Campaigns

Feb 4, 2016

Mancing lagi

Assalamualaikum semua
Cuti last week hari wilayah Anum & Hubby bercadang nak pergi mancing
Macam biasa la kami memang suka mancing
So skrg nie musim udang dekat kg hubby
 Kami keluar seawal jam 6am
 peralatan perlu la ada 
 kami menaiki sampan dan hubby dayung sendiri 
 hubby ajak office mate join, antara rintangan kami
 yesssssssss hasil tangkapan pertama kami
 2nd Abg Rahman plak dapat
 3rd hubby dapat udang galah dewasa, sedap nie
 seterusnya bergilir2 kami dapat 
 seronok sangat2 tau
 duduk di tengah2 sungai sambil memancing memang terbaik
 antara tangkapan kami
 siap ada dapat ikan tau, hehe betul la orang kata dalam sungai memang banyak rezeki rajin dengan tak je nak turun kan. alhamdullilah suka sangat
last gambar sebelum balik, kami naik jam 4pm, 
hasilnya dapat la dalam 4kilo udang, 4 ekor ikan.
sangat berbaloi kan.. hehe next nak pergi lagi la, best sangat2
lokasi kami dekat ngan rumah hubby je, sungai kg kuantan kami turun ikut jeti kelip2 kampung kuantan, menggunakan sampan pakcik hubby.. 


Share:

22 comments:

  1. fuyooo...bestnya dapat makan udang fresh!!!

    ReplyDelete
  2. 4kg?wah!anta kat ceq sket..fav udang ni

    ReplyDelete
  3. kalau husband nieyl dia mesti sukaaa....

    ReplyDelete
  4. puas hati mancing kalau dpt banyak mcm tu

    ReplyDelete
  5. best nyer hobi laki bini nie..hehehee..dapat udang besar kate kooo ;)

    ReplyDelete
  6. Fuyiiiooo.. Best tu.. Besar2 udang2 dapat..

    Assalam jemput join GA saya...

    https://www.biskutsemperit.my/2016/02/giveaway-cash-rm30-feb-2016-by-ahbar.html

    ReplyDelete
  7. anummmmmm...ko tanya qudut nak jual tak udang galah tu? nnt roger aku..

    ReplyDelete
  8. Time yg best bila dpt udang atau ikanlah kan Num...puas makan tu

    ReplyDelete
  9. Hi Anum, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Socialize

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Labels