Campaigns

Aug 30, 2016

# Holiday # Holiday 2016#4

Holiday @ Langkawi Part 2

Assalamualaikum semua
Semalam selesai paper pertama utk exam
Ptg nie last paper.. hehe
Ok jom sambung entry semalam ya
 Terletak 709 meter di atas paras laut, perjalanan menaiki kereta kabel ke puncak 
kedua tertinggi di Langkawi adalah satu pengalaman yang tidak boleh dilepaskan.
Ready to go....
  Hentian pertama kami  
Sepanjang 20 minit perjalanan, anda akan melepasi air terjun di dalam hutan dan hutan hujan dara yang sangat tebal. 
 Anda juga boleh melihat negara Thailand di utara dan Indonesia dari arah barat daya apabila langit cerah.
 Mengembara di kecuraman 42 darjah, sejauh 2.2 kilometer dari stesen dasar ke dua stesen gunung, walaupun angin sepoi-sepoi bahasa sudah cukup membuatkan anda gementar. 
 Pemandangan daripada atas
 Nampak x Negara Thailand
 Merenung masa depan.. haha
 Dah macam dekat Korea tau
 So kita semadikan cinta kita ya..haha
  Apabila anda sudah biasa dengan perasaan berada di udara, perjalanan ini akan menjadi satu pengalaman yang menyeronokkan, dan mengujakan.
 Gayat gak nak bergambar atas glass nie
 happynya
 Bebas daripada masalah
 Di puncak, terdapat sebuah jambatan gantung di mana anda boleh melihat keindahan pulau Langkawi. 
 Cantik kan view dari sini
 Aku bebas... haha
 Nampak kecil sahaja.. 
 Anum beranikan diri nak gak bergambar atas glass nie
 Kereta kabel beroperasi dari pukul 10 pagi hingga 7 malam, bergantung kepada keadaan cuaca. 
 Perkhidmatan mungkin dihentikan ketika angin kencang. 
 Di tengah-tengah perjalanan, janganlah pandang ke bawah jika rasa gayat. 
 Walau bagaimanapun kareta kabel ini amat selamat kerana menggunakan teknologi Austria dan Switzerland.
Betul2 tergantung kan.. hehe
Panorama Titian gantung bengkok (Crooked Hanging Bridge) Gunung Mat Chinchang, Langkawi
Ok puas menikmati pemandangan yang indah jom kita turun ..
Anum sertakan details utk rujukan korang ya
Maklumat lanjut sila hubungi
Langkawi Cable Car


Address:
Panorama Langkawi Sdn Bhd
Cable Car Station, Oriental Village
Burau Bay, 07000 Langkawi
Kedah, Malaysia

Phone: +604-959 4225/1225
Fax: +604-959 1121/4121

10 comments:

  1. salam...
    nieyl jenjalan pagi sini.. ♥
    kalau nak pegi holiday tempat² cmtu jgn la time cuti sekolah kan..
    mesti sesak...:)

    ReplyDelete
  2. best dpt bercuti,seronok tgok anum jln2

    ReplyDelete
  3. dah lain pulak rasanya cable car ni, upgrade suda

    ReplyDelete
  4. Saya pun planning nak ke Langkawi tapi for sure memang tak dapat naik cable car sebab hubby jenis gayat.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. CUBA LA NANTI, Anum pun dulu gayat gak, tapi dah cuba sekali nak lagi

      Delete
  5. rezekinya
    saya masa naik cable car tahn 2013 kene musim hujan elok j sampai di atas hujan lebat. ape pon x blh buat. mmg xdpt bjalan and tgk view cantik semua tu

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Don't Judge A Book By Its Cover

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

✿YANG RAJIN KOMEN✿

♥ Peminat Anum♥

Labels

Follow Us @ anumkhairil.blogspot.my/