Showing posts from April, 2016Show all
Kami suka menanam
Pin it

Assalamualaikum semua Bestnya hari ini dah Jumaat x sabar nak balik kampung Isnin cuti.. horeyyyyyyy Ok hari ini nak share gambar2 pokok tanaman kami  Bangun pagi tgk pokok2 yang segar (Terung & Serai)  Pokok kari  Daun kunyit  horeyyy kacang bendi dah mula naik Kan…

Read more
SPONTANEOUS THURSDAY #110
Pin it

Assalamualaikum & Very Good Moning Pernah sakit kepala? Bahagian atas dan belakang kepala terasa berdenyut-denyut, pening-pening lalat secara tiba-tiba? Sakit kepala memang boleh membuatkan anda hilang perhatian terhadap suasana sekeliling, berperangai macam 'zombi' dan membantutka…

Read more
Sukan Agensi MITI 2016
Pin it

Assalamualaikum semua Hari ini nak share gambar2 semasa pertandingan Dart antara Agensi  sediakan dart sebelum pertandingan  antara Dart yang anum sangat sayangi  nak tayang koleksi Dart  hehe, usaha tangga kejayaan  Sukan Dart diadakan pada hari Ahad lepas  Kami sampai a…

Read more
Renungan Jumaat: Manusia dan 3 Peringkat Alam
Pin it

Assalamu'alaikum & Salam Sejahtera... KEHIDUPAN ini ditakdirkan Allah sebagai satu pengembaraan yang jauh iaitu bermula di alam arwah dan akan berakhir di alam akhirat. Oleh itu, Nabi Muhammad saw mengingatkan dengan sabdanya bermaksud: “Jadikanlah dirimu di dunia ini sebagai... mu…

Read more
SPONTANEOUS THURSDAY #109
Pin it

Assalamualaikum semua Selamat Pagi SUATU petang sekitar penghujung tahun lalu, Azman Anas, 49, tiba-tiba terasa sebahagian mukanya kebas. Keadaan itu berterusan hingga ke malam. Namun disebabkan tiada perkara serius yang berlaku pada wajahnya, lelaki itu tidak menghiraukan. Sehingga dia ba…

Read more
Wordless Wednesday #146
Pin it

Assalamualaikum & Very Good Moning On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description Horeyyyyy…

Read more
Program CSR Matrade- MITI
Pin it

Assalamualaikum semua Ok hari ini nak share gambar2 semasa program CSR last week   Program menanam, menyiram serta mengembur tanah di bawah jambatan  wujudnya program ini atas usahasama antara Matrade-Miti  Kami cintakan bumi Allah dan kami akan jaga  haha semangat lela dengan ca…

Read more
Reunion CDU
Pin it

Assalamualaikum semua Salam Isnin yang lemau.. hehe Ok hari ini nak share gambar2 semasa jamuan makan last week  Sedap sangat2 brownies  Cream puff pun ada, ini memang fav anum la  Welcome to CDU Unit  kenalkan ahli2 lama dan baru CDU unit  Sebelum ini x ramai staff dekat u…

Read more