5
Note: Tripods are not allowed in the park

 Malaysian Citizen
Adult (My Kad)                                 :               RM 12
Children (My Kid) 2-11 years       :               RM 7
Family of Malaysian Citizen
(2 Adults + 3 Children)                   :               RM 38
Note: Identification needed
Lepas jalan2 sekitar KL Malam kami semua dinner bersama
Alhamdullilah 

Share:

13 comments:

  1. lama gila tak gi sini, last pergi time sekolah2 je hahaha.. rasanya perlu bawak anak2 dtg tgok butterfly hahaa

    ReplyDelete
  2. Happy je kan... mesti seronok... hati2 banyak ulat bulu yang belum jadi rama-rama... hihi

    ReplyDelete
  3. bebudak suka la tgk rama² kan...dinner tu mengancam betul...:)

    ReplyDelete
  4. Pernahlah jugak sampai sini dulu....zaman anak kecik.

    ReplyDelete
  5. Tak pernah lagi sampai sini.
    harap2 lepas ni sampailah :)

    ReplyDelete
  6. selalu lalu tapi tak pernah masuk..hihi sama la ngan KL Bird park tu .

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

NUFFNANG