Feb 15, 2017

Travel @ HCMC Vietnam Jan 2017 Part 6

Assalamualaikum semua
Selamat petang, ada x yang mengantuk ketika ini
Kalau ada meh layan blog Anum
 Nampak x buah apa nie
 Zoom skit
 Tengah berbunga 
Fresh kan
 Setelah selesai makan di sini, kami bergerak ke kawasan pembuatan coconut candy. 
 Coconut candy ni rasa dan rupanya memang sama dengan dodol kalau di Malaysia. 
 Mereka menunjukkan kepada kami cara menghasilkan coconut candy ini dengan menggunakan peralatan tradisional sahaja.
 Coconut candy juga mempunyai pelbagai perasa. 
Contohnya coklat, peanut, pandan, kopi dan natural.
 Anum pun cuba la try balut tengah panas2 lagi candy nie
 Apa lagi dah cuba so berkenan grab la kan
 Tadaaaaaaaaaaaaa hasil borong candy
 Minyak Ular pun ada
 Pilih je la jenis ular apa, hehe
 Selain daripada candy ada gak gift2 lain
 Happynya my mom ya
  Hubby dok tgk apa la tue
 Antara barangan lain yang dijual 
 Semuanya barang2 tradisional kan..
Ok la esok kita sambung lagi ya

Share:

2 comments:

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Flickr Gallery

✿YANG RAJIN KOMEN✿

Find us on facebook

Popular Posts

Salam Aidilfitri

Salam Aidilfitri
Tangan dihulur maaf dipinta, Erat hubungan sesama kita, Semoga gembira di hari yang mulia ini, Salah dan silap harap dimaafkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin.

Qudut & Anum

Qudut & Anum