Showing posts from October, 2016Show all
Suka Makan Makanan Karbo Ringkas & Jajan, Baca Dulu Penjelasan Fakta Dari Doktor Ini
Pin it

Assalamualaikum semua Selamat Pagi Isnin  Pagi nie rasa semangat nak datang kerja, memandangkan cuti sekolah jalan pun x sesak.. hehe Zaman sekarang ni kita sendiri tak boleh nak elak dari ‘racun’ yang ada dalam makanan kita, betul tak? Yelah, dengan pewarna makanan, gula tiruan, fast fo…

Read more
Emosi :(
Pin it

Assalamualaikum Good Morning All I feel so sad right now, I really want to cry. But in fact, I can't. So what should I do? i don't trust you anymore Allah sedang mengujiku

Read more
6 Cancer-Fighting Pink Foods
Pin it

Assalamu'alaikum & Salam Sejahtera... Red Cabbage Red cabbage is a delicious, fresh and crunchy veggie that’s also loaded with healthy properties including fiber and loads of nutrients. One of the key anti-cancer nutrients is one called Indole-3-carbinol, which may help to prevent …

Read more
RAHSIA SEDEKAH - MENYEMBUHKAN PENYAKIT
Pin it

Assalamu'alaikum & Salam Sejahtera...  SETIAP penyakit ada ubatnya. Jika satu-satu penyakit tidak sembuh juga, walaupun sudah berikhtiar berubat ke mana-mana dan dengan berbagai macam ubat, maka kemungkinan ubat penyembuh belum bertemu    - hakikatnya ialah Allah belum lagi mengizink…

Read more
Program Bicara Santai Bersama Ustaz Syamsul Debat
Pin it

Assalamualaikum Semua Hari yang dinanti pasti tiba  Iaitu hari Jumaat.. Ok hari ini nak share gambar semalam ya  Terpilih sebagai peserta utk mewakili Agensi utk join program ini  Kali ini program di MITI  Ketawa terbahak2.. dengan lawak yang ustaz sampaikan.. haha  sampai x …

Read more
Sharing is Caring: Hand, Foot and Mouth Disease
Pin it

Assalamu'alaikum & Salam Sejahtera... Hand, Foot & Mouth Disease is present all year round in Singapore with seasonal outbreaks every year. Outbreaks do occur in childcare centres, kindergartens and schools. Although usually a mild disease, it has been associated with fatalities usual…

Read more
Wordless Wednesday #150
Pin it

Assalamualaikum & Very Good Moning On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description  Sem…

Read more
Renungan: Bila perlu tunaikan zakat pendapatan?
Pin it

Assalamu'alaikum & Salam Sejahtera... SAYA merasa keliru, bilakah waktu yang paling afdal untuk menunaikan zakat pendapatan? Adakah ia dibayar sebulan sekali, setahun sekali ataupun setiap kali mendapat gaji atau semasa mendapat bayaran? Harap penjelasan ustaz. Jawapan TERIMA ka…

Read more
Balik Kampung 15 & 16 Oct 2016
Pin it

Assalamualaikum semua Hari ini memang betul2 lemau rasanya Mybe sebab kepenatan dan x cukup rest Ok nak share gambar2 last week blk kg  Minggu nie Anum kena keja sabtu dan ahad Tapi bila mom call cakap buah dukong dah masak,  terus balik kampung after keja on saturday  Alhamdulli…

Read more
Renungan Jumaat
Pin it

Assalamualaikum semua Hari Jumaat adalah hari yang paling bahagia buat pekerja2 semua, sebab esok cuti.. hehe Ok hari ini nak share renungan harian ya  Pasti Indah   Bersangka Baik Inshaallah Happy Weekend semua

Read more