Aug 9, 2016

5 Hot Spot Ni Wajib Jejak Bila Sampai Ke Sydney Sepanjang Musim Bunga Kali Ni…Bila Tu?

Assalamualaikum semua
Salam selasa
Hari ini nak share 5 Hot Spot wajib singgah kalau sampai ke Sydney
Merancang untuk bercuti dalam masa terdekat ni? Atau memilih hujung tahun untuk bercuti? Dah buat persiapan ke? Passport, tiket penerbangan, hotel penginapan, tempat makan, lokasi menarik yang nak dituju?
Ha untuk pengetahuan semua kalau berkunjung ke Sydney Australia ni anda tidak akan rasa rugi sebab negara ni mengalami perubahan empat musim yang semestinya tidak dapat dirasai di Malaysia.
So kalau merancang nak pergi ke Sydney dalam masa terdekat ni tengah musim apa ye? Nak tau lebih lanjut tak lokasi dan aktiviti yang boleh anda buat sepanjang berada di sana nanti. Meh ushar sikit…

1. Jamu mata dengan keindahan Bunga Jacaranda pada musim bunga di NSW

( Wah! cantik bunga Jacaranda berwarna ungu tu) Kredit foto: DNSW
Okay sebenarnya kalau anda berkunjung ke Sydney sepanjang bulan September hingga November ni sedang berada dalam musim bunga yang semestinya mengujakan.
Musim bunga di Sydney, pastinya menarik sebab korang bakal menyaksikan sendiri bunga Jacaranda bewarna ungu mewarnai segenap sudut di NSW (New South Wales).

2. Singgah menyaksikan keindahan bukit bukau di Blue Mountains

( Pemandangan di salah satu check point di Blue MountainKredit foto: James Haron 
Pernah tengok bukit berwarna biru? Ha! kalau belum inilah saatnya untuk korang saksikan sendiri keunikan bukit yang bewarna biru.
Tapi jangan terkejut kalau tak biru pula sebab warna itu tehasil daripada persekitaran di kawasan bukit dan cahaya matahari serta wap air yang menjadikan permandangan biru.
( Gayatnya! SkyWay lantai kaca tau Kredit foto: James Haron 
Selain tu juga korang boleh rasa gayat bila naik kereta kabel yang kami kira sangat tinggi dan dapat melihat 360 darjah sekitar kawasan Blue Mountain. Paling happening lantai SkyWay ni diperbuat daripada kaca dan korang akan rasa seolah-olah terapung di udara.
So nanti kalau berkesempatan datang ke sini boleh snap gambar banyak-banyak sebab bukan selalu dapat pergi sini.

3. Berlayar sambil menyaksikan ikan lumba-lumba di Port Stephens

( Itu dia ikan lumba-lumba! ) Kredit foto: DNSW
Seterusnya ni mesti akan buat korang terkesima sebab dekat Malaysia kalau nak tengok secara livekena pergi ke Akuaria ataupun zoo. Berbeza di Port Stephens sebab korang boleh berjemur atas kapal dan menyaksi ikan lumba-lumba secara live.
Selain itu, aktiviti lain yang korang boleh buat dekat sini semestinya aktiviti melibatkan air seperti berenang, berkayak dan berlayar sebab kawasan ini selamat untuk korang lakukan semua aktiviti-aktiviti yang kami sebutkan tadi.
( Kalau bertuah nampak lagi banyak daripada ini) Kredit foto: DNSW
Buat pengetahuan korang juga, kalau korang datang ketika musim sejuk korang berpeluang untuk melihat ikan paus tau. Huh! bila la agaknya boleh tengok semua tu..
( Berquad biking pun best tau musim bunga ni ) Kredit foto: Hugh Stewart
Bukan itu saja tau, sebenarnya kalau korang datang ke Port Stephens ni korang boleh meluncur atau pandu sendiri quad biking di bukit pasir yang sangat mengasyikkan tu. So pergi dan rasai sendiri okay!
#Jangan korang pancing sudah la kesian nanti pupus pula ikan lumba-lumba tu.

4. Nikmati permandangan ladang anggur di Hunter Valley

( Wow ada belon udara panas la) Kredit foto: DNSW
Sebelum ni ramai anak-anak Malaysia yang pergi ke Aussie semata-mata untuk menyahut cabaran untuk memetik buah anggur dan beberapa jenis buah yang tubuh sumbur di sana.
( Berkelah sambil menyaksikan matahari terbenam )Kredit foto: DNSW
Ladang anggur yang terbentang luas itu pastinya memukau mata yang melihatnya selain melakukan aktiviti-aktiviti yang disediakan di sana seperti berbasikal, naik belon udara panas dan nak berkelah pun boleh tau.

5. Hirup udara segar di Central Coast danBondi Beach..urmm nyamanya

( Hirup udara segar tepi tebing Bondi Beach pun best ni)Kredit foto: DNSW
Bagi yang nakkan sesuatu yang lebih merehatkan minda dan badan boleh la spend time dekatCentral Coast dan juga Bondi Beach sebab di sana udara yang segar serta suasana yang menyamankan mampu menghilangkan rasa penat dalam badan.
( Port tangkap gambar ni di Bondi Beach )Kredit foto: DNSW
( Ni pun cantik untuk tangkap gambar juga di Bondi BeachKredit foto: DNSW
Deruan ombak yang memukul pantai pastinya membangkitkan rasa tenang dalam diri korang tu. Perghh! kami pun boleh bayangkan bunyi deruan ombak tu. Korang pula macam mana?
ezgif.com-optimize (15)
( Yang amatur jangan nak mimpi luncur macam ni )
Seterusnya korang boleh buat aktiviti meluncur yang sukar dilakukan di pantai Malaysia sebab gelombang ombak tak sekuat di Bondi Beach ni. Jangan risau sebab korang boleh dapatkan tunjuk ajar daripada pakar luncur di sana nanti.
Kalau rasa malu boleh je minta tolong orang-orang yang sedang mahirkan ilmu luncur mereka mana tau boleh buat connection, so nanti kalau berkunjung lagi ke Bondi Beach boleh la gather semula.

[PERHATIAN] Tempah segera tiket dan hotel di AirAsiaGo untuk mendapatkan tawaran istimewa!

Berita baik buat semua yang merancang nak bercuti ke Sydney bermula sekarang sehingga 30 September 2016, tempah tiket pergi balik termasuk penginapan 5 hari 4 malam serta cukai dengan harga serendah RM 1599.00 untuk seorang dan hotel penginapan bermula serendah RM 229.00 sahaja .
Ha! jauh lebih murah tau, jadi apa tunggu lagi cepat-cepat tempah sebelum tempoh promosi tamat. Boleh terbang bermula sekarang sehingga 31 Disember 2016 bersama AirAsiaGo.
Jangan lambat sangat buat keputusan tau #inilahmasanya untuk memberi pengharagaan pada diri sendiri. Untuk keterangan lebih lanjut mengenai tawaran hebat ini korang boleh layari laman sesawang www.airasiago.com.my/sydney sekarang!

Share:

16 comments:

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

✿YANG RAJIN KOMEN✿

Lazada

Popular Posts