Campaigns

May 30, 2016

2nd Wedding Anniversary Part 12

Assalamualaikum semua
Dah makan ?
Sambung lagi entry pagi ya
Bukit merese ini berada Pantai Selatan Pulau Lombok, masuk wilayah Lombok Tengah, dan masih satu kawasan dengan Pantai Tanjung Aan. 
Yes! Korang perlu mendaki dari bawah untuk naik ke puncak ni. Wondering how can all these cow/buffalo climb up this hill? Tak payah lawa-lawa sebab korang akan berpeluh nanti. So pakaila seluar hehe
Anum sebagai travel blogger, sangat mengagumi bukit ini. 
Keindahan yang diberikan membuat siapa saja yang memijakkan kakinya di bukit ini pasti jatuh cinta.
Allah Maha Besar, cantiknya tak terkata. Indahnya ciptaanmu.
Dalam banyak-banyak tempat, yang ni la aku paling excited sekali. Aku pun tak tahu kenapa. Maybe sebab scroll  kat ig banyak gambar-gambar yang cantik kat sini. 
View from other side. Kalau diberi masa untuk stay atas ni, aku rasa sehari pun tak cukup.
Kalau boleh nak jalan dari hujung ke hujung. 
Terasa macam x mo balik da
And the vieww!!! Tolonglah datang sini dan witness this with your own bare eyes.. Seriously.. Even pejam mata pun  boleh nampak lagi betapa cantiknya view ini..
Aha memang cantik kalau korang nak buat video klip atas Bukit Merese ni. Terbaik!
Berehat bersama Mas Adib
Another view from Bukit Merese.
Jom daki lagi
Korang kena daki sampai ke puncak bukit
thank baru korang akan nampak view yang sangat cantik
Memang x terucap dek perkataan lagi, melihat keindahan disini
Alhamdullilah kami sampai juga ke sini
Subhanallah, sungguh mahakarya Sang Pencipta yang luar biasa. 
Dataran rumput menghijau dengan Lembu-lembu yang naik ke atas bukit utk menikmati makanan.
Masa nk turun terjumpa abg askar nie
Jom menurun... kalau ikut hati memang x mo turun da
nampak x ketinggian bukit nie
Tracking 
Jom jalan2 di tepi pantai 
Cantik kan batu2 nie
sangat unik
Pasir yang sangat halus
Korang penat mendaki , bleh je korang terus mandi pantai
Ok selesai di sini kami nak menuju ke tempat lain
nak tau ke mana.. sambung ptg ya
Tq pada yang sudi singgah Blog Anum
Share:

4 comments:

  1. sumpah cantik...
    lombok antara tempat yang teringin sangat aku nak gi..huhu...

    ReplyDelete
  2. suke tengok pemandangan kat situ,lagi2 empunya blog ceria je :) tumpang happy jugak :)

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Socialize

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Labels