Campaigns

Oct 10, 2016

# Monday # Sharing

Monday Blues

Assalamualaikum semua
Hari ini betul2 x de mood nak datang keja
Mybe sebab penat atau pun Monday Blues kan
Monday Blues...sindrom yang selalu menyerang seseorang tu hanya pada hari Isnin setelah menikmati cuti hujung minggu ataupun cuti yang panjang dan merasakan hari Isnin tu sangat merimaskan...terutama mereka yang bekerja, pelajar dan blogger...dan yang peliknya kenapa sindrom tu hanya menyerang pada hari Isnin, bukan pada hari Selasa, Rabu, Khamis atau Jumaat...? HAHA...nak 7 Tips Mengatasi MONDAY BLUES ni tak ? Berkesan atau tidak tips ni ? Haa, cuba la praktikkan...hee
"Kenapa hari Isnin terlalu jauh dengan hari Jumaat 
sedangkan hari Jumaat sangat hampir dengan hari Isnin?"


#1) Mandi pagi dengan air yang sejuk...confirm segar mata tu...jangan sesekali tak mandi pagi ok...HAHA

#2) Datang awal ke tempat kerja untuk elakkan jammed...kalau tak nak harungi jalan jammed pagi2 tu...malam hujung minggu tu tidur kat dalam kereta...pastikan dekat dengan area office...get ready la pakaian lengkap nak ke office...huhu
#3) Mulakan pagi korang dengan baca bahan bacaan yang boleh buat korang lupakan kejap hari tu hari Isnin macam baca magazine, surat khabar ataupun layan baca blog pun ok apa...

#4) Jangan sesekali update status dan upload gambar kat FB, Twitter ataupun di Instagram..."Hari ni Isnin ke ? Oh, tidakkk !! Monday Blues lagi...."

#5) Elakkan update blog bila mood masih belum ada di awal pagi...nanti takut muncul pulak entri Monday Blues...HAHA...cuba blogwalking dulu...mana tahu boleh dapat idea nak update bila da blogwalking ni...hee

#6) Cuba "hide" jam kat desktop komputer korang tu...kalau asyik perhatikan jam kat desktop tu masa buat kerja...seminit pun terasa lama...macam tak bergerak masa tu...

#7) Haa, dan yang paling penting sekali...jangan sesekali fikir pun yang hari tu hari Isnin...HAHA

18 comments:

  1. yg last tu macam susah je..hihihi...
    kenyataannya hari ini mmg ISNIN..adoi...

    ReplyDelete
  2. Akak jarang monday blues..smlm baru balik dr mersing :)

    ReplyDelete
  3. Jarang kena monday blues ni Anum..sesekali ja.. hehe

    ReplyDelete
  4. Memang hari isnin hari lemau sedunia hahahhaa...tp kita kena ceria...4 hari lagi hari jumaat hehe

    ReplyDelete
  5. Yang nombor 1 tu memang wajib..cuma tukar air sejuk ke air suam..

    ReplyDelete
  6. Hahahaa dan mungkin sebab letih badan sabtu ahad xhilang lagi. Hihihi

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum anum...singgah ke sini ptg ni...

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum anum...singgah ke sini ptg ni...

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Don't Judge A Book By Its Cover

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

✿YANG RAJIN KOMEN✿

♥ Peminat Anum♥

Labels

Follow Us @ anumkhairil.blogspot.my/