Nov 7, 2016

Lebih 13 Ribu Perkongsian Di FB, Ini Cara Mudah Sediakan Bubur Nasi Sepantas 7 Minit!

Assalamualaikum semua
Selamat pagi isnin , pagi ni nak share tips yang sgt mudah :)
Bergelar ibu bukan satu tugas yang mudah lebih-lebih lagi bagi seorang ibu yang bekerjaya. Pagi-pagi lagi dah kena bangun untuk sediakan keperluan anak, balik kerja kena masak untuk keluarga pula. Memang Anum respect dekat ibu-ibu di luar sana itu!
Ini Anum nak kongsikan cara mudah dan cepat untuk buat bubur nasi bagi ibu yang mempunyai anak kecil. 7 minit je dah siap tau! Baca ini. Memang betul-betul membantu. Tips wanita ini mendapat lebih 13 ribu perkongsian di Facebook.
Basuh beras bersih tak payah tos
Isi dalam bekas dan letakkan sedikit air bersama. Frozenkan
Bila tiba hari nak masak tu terus keluarkan dari 
peti ais masukkan dalam periuk tambah air.
 Yang beku tu biarkan sekali. Kalau nak letak bahan (ayam dan sayur) 
letak siap-siap sebab beras ni terlalu cepat kembang.
 Minit pertama. Api sederhana
 Minit ke 7. Cepat kan. 7 minit dah jd bubur. 
Kalau kuantiti banyak memang kurang dari 15 minit bubur akan siap
Dah sejuk lagi cantik rupa dia pekat dan halus beras kembang
 Siap! boleh dimakan
Apa lagi cepat2 cuba ya

Share:

12 comments:

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

✿YANG RAJIN KOMEN✿

Lazada

Popular Posts