Renungan Jumaat : Hilang Rasa

By 8:00 AM ,

Hilang Rasa.. 
Oleh PeRdU cINta 

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Assalammualaikum Dan Salam Sejahtera,

HILANG RASA  

Kita ada dua deria rasa.Lidah dan kulit.Lidah untuk merasa masam,masin,pahit manakala kulit untuk merasa sentuhan..namun satu lagi yang adakala kita terlupa..HATI,bank pada segala emosi yang mempunyai warna warni rasa-rasa jiwa.Baik kondisinya makan baiklah keseluruhan jasad. Cantik HATI, molek peribadi...Insha Allah. Walau sekadar berbedak kompak ala-ala tisu, serinya tetap terserlah.
MEMBINASA

Apa kaitannya hilang rasa dengan membinasa. Hakikatnya ada. Bila sesama insan hilang rasa kasih sayang, hormat menghormati, tidak saling menghargai,ianya jelas punca membinasa ukhuwah yang sewajarnya dipelihara. Bila hilang rasa belas ihsan dan kewarasan sudah tidak mengira sesiapa sahaja dijadikan tempat melepas amarah. Ubatilah dengan ISTIGHFAR, ZIKIR adalah ejen penenang yang mudah tapi sukar diamalkan.
IMPAK LUAR BIASA

Bila jasad lesu,jangan dibiar hingga IMAN turut membeku. Bila tidak lagi menjadi jaguh,jangan sampai dengan DIA pun menjauh. Bila JIWA semakin menjauh dengan PENCIPTA, saat itu diri menjadi si penderhaka. Saat DIRI semakin jauh hanyut pasti terasa impaknya luar biasa. Suram, Muram, Kosong. Namun jika masih bersisa IMAN, segera diasing dari rasa yang kontang. Ya..impak lebih luar biasa akan dirasai. Damai, Bahagia, Bermakna. 
Jangan pernah hilang rasa pada DIA (ALLAH SWT)..AYAHANDA..BONDA..AGAMA..RASULULLAH SAW.. Biar segenap alam membenci kita..jangan sampai IBU hilang rasa pada kita..bila IBU hilang rasa pada anaknya itu tanda ALLAH SWT tidak redha akan hambaNya..
*terima kasih ukhuwah 
#sama-sama mencari redha Ilahi 
You Might Also Like

10 comments

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Blog Archive