May 13, 2016

,

Plan Holiday Last Minute Tapi Nak Harga Murah? Lelaki Ini Kongsi Tips Dapatkan Hotel Semurah RM3!

Assalamualaikum semua
Salam Jumaat. Korang dah breakfast?
Seperti biasa hari ini nak share tips lagi
 Ketika bercuti, aspek penginapan antara perkara pertama yang difikirkan. Kini, Online Travel Agency (OTA) atau Hotel Booking Online (HBO) seperti Booking.com dan Agoda selalu jadi pilihan untuk membuat tempahan hotel.
Hakikatnya, bukan dua OTA itu sahaja yang anda boleh guna. Sebagai individu yang gemar melancong, lelaki bernama Mohd Atif ini berkongsi rahsia bagaimana dia kerap mendapat bilik penginapan hotel pada kadar yang murah. Sehingga RM3 semalam pun ada! Wow, senanglah kalau nak melancong lepas ni! Jom baca perkongsian beliau.

Last Minute Booking Tapi Harga Murah? Siapa Yang Tak Nak!

Saya nak berkongsi sikit satu apps untuk booking penginapan yang boleh digunakan untuk last minit booking dengan harga yang amat murah dan silap-silap boleh redeem free stay. Moga dapat membantu ramai org yang suka travel…

Sejak mengembara ke beberapa tempat selama beberapa tahun yang lalu, saya dikenalkan dengan satu aplikasi bernama ‘Hotel Quickly’ oleh seorang teman rapat. Dari situlah

permulaan saya sebagai ‘hotel reviewer.’

Pernah Bayar 3 Ringgit Je Untuk Stay Hotel!

Banyak penginapan saya book melalui aplikasi tersebut dan harga yang saya dapat amat memeranjatkan. Bayangkan, saya cuma membayar RM3 untuk menginap di hotel 3 bintang di Kuching, Sarawak. Saya juga pernah dapat harga RM30 untuk hotel 4 bintang dan RM80 untuk hotel bertaraf 5 bintang. Saya ada bukti menunjukkan foto-foto hotel yang saya dapat pada harga tersebut.
Bagi saya, berapa bintang tak kisah yang penting harga murah, hotel bersih dan selesa. Bagaimana nak dapatkan harga-harga hotel di Asia macam tu? Anda ikut langkah-langkah di bawah:
 Step By Step Penggunaan HOTEL QUICKLY


Untuk Harga Penginapan Murah…




Dapat Diskaun RM40 Lagi!








Berbaloi-Baloi! 



Untuk Mereka Yang Suka Book Hotel Last Minute!

Perlu diingatkan, aplikasi ini untuk anda yang suka book hotel pada saat akhir. Itu fasal boleh dapat harga yang ‘menggila murah’ seperti itu. Pasti ada yang tanya, kalau hotel di luar negara macam mana? Takkan nak tunggu 7 hari sebelum tiba baru nak buat tempahan saat akhir? Buatnya habis bilik?
Mengikut cara Mohamad Atif, ada jalan yang mudah. Buat back up plan dengan tempah bilik yang sama di Agoda atau Booking.com dengan memilih syarat “Tempahan Boleh Dibatalkan Sebelum Ketibaan Tanpa Sebarang Caj.” jadi, apabila anda berjaya dapat harga murah dengan Hotel Quickly pada saat akhir, anda boleh batalkan tempahan di dua laman yang dinyatakan sebelumnya dan kekal dengan Hotel Quickly.
Mudah kan? ;)

Share:

6 comments:

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

NUFFNANG