Campaigns

Mar 31, 2016

Makan Laksa Penang Pakai Straw? Macam ‘Baek’ Je Tapi Tak Tersedak Ke?

Assalamualaikum semua
Hari ni dah masuk hari Khamis
Lega rasanya bila big event dah habis
Rindu sangat dekat korang semua, lama rasanya Anum menyepi 
 Bidang perniagaan semakin menjadi pilihan generasi Y masa kini. Ada yang jual secara atas talian dan ada yang memilih untuk membuka premis bagi mencari peluang perniagaan. Kalau korang teliti betul-betul sekarang ni ramai juga yang dah mula nak transform benda yang lama kepada sesuatu yang baru. Inovasi la katanya, kalau dulu minum dalam bekas kecil sekarang nah kau dah macam satu jag je korang minum.

Inovasi ni bukan saja tertumpu pada pasaran minuman sebaliknya turut merangkumi pasaran makanan. Contohnya kakak kita yang sorang ni, mula mengimbau kenangan dulu-dulu tapi telah diinovasikan sedikit cara persembahannya. Meh tengok apa yang kakak ni jual, ramai yang cakap kalau salah cara boleh terbeliak biji mata.

Itu dia Mee Sedut mai dah!
Big Cup pun ada!
Konsep kedai tepi jalan yang simple
 Rupanya mee sedut dah ada sejak dulu lagi, tapi ni dah diinovasikan


Bukan sahaja menjual mee sedut semata, kalau korang nak minum air big cup pun ada juga. Tapi kalau tak boleh nak habiskan sorang-sorang boleh la bawa keluarga tak pun kawan-kawan makan sama-sama.

Kalau korang lalu atau ada plan nak pergi ke Kupang Baling, boleh singgah dekat Simpang 3 Jerai untuk rasa sendiri macam mana rasa mee kalau teknik makannya secara sedutan.

Share:

10 comments:

  1. Salam rabu ... singgah sini.
    ni cam versi laksa cup lah ni ala2 megi cup :)

    ReplyDelete
  2. zmn yuiu skolah dlu. dlm plastik je..hihi

    ReplyDelete
  3. Hihihi berbagai inovasi generasi Y skrg ni Anum..

    ReplyDelete
  4. Kalau tersedak tu sebab sedut dengan cepat/gelojoh, takpun ada orang sebut tu yang sampai tersedak2.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. Yer laa Anum, sedut kuah laksa guna straw blh tersedak sbb pedas jgak kann.. Hurmm kena hati2 jgn gelojoh.. Hihihi

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Socialize

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Labels