Campaigns

Mar 2, 2016

Wordless Wednesday #144

Assalamualaikum & Very Good Moning
On Wednesdays all over the internet,
bloggers post a photograph with
no words to explain it on their blog

Hence the ‘wordless’ title.
The idea is that the photo itself says
so much that it doesn’t need any description
Menjadi kaya dalam usia muda adalah impian setiap orang pada zaman pascamoden hari ini. Siapa tak nak senang ala-ala gaya hidup the rich and famous, kan? Hidup tanpa belenggu kesempitan ekonomi sememangnya akan membuat hidup korang lebih bahagia.
Korang bukan sahaja kena work smart tapi lebih penting lagi, work hard untuk dapatkan kemewahan dengan cara yang pasti serta dengan usaha sendiri. Jom tengok 6 little things yang akan memudahkan korang mencapat matlamat hidup korang ni!


1. Say ‘No’ To Complicated Things!
 Membawa beg bukan lagi sekadar satu aksesori atau pelengkap gaya bagi wanita mahupun lelaki, namun ia juga satu keperluan! Ada orang jenis suka bawa satu beg je dan campak segala barang dalam tu untuk elak tertinggal kat mana-mana. Tapi sebenarnya, benda tulah yang buat kepala korang serabut dan menyumbang kepada stress korang.


Kalau emosi selalu terganggu, kan tak bagus untuk progress kerja korang. Sebab bila emotionally down, tenaga fizikal korang pun akan cepat drained. Jadi, apa kata sebelum keluar rumah tu, bawa benda yang betul-betul penting je? Lagi senang, tak payah geledah satu beg bila nak cari barang!

2.  Pembantu Peribadi
Tugas pembantu peribadi adalah untuk memudahkan kerja kan? Lebih-lebih lagi apabila sibuk dgn rutin harian yang kian membebankan, sudah tentu kita nak elak dari perkara-perkara yang melecehkan urusan kita.

Dengan kawalan gerakan jari yang mudah, korang boleh nikmati fungsi Smart Finger Print yang terdapat pada smartphone canggih ini. Sangat berguna dan memudahkan terutamanya bagi mereka yang suka selfie sebab tak perlu gigih set timer atau tekan punat di bahagian depan atau tepi telefon!  
 3. Soulmate Yang Memahami!
 Setiap orang perlukan support system yang kuat untuk menghadapi hari-hari mendatang yang penuh cabaran. Korang akan lebih bermotivasi untuk menjalankan segala pekerjaan bila dapat sokongan daripada orang tersayang yang memahami.
Bila ada teman sejati untuk korang luahkan masalah serta minta pendapat, hati pun akan jadi lagi tenang dan fikiran lagi lapang untuk berfikir dan buat keputusan.

4. Penampilan Kemas Dan Presentable!
 Imej yang menarik akan buat korang sentiasa tampil yakin dan bersemangat. Benda ni penting untuk pengaruhi mood korang bekerja. Barulah lagi bertenaga dan boleh buat lebih dari satu kerja!
Lagi senang kalau handphone korang jenis ada kamera depan yang lawa dan senang nak ambil selfie. Boleh check penampilan diri secara on the go je!

5. Memori Yang Kuat!
 Atas faktor biologi seperti peningkatan usia, mungkin ada di antara korang yang senang lupa benda-benda penting. Bahaya tau! Tak boleh biasakan begitu sebab orang yang peka dan mampu ingat banyak perkara cenderung untuk lebih sukses.


Tak mustahil kini korang boleh ingat semua benda penting dalam hidup korang tak kira besar atau kecil dengan bantuan Honor 5X! Ia dilengkapi dengan slot untuk nano-SIM, micro-SIM serta microSD. Bolehlah enjoy banyak aplikasi menarik dan storan data yang lebih banyak tanpa risau telefon akan jadi berat dan lambat!
 6. Pengurusan Wang Yang Bijak!

Semoga anda juga boleh merasai pengalaman menjadi lebih bijak dan organized dengan bantuanHonor 5X! Untuk maklumat lanjut layari www.vmall.my.

Share:

16 comments:

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum