Campaigns

Jun 23, 2017

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2017

12:00 PM 18 Comments
Assalamualaikum semua
Ok ptgi nie Anum & Suami ingin mengambil kesempatan 
menyampaikan ucapan Hari Raya kepada semua yang mengenali diri kami.
Memandangkan ramai yang dah bercuti pada minggu ini kan.. 
Hati2 perjalanan pulang ke kampung masing-masing ya
We would like to warmly wish all of our Muslim friends
Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin and our non-Muslim friends Happy Holidays!

May this Raya bring you love, peace, and joy. Have a safe journey home.

It's Time To Ignite Your Engine Now

Tangan dihulur maaf dipinta, Erat hubungan sesama kita, Semoga gembira di hari yang mulia ini, Salah dan silap harap dimaafkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin.

Ikhlas Daripada Kami

Anum & Qudut

Anum dan suami masih bekerja hari ini disebabkan permulaan raya di rumah mertua 
(Kuala Selangor).. 
Terima kasih kepada semua yg sudi singgah blog Anum ya
Inshaallah kita bersiaran kembali next week
Happy Holiday semua... love u all :)

Kuih Raya

7:14 AM 6 Comments
Assalamualaikum semua
Selamat Pagi semua
Ok nak share gambar semalam
 MAJLIS AGIHAN BISKUT RAYA OLEH PENGERUSI MATRADE
 Antara Biskut & Kuih Raya 
 Our lovely Chairman
 Sesi bermula
 Horeyyyyy
 Semalam tinggal kami bertiga dlm unit
 Mood raya 
 IG pos
 Alhamdullilah
 Antara collection kuih raya 
Horeyyy dapat duit raya from our lovely chairman
Korang ada lagi ke atau dah bercuti

Jun 22, 2017

Bye2 Adik Intern

12:00 PM 6 Comments
Assalamualaikum semua
Selamat Petang
Rasa macam dah sunyi blog, ramai dah bercuti ya
Anum masih lagi bekerja sampai esok
Ok nak share gambar semalam ya
 Semalam syaza last day
 Wish u all the best in future
Ok la nak sambung kerja
Jumpa esok ya
Hari ini x up menu IFTAR sebab semalam berbuka dengan kawan2
lupa nak snap gambar dah rancak bersimbang
hehe, ok la

Sharing Is Caring : Khasiat Kurma

7:00 AM 8 Comments
Assalamu'alaikum & Salam Sejahtera...

KHASIAT KURMA 
Image result for kurma

*MENGAPA KURMA DI BENCI JIN DAN SYAITAN DAN MENGAPA NABI SAW MEMAKANNYA DALAM HITUNGAN GANJIL.*

*INI JAWABAN NYA.*

    *Sepercik Hikmah*

Mengapa kurma dibenci jin dan syaitan?

Serta mengapa Nabi SAW memerintahkan kita, memakan dalam hitungan ganjil 3, 5, 7, 9 atau 11 dan dimakan pada pagi hari?

Dan yang paling baik makan tujuh biji kurma. Baik dari segi Agama dan ilmiah penjelasan atas pertanyaan ini yaitu ternyata kurma membuahkan daya perlindungan tubuh manusia dan membuat perisai dan pelindung untuk tubuh manusia.

Amir bin Saad dari ayahnya – berkata: Rasulullah, sallallahu 'alaihi wasallam bersabda:
*Lakukanlah ikhtiar perlindungan dari sihir dengan memakan 7 biji kurma.*

Penelitian sudah tunjjukkan kalau buah kurma miliki manfaat utama.

*1.PERTAMA*
Kurangi tingkat kolesterol dalam darah dan mencegah kesumbatan disaluran darah.

*2.KEDUA*
Mencegah cancer usus besar serta mencegah penyakit bawasir dan kurangi bentuk batu kepahitan dan membantu tahap kehamilan serta waktu bersalin, lantaran mengandung serat serta makanan yang baik pencernaan dan gula.

 *3-KETIGA*
Mencegah kerusakan gigi karena mengandung fluorine.

*4.KEEMPAT*
 Mencegah racun karena mengandung natrium, gallium dan vitamin C.

*5.KELIMA*
Penyembuhan kekurangan darah merah karena mengandung zat besi, tembaga, vitamin B-2.

*6.KEENAM*
Obat untuk penyakit lemah tulang karena mengandung kalsium, fosfor, vitamin A.

*7.KETUJUH*
Penyembuhan untuk kehilangan selera makan dan kurangnya fokus karena mengandung gallium.

*8.KEDELAPAN*
 Untuk pengobatan kekurangan umum dan jantung berdebar karena mengandung magnesium, tembaga.

*9.KESEMBILAN*
Obat cancer sendi dan otak karena mengandung boron.

*10.KESEPULUH*
Anti-cancer karena mengandung selenium.

*11.KESEBELAS*
Pengobatan disfungsi ereksi karena mengandung boron, vitamin A.

*12.KEDUABELAS*
Perawatan untuk kulit kering dan penyakit cornea mata kering serta kebutaan malam karena mengandung vitamin A.

*13.KETIGABELAS*
Obat untuk penyakit saluran pencernaan saraf karena mengandung vitamin B1.

*14.KEEMPATBELAS*
Perawatan untuk rambut gugur dan stres mata serta selaput lendir rongga mulut serta inflamasi bibir karena mengandung vitamin B-2.

*15.KELIMABELAS* Perawatan inflamasi kulit karena mengandung vitamin niacin.

*16.KEENAMBELAS*
Obat untuk penyakit kudis, melemahkan keseluruhan tubuh dan jantung berdebar, sesak napas dan kecot pembuluh darah serta timbulnya bintik-bintik merah pada kulit serta kekurangan dalam tulang dan gigi, karena mengandung Vitamin C, atau ascorbic acid 2.

*17.KETUJUHBELAS* Pengobatan keasaman diperut karena mengandung klorin, natrium dan gallium.

*18.KEDELAPANBELAS* Pengobatan penyakit gusi dan kekurangan saluran darah capillary, kekurangan kekuatan otot dan tulang karena mengandung vitamin C.


*SEBAR LUASKAN KEPADA KERABAT DAN SAHABAT SEMOGA  BERMANFAAT*

P/s Anak2 saya sukar juga nak disuruh mkn kurma tu sebiji2 mcm tu.. jadi utk membuat mereka makan kurma.. saya buat air nabeez.. Alhamdulillah mereka suka dan membuat mereka kenyang sepanjang hari. Masa nak sahur mereka minum air nabeez dulu semasa perut kosong.. lepas tu saya suapkan mereka sesudu madu. Kemudian baru mereka makan nasi. Masa berbuka saya buat kan juga air nabeez ni.. jadi bertenaga utk solat tarawih. Tapi jangan masuk peti ais. Hilang khasiatnya.
Susu kurma pun bagus. 


Jun 21, 2017

Ramadhan Ke-25

12:00 PM 16 Comments
Assalamualaikum semua
Selamat Petang
Nak share xvt semalam
 Lawatan Kilang Saraoge Confectionery (Produk : Pusat Pengumpulan Kerepek)
 Apalagikkk borong la
 View from shop
 Semua dok bz memborong
 Kalau korang nak singgah bleh la cari kedai ni ya
 Next kita ke Norli Products Sdn Bhd (Produk : Biskut)
 Borong lagi
 All time favorite
 Nie sampai berkotak2 nie, niaga ke apa , hehe
 Bos2 tengah berbincang marketing and sale
 Rancak memborong
 Kenangan 
 Majlis Berbuka Puasa bersama Pengerusi MATRADE di Batu Pahat
 Every year akan ke Parit Sulong
 IG pos
 2nd pos
 Memang tiap tahun MRSM menjadi tempat pilihan chairman kami
 Bergambar bersama staff Matrade JB
 Small gift from our chairman
Staff Matrade HQ + Matrade JB
 Menu for IFTAR
 Ini la pengarah Johor
 IG pos more....
 Lepas IFTAR kita serang durian
Meggi Racun all time fav....
Ok dah selamat berbuka semua


Alhamdullilah Rezeki Bulan Ramadhan

8:34 AM 20 Comments
Assalamualaikum semua
Selamat Pagi
Anum nak share ngan korang semua gambar2 Ramadhan Ke-25
 Gift from blogger Shikin
 Tq so much
 Berselfie ngan hubby
 Hari gembira hubby
 APC For hubby
 A Big Congrats
 Semua APC with minister
 Our Minister
 Melawa la raya nie
IG pos....... ok jom sambung kerja
Oh ya korang bila start cuti raya


♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Google+ Badge

Member of

Member of