Jun 1, 2016

2nd Wedding Anniversary Part 16

Assalamualaikum semua
Selamat petang
korang dah lunch ke?
Ok skit je lagi nak habis entry Lombok ini ya
Jam 5.45 ptg kami ke Pantai Selong Belanak. Masa ni hari pun hampir gelap. 
Pantai Selong Belanak adalah pantai yang jarang dikunjungi wisatawan walaupun berada di daerah yang tidak jauh dari kota Mataram tepatnya di Desa Selong Belanak, Kecamatan Praya, Kabupaten Lombok Tengah, Nusa Tenggara Barat. 
Selong Belanak sebaliknya. Pantainya sepi dan berada di sebuah teluk, tapi keindahannya tak kalah dengan Pantai Kuta dan Senggigi. 
Pasirnya putih halus. Bahkan mungkin yang paling halus dibandingkan dengan pantai-pantai lainnya di Lombok.
Kesunyiannya membuat seakan-akan pantai ini adalah pantai milik korang...
Sunset di Selong Belanak
Akhirnya langit mulai menguning, tanda tanda senja segera menjelang. Hohoho, 
Jom kita snap beberapa gambar sebagai kenangan
Cantiknya
Love u forever til jannah hubby :)
 smile
cantik sangat2
indahnya dapat menyaksikan matahari terbenam
keindahan ciptaan Allah S.W.T
Happy day
Moment must remember
Rasa x mo balik da
Hubby nak try surf  la nie
Ombak yang sangat tinggi masa nie
is ok utk kenangan sahaj
 habis melihat matahari terbenam kita rehat sekita di gerai2 tepi pantai
 selesai di pantai kami buat keputusan nak bermain pool
terror tau mas adib nie..
 Shopping ole2 sebelum balik ke hotel
 Mas Adib bawak singgah makan Nasi Balap Puyung. Tak jauh pun dari airport
 Nasi Balap Puyung (Plus Ayam Kampung)
 Pendapat Anum yang cerewet bab makan ni, nasi balap puyung ni sedap! Dah la sedap murah gilaaaaaa pulak tu. Harga dalam 5 ringgit lebih (Rp16,000) je. Hubby excited sangat sebab murah gila. Lepas dah kenyang makan, kitorang teruskan perjalanan utk check in for last night... ke mana hotel pilihan kami di senggigi.. esok kita sambung ya



Share:

13 comments:

  1. gambar last tu kenapa??terharu sebab nasi murah sangat ke apa tu??heheheh

    ReplyDelete
  2. sedap sgt smpi tido terus kat situ,hahha

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum anum...hepi anniversary...moga jodoh kekal hingga hujung nyawa...:)

    ReplyDelete
  4. sungguh cantik gambaq Anum dan hubby sunset kat pantai tu...lawa giler..serius susah kot nak dpt sunset cantik gitu...GERAMMMMMM

    ReplyDelete
  5. Untung dapat merai di sana, cantik sangat.

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

✿YANG RAJIN KOMEN✿

Lazada

Popular Posts

STATISTICS