Campaigns

Sep 19, 2016

Holiday @ Langkawi Part 10

Assalamualaikum semua
Wow lamanya rasa x berblog
ye la Anum cuti seminggu..
Korang semua dah masuk kerja ke hr nie ? atau ada yang masih bercuti..hehe
Ok la Anum nak sambung topik Langkawi lagi ya
Pulau Beras Basah terletak tidak jauh daripada Pulau Cenang dan Pulau Rebak Besar . 
Pulau ini sebahagian daripada 104 buah pulau dalam gugusan Pulau Langkawi, Kedah, Malaysia. Jarak dari jeti Kuah, Langkawi ke pulau ini kira-kira 20 minit dengan bot laju.
 Sewa sebuah bot laju untuk ke beberapa buah pulau berhampiran ialah RM150.00 
Pulau ini sering kali dijadikan tempat nelayan berteduh ketika laut bergelora ketika mereka kelaut menangkap ikan. 
Pulau Beras Basah mempunyai permukaan berbukit yang menghalang tiupan angin kencang dengan itu sesuai dijadikan tempat berteduh.
Terdapat sebuah jeti dibina oleh kerajaan negeri Kedah memudahkan bot pelancong berlabuh. 
Pasir di pantainya putih dan halus tetapi kadang-kala terdapat anak obor-obor yang boleh menyebabkan badan menjadi gatal. 

Banyak kera terdapat di tepi pantai dan mengutip sisa makanan yang dibuang oleh para pengunjung. 

Pengunjung juga boleh menyewa paracut yang ditarik oleh bot laju dan melihat pemandangan indah pulau Beras Basah.
View yang sangat cantik
Hubby dah mula boring ke apa nie.. hehe
Habis mandi manda kami bergerak pulang
Cantik kan view from jeti
gambar kami berdua harusla ada kan
Anum tgh tgk ikan2 tau, banyak sangat td masa snorkeling x dan nak snap gambar
Malaysia mempunyai banyak pulau2 yang sangat cantik
Xtvt yang ada di Pulau Beras 
Balik je ke Hotel kami singgah pekena nasi ayam.. 
Penat kami tido jap.. esok sambung ya
Share:

10 comments:

  1. Wahhh bestnya bercuti dilangkawi.. dok search kat blog anim ni kut ada cerita ke Labuan.. tapi tak jumpa plak hihi

    ReplyDelete
  2. eh..sekejap je dah part 10 dah..huhuhu..

    ReplyDelete
  3. best jadi anum ni..merata2 berjalan..heheh

    ReplyDelete
  4. Cantiknya gambar dekat Jeti tu...

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Socialize

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Labels