Jul 14, 2016

4 Tips Yang Korang Perlu Tahu Sebelum Memilih Laptop Yang Serasi Dengan Gaya Kerja Korang!

Assalamualaikum semua
Malasnya rasa nak masuk kerja
hehe Anum baru masuk hari ini
masih dalam mood raya
pilih laptop edited
Laptop ni merupakan PC berjalan. Fleksibiliti pada era sekarang menjadi faktor yang cukup berpengaruh terhadap pemilihan laptop yang kita gunakan.
Semua jenis laptop ada kekurangan dan kelebihan tersendiri, korang kena tau spesifikasi laptop sesuai tak dengan penggunaan.
Banyak perkara penting yang perlu dipertimbangkan sebelum membeli laptop mengikut gaya kerja korang. Antaranya..? Jom baca!

 1. Check betul-betul semua fungsi ni, kang baru beli ada problem lagi susah!

checking laptop gif
Tentukan dulu fungsi laptop yang bakal korang beli. Sama ada laptop tu akan digunakan untuk keperluan tertentu seperti main gameberfesbuk, bertwitter, edit gambar, atau semua keperluan anda.
Make sure pilih laptop yang sesuai. Spesifikasi laptop terlebih dahulu, terutama part yang tidak terlihat iaitu Prosesor, Hardisk, Memory, Connection, Batteri, Graphic Cads, RAM etc.
Jangan lupa double check. Nanti balik rumah, ada je yang tak berfungsi, kan dah menyusahkan. Take note!

Nak tau laptop apa yang korang bolehtryAcer, Aspire F ni

Kelebihan laptop ni adalah penggunaan multi-user MIMO yang lebih baik.
Data transit DDR4 yang sangat cepat dan juga wireless internet sangat laju.
Didapati dalam pelbagai jenis warna & stylish textile pattern in metallic surface. Bateri juga tahan lama. Wowws!

2. Kenal pasti fungsi laptop sebelum beli. Ini penting sangat okay!

laptop function
Semua jenis laptop yang korang akan jumpa, confirm semua ada kelebihan fungsi yang tersendiri ye dok?
Korang kenal pasti purpose korang beli laptop ni. Contoh untuk photographer wedding, mesti beli untuk editing kan? Kena cari yang sesuai dengan tujuan.
Jangan pulak nak beli untuk buat paperwork or assignments, tapi pergi beli laptop untuk gamers. Ha, itu memang kelaut la cerita dia. Buat pilihan yang bijak guys!

Antara laptop yang sangat sesuai untuk korang adalah Aspire S 13. Mudah dibawa kemana-mana!

Yang nak beli laptop untuk tujuan belajar atau kerja, korang mesti prefer laptop yang mudah dibawa, nipis dan senang jaga kan? Boleh cuba Acer, Aspire S13.
Menggabungkan faktor nipis bentuk, estetika canggih. Hanya 1.3kg, dan juga 14mm nipis! Laptop yang sangat nipis ini juga sangat lah powerful dan efficient untuk digunakan.
Bateri juga boleh tahan selama 13 jam. Didapati dengan colour Hitam & Putih yang sangat classy.

3. Buat comparison harga laptop denganbrand lain, bukan short-listed satu jenisbrand je

pricee laptop
Different laptop, different function so korang pilih la price yg reasonable dgn fungsi yang sesuai untuk mengelakkan menyesal salah beli atau mudah rosak.
Jangan pilih yang murah tapi kualiti tak tahan lama, membazir. Huhuhu biar mahal asalkan berbaloi.
Banyak jenis laptop yang ditawarkan dengan harga yang rendah tapi kualiti? Hampeh! Korang kena jadi pembeli yang bijak bila nak buat pilihan.

Laptop yang sangat versatile & sesuai dengan harga

Bila ekonomi makin merosot, every penny counts. Ye dok?
Design Produk Acer 2016 dengan reka bentuk yang sangat awesome dan function yang serba guna.
Aspire R 15 boleh diletakkan dengan sempurna dan rata pada 180 darjah untuk meningkatkan produktiviti dengan akses yang mudah juga dapat meransang keseronokkan. Woww!

4. Pilih juga design laptop yang sesuai dengan cara kerja korang!

design laptop
Laptop zaman sekarang ni dikeluarkan dengan various design yang cantik dan versatile!
Korang dapat pilih design laptop yang sesuai dengan gaya hidup dan selera masing-masing.
Boleh pilih model tradisional jika ingin menggunakan untuk keperluan harian atau membeli model hybrid. Pilih yang sesuai dengan keinginan masing-masing.

Nak tahu laptop jenis apa yang akan menjadi pilihan?

Komputer riba Aspire E siri baru menyediakan pelbagai jenis pilihan untuk pengguna setiap hari, dengan banyak pilihan ciri dan reka bentuk yang menarik dan melebihi jangkaan.
Dengan banyak komponen dipertingkatkan, pilihan warna, dan permukaan yang bertekstur yang lebih baik.
Penggunaan multi-user MIMO yang lebih baik. Data transit DDR4 yang sangat cepat dan juga wireless internet sangat laju. Didapati dalam pelbagai jenis stylish textile pattern in metallic surface. Bateri juga tahan lama tau!
Sumber: Acer

Share:

16 comments:

  1. Selamat hari raya ♥
    good sharing nie :)

    ReplyDelete
  2. teringat pulak laptop kat rumah tu dah lama rosak...huhu...

    ReplyDelete
  3. Laptop kite da rosak...rindu pulak

    ReplyDelete
  4. klu sy, jenama acer ni, mmg elakkan. tak berapa sesuai utk orang yang lasak. pemegang skrin cepat patah. & terlalu senang utk dformat

    ReplyDelete
  5. I was recently here and this is an amazing place for a wedding. I got a little carried away with the open bar. An open bar allows you to like any sort of music, even the most awful. Anyway, for those of you thinking to marry, these Seattle Wedding venues are the perfect spot.

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Flickr Gallery

✿YANG RAJIN KOMEN✿

Find us on facebook

Popular Posts

Salam Aidilfitri

Salam Aidilfitri
Tangan dihulur maaf dipinta, Erat hubungan sesama kita, Semoga gembira di hari yang mulia ini, Salah dan silap harap dimaafkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin.

Qudut & Anum

Qudut & Anum