Feb 13, 2017

Travel @ HCMC Vietnam Jan 2017 Part 2

Assalamualaikum semua
Korang dah lunch ke?
Ok ptg nie nak sambung entry pg tadi ya
Selesai kami berehat dan solat, perut dah berbunyi jom jalan2
 Banyak tempat menarik untuk shopping kat sana tetapi sebelum itu bagaimana dengan mata wang kat sana?

Ok, pasal mata wang kat sana korang jangan risau sebab kebanyakkan kedai di sana menerima mata wang Malaysia iaitu RM ataupun dollar USD nak pakai mata wang Vietnam (Dong) pun boleh.
Cumanya, korang just tukar mata wang ke Dong dengan jumlah yang sedikit sahaja untuk tambang teksi nanti dari airport station ke tempat penginapan korang di Vietnam nanti.

Night market yang berhampiran dengan Ben Tanth ni lebih kurang macam pasar malam di Malaysia tapi lebih bersih di Night market Ho Chin Minh City dengan pelbagai barangan seperti di Ben Tanth dan harga pun lebih murah dari barangan Ben Tanth.

Tgk la akak Anum dah rambang mata dibuatnya, alahai Kak Mon
Suasana di Night market District 1 Di Ho Chi Minh City Vietnam
  Bodek2 harga murah2.. tawar sampai jadi
 Sempat lagi hubby selfie ngan awek Vietnam
 Penat berjalan di Night Market kami singgah makan
 So apa pilihan Kami
 Hehe dua2 dah demok
 Nampak x harga makanan dekat sini,.. cuba korang kira skit
Kalau dah sampai Vietnam wajin la minum Coffee 
Nape muka K.Mon cam tue
Smile semuanya
Alhamdullilah my mom happy
Ok antara menu pilihan kami malam nie
 
 
 
 
 
 
Orang kat sini makan kalau diperhatikan hanya makan nasi ber-sup campur dengan sayur-sayuran so no wonderlah kulit diorang cantik dan flawless serta kurus.
Banyak pilihan makanan halal kat sini, so korang kalau nak datang vietnam x perlu risau
Tengah jalan2 terjumpa plak ATC Matrade di HCMC
En Yazrin
Perut dah kenyang sambung jalan2 lagi
 Ok kami nak sambung shopping ya, esok Anum sambung lagi




Share:

4 comments:

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

✿YANG RAJIN KOMEN✿

Lazada

Popular Posts

STATISTICS