Campaigns

Oct 12, 2016

5 Perkara Gempak Yang Korang Akan Experience Bila Tengok Gladiator Fights. Wahh!

Assalamualaikum semua
Lama rasanya Anum x blog walking korang
Ye la hujung2 tahun nie Anum tersangat Bz
MAAFKAN ANUM YA KALAU X SEMPAT NAK REPLY KOMEN
ok hr nie nak share mengenai filem yang sgt hebat nie

 Bertarung sampai mati! Uish.. Biasanya gladiator fights ni melibatkan 2 orang gladiator yang akan bertarung hingga ke titisan darah terakhir. Scary kan?!
But that’s what they do back then time zaman Roman Empire B.C tau! They find it amusing kalau boleh attend fights ni.
Tapi kalau korang tak boleh tengok benda-benda violence macam ni, better jangan. Kang jadi lain kang..

1. Butterflies in the tummy bila masuk dalam arena
 Roman gladiators adalah the working class heroes of antiquity.
Selama lebih dari 650 tahun, orang berpusu-pusu ke arena seluruh empayar untuk menonton pasukan bersenjata untuk berperang dan terlatih melibatkan diri dalam pertarungan yang dilatih dan pahlawan engage in a blood-soaked spectacle equal parts sport, theater and cold-blooded murder.
Hebat kan? Bila korang masuk arena ni untuk tengok, mesti rasa nervous and takut at the same time! Conpem

2. Adrenaline rush akan mula dirasai. Fuh!
 Bila korang berada dalam arena, korang akan start rasa adrenaline rush ni all over you. Sebab apa?
Ha, it’s like a sudden burst of energy from an increase in the hormone and neurotransmitter adrenaline. Biasanya individu akan mula rasa bila dorang main bungee jumping or anything related to heights.
Tapi dalam bila tengok gladiator fights pun korang boleh experience benda yang sama tau.

3. Tetiba terasa macam nak participate.. Uish life or death tau ni
 Woww! Yang ni untuk die hard fans je. Mereka akan rasa macam nak participate jadi gladiator jugak. Pehh..
Jangan main main tau. Ni pertarungan sampai mati tau kalau nak menang or kalah. Tapi, sebelum pasang niat nak participate, apa kata korang tengok dulu trailer Ben-Hur yang akan keluar dipawagam tak lama lagi.
Ha, baru korang boleh tengok betapa gempaknya gladiator fights dorang dalam movie ni!

4. Ada yang rasa takut & ada yang rasa seronok gila dapat tengok fights ni!
 Yang takut tu mungkin tak biasa dengan benda-benda violence macam ni kan.
Korang akan mula akan ada perasaan takut, geram dan sebagainya lah bila tengok Ben-Hur and Messala punya pertarungan ni. Layan gile beb!
So dekat situ korang boleh discover sama ada korang team Ben-Hur or team Messala. Huhu tough decision!

5. Layan sangat tengok chariot race ni sampaikan….
Bila korang dah rasa emotionally unstable tu korang automatik akan menjerit sebab bengang, orcampak anything kat tangan korang tanda korang tak puas hati dengan one of the gladiator.
Benda ni akan terjadi bila korang terlalu layan sangat tengok sampai tak kisah tentang pandangan orang terhadap korang huhu.

Jerit, campak barang, hentak kaki dan bersorak untuk team korang semua tu perkara biasa bila dalam arena chariot race.

So apa tunggu lagi korang kena saksikan ya

Share:

12 comments:

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Socialize

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Labels