Campaigns

Sep 6, 2016

# Holiday # Holiday 2016#4

Holiday @ Langkawi Part 6

Assalamualaikum semua
Anum masih lagi bersiaran dengan entry Langkawi ya
Ok hr ini kena cepat2 update ada keja nak selesaikan
 Welcome to Langkawi
 Kami dah sampai anda bila lagi...
 Lompat jangan x lompat 
 Sukanya hubby   
 Juga dikenali sebagai Eagle Square, 
Dataran Lang dikenali sebagai daya tarikan buatan manusia, 
mempunyai sebuah ukiran patung 
berbentuk seekor helang yang hendak terbang. 
  Satu pemandangan yang dilihat seolah-olah 
menyambut pengunjung datang ke pulau ini melalui feri, 
patung 12 meter-tinggi ini adalah salah satu monumen yang mudah dikenali di pulau ini.
 Terletak di sudut tenggara Pulau Langkawi, selain menawarkan pemandangan indah Teluk Kuah, Dataran Lang mempunyai air-pancut yang cantik, teres dan jambatan, menjadikan ia tempat yang ideal untuk gambar percutian yang sempurna untuk poskad anda. 
 Cantik kan view dari dataran ini
  Dataran tersebut adalah tempat yang sesuai untuk melihat feri berulang-alik di seluruh perlabuhan tetapi rancang perjalanan ke sini di awal pagi atau lewat petang ketika matahari sudah tidak begitu terik.
 Helang yang berwarna perang-kemerahan di Dataran Lang dibina mercu tanda pulau ini. Menurut cerita rakyat, nama Langkawi datang dari dua perkataan melayu –“helang” dan “kawi” (perang kemerahan) : maka jadilah lang-kawi.
 Bersebelahan dengan  Taman CHOGM and Taman Lagenda Dalam Langkawi, monumen ini juga berhampiran dengan kedai-kedai bebas cukai yang terbaik di Langkawi dan Jetty Point Mall dan anda boleh berjalan kaki dari monument ini ke tempat tersebut-chocolate adalah bagus jika dibeli di sini.
 Bergambar kenangan
 Pasti kelihatan amat indah terutama di waktu malam 
 Mercu tanda Langkawi
 Selesai bergambar perut terasa lapar, seharian berjalan2.. jom kita makan...
Thanks sudi singgah ya, esok Anum sambung lagi

32 comments:

  1. Masa Reen kat helang ni tak snap gambar pun. Family je bergambar.. Reen duduk sambil menikmati suasana laut. Eceh ceh ceh.. ;p

    ReplyDelete
  2. Hehehe hubby akak tue nak buat babak Titanic ke? mana heroinnya..? =)

    ReplyDelete
  3. kat dataran helang ni wajib begambor hahha

    ReplyDelete
  4. Wah bestnya ... sakan bergambar dgn burung helang tu ye .. 😊

    ReplyDelete
  5. Selamat pagi....
    lewat singgah hari ini...
    dulu dataran helang nie tempat pertama yang kteorang pergi...
    sebelum tempat² lain..

    ReplyDelete
  6. cantiknya view dari dataran lang tu.. :)

    ReplyDelete
  7. tgk gmbr ni rasa nak ke lgkawi lak..huhuh

    ReplyDelete
  8. betul betul kene pergi awal .baru x panas

    ReplyDelete
  9. helang tu dari dulu smpai la ni x terbang2 yer he3

    ReplyDelete
  10. View dkt dataran mmg cantik, tp panaih betul kan

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Don't Judge A Book By Its Cover

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

✿YANG RAJIN KOMEN✿

♥ Peminat Anum♥

Labels

Follow Us @ anumkhairil.blogspot.my/