May 31, 2016

2nd Wedding Anniversary Part 14

Assalamualaikum semua
Selamat petang semua
Minggu ini Anum bz sangat2
x sempat nak reply komen2 korang ya
Anum minta maaf banyak2 ya
Thanks pada yang sudi ikuti cerita Anum
Ok sambung lagi entry ya
Kali ini kami singgah di Villa Hantu
Sebelum masuk ke dalam villa kami amik beberapa gambar dari pandangan luar
sangat cantik kerana villa ini betul2 terletak di atas bukit
view yang sangat cantik
action je nie
background yang awesome
View dia memang pergh! Memang port yang sangat terbaik bagi si pemilik villa. 
Villa Hantu. Hubby kata viral kat group pasal villa ni. Tak da la berhantu sebenarnya cuma villa ni ditinggalkan separuh siap atas sebab-sebab tertentu. 
The other side of villa.
Frame in memory


View from top of Villa Hantu.
Anum memang x berani nak pandang ke bawah
Hubby dapat snap gambar from top
seram bila tengok ke bawah
Hijau, turqoise, biru memang menawan
bestnya kalau dapat lepak lama2
Sebab utama kenapa x approv utk bina bangunan dari laut hendaklah melebihi 10 kaki. 
Villa nii betoi2 kat benteng... Dah  langgar pantang larang.. 
Tu yg tersadai aje villa niii dan dah berhantu... .
Bila langit dah membiru... makin chantek mata memandang....
ada gaya titanic
bawa la daku bersama mu.. haha
Zoom kat benteng.... boleh nampak coral tuuu......... 
habis jelahaj villa kami meneruskan perjalanan lagi
nak tau ke mana pula...
jom ikuti next entry ya
Tut Tut pun ada tau
Bye2 Villa Hantu
Ok nanti Anum sambung lagi ya
Thanks pada yang sudi singgah blog Anum ya


2nd Wedding Anniversary Part 13

Assalamualaikum semua
Salam Selasa
Minggu ini Anum betul2 BZ dengan kerja Hakiki. HEHE
Ok jom kita sambung laju2 ya entry semalam
Salah satu tempat kegemaran menikmati sunset di Lombok adalah di Bukit Nipah. 
Selain dapat melihat 3 gili dari bukit ini, pemandangan bukit, laut, dan sunsetnya, menjadi tumpuan yang mengagumkan.
Nah, salah satu tempat tercantik melihat kecantikan pantainya ada di Bukit Nipah. Dijamin terpukau! 
Pemandangan dari atas Bukit
Anum sengaja zoomkan gambar ini
Ya Allah sangat hebat ciptaannya
 Nampak 3 Gili
Cantik kan view 
Kapal layar pun ada pada musim ni
Jom kita snap gambar sebagai kenangan
Terbentang luas lautnya
Cantik kan, walau panas terik
I Love u Hubby
 Happy Ending.. Alhamdullilah
Nipah sebenarnya merupakan nama untuk dua tempat sekaligus: sebuah bukit dan pantai yang ada di bawahnya. 
Jalan menuju ke view yang sangat cantik
Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Cantik kan, berlatar belakangkan pokok kelapa
Bergambar sakan kami
the view is beyond expectation. I can see three gilis from here, beautiful beach down the hill, and blue ocean. 
No fee are charged. There's a small stall which selling food and cold drinks. 
Too bad i didnt spend some time here to see the sunset going down, my friend told me that the sunset here is so spectacular.
Kami ada beberapa lokasi lain yang harus kami kejarkan
 Kenangan di tengah2 jalan @ Bukit Nipah
Ok jom ke tempat seterusnya ya
Sambung petang ya
Tq for reading

♥Google+ Followers ♥

Flickr Gallery

✿YANG RAJIN KOMEN✿

Find us on facebook

Popular Posts

Salam Aidilfitri

Salam Aidilfitri
Tangan dihulur maaf dipinta, Erat hubungan sesama kita, Semoga gembira di hari yang mulia ini, Salah dan silap harap dimaafkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin.

Qudut & Anum

Qudut & Anum