Campaigns

Jan 13, 2016

New Year Celebration @ i-City Part 2

Assalamualaikum semua
Selepas bersiap kami terus ke i-City
Jika di sebut i-City pastinya yang menjadi perkara pertama dalam ingatan ialah lampu. i-City sebelum ini di kenali dengan lampu dan cahaya. Selain itu Rumah Salji juga mendapat perhatian orang ramai untuk sama-sama merasai kesejukannya. Sedikit informasi tentang i-City. ianya taman tema hiburan seluas 25 ekar (besar juga kawasannya). Tarikan pertama di sinilah ialah mengenai lampu / cahaya pada waktu malam. Kemudian ianya membuat perubahan dengan membuka satu lagi tarikan WaterWorld di sini untuk memberi dan menarik minat pengunjung ke sini
 Jom Anum bawak korang pusing2 i-City
kita orang ke Ice advanture.. harganya RM10.  Just naik train ala-ala santa claus mengembara kat dalam tu.Antaranya ada pertunjukan filem pendek Ice Age, hidupan dasar laut & lalu ke laluan dinasour.. tapi tak sempat nak snap semua tu.. maybe dalam 10-15minit gak kot kat sini.
  Beraninya hubby, kalau Anum comfirm bawak masuk mimpi
Untuk masuk ke House of Horror ni tak perlu beli kad i-City tu sebab apa? Entah. Aku pun tak pasti. Tapi harga masuk seorang ialah RM 15 sahaja ! Lama ke? Panjang ke perjalanan dalam rumah hantu tu? Berapa minit? Lebih kurang limabelas minit macam tu la. Sebab bila dah takut ni, rumah hantu yang tak berapa panjang pun aku rasa macam lama je. -.-
  Nampak real kan art dart nie
 Korang leh cek harga2 dekat sini ya
  Antara kelebihan i-City ini la dia. Selain daripada korang tengok pokok-pokok lampu tu, korang boleh la layan jugak aktiviti-aktiviti yang lain macam Snow Walk, Spacewalk, Eye-On, dan banyak lagi lah!
 ini saje nak tau ketinggan Anum (mana la tau dah bertambah tinggi kan )
   Jumpa pulak patung Ironman
    Angkasawan sesat nie rasanya but cute :)
  Cantik kan pokok2 yang disinari cahaya lampu
  Jungle Adventure membolehkan anak-anak mengembara ke dalam hutan mini bersama Jungle Rider dan belajar tentang hidupan liar.
 Itsy Bitsy – Taman tema magik- mengimbau kembali zaman kanak-kanak. Lebih dari 6 permainan di sini yang boleh di mainkan bersama dan pastinya kanak-kanak akan gembira di sini. 
 jangan risau tentang keselamatan pasukan polis kita sentiasa ada 
 Di antara maskot yang ada
 Indahnya ya 
 Bergambar di hadapan pintu masuk
  Banyak sangat perubahan sekarang nie, last Anum jejak kaki ke i-City 4 tahun lepas
 Kalau sekarang korang datang bawak anak2 confirm  x nak keluar da
 Big bear
  aktiviti permainan yang berkonsepkan taman ria atau fun fair
  kembali ke zaman kanak2 la jawabnya
 rasa teruja plak dah rasa macam berada di satu tempat permainan yang hebat macam USS
  Masam muka hubby sebab nak naik nie, sory hubby just for kids hehe
 Besarnya cendawan
 Di sambut dengan pintu masuk yang berlatar belakangkan ulat beluncas dan semut memang menarik perhatian kanak-kanak
 Nak ajak nyanyi la tue 
 Cutenya dia
Di Fun Drive, keunikannya ialah kanak kanak di ajar untuk 
mengendali kenderaan dan juga peraturan lalu-lintas.
Kami habiskan masa sementara nak tunggu celebration new year
nanti Anum sambung lagi ya
Utk info korang bleh baca nie ya

General Information

Operations Hours:
City of Digital Lights: 7pm – 4am daily
Outdoor Park Rides: 6pm – 12am daily
Snowalk: 10am – 12am daily
FunWorld (Red Carpet/Trick Art Museum/House of Horror): 10am – 12am
WaterWorld: 11am – 7pm
Trick Art Museum: 11am – 11pm
Price Guidelines:
Outdoor Park Rides: RM5 to RM10 per pax
Snowalk: RM25 to RM50 per pax
FunWorld Rides: RM5 to RM15 per pax
Red Carpet: RM40 to RM100 per pax
House of Horror: RM15 per pax
Trick Art Museum: RM10 per pax
WaterWorld: RM25 to RM50 per pax
How to get there:
GPS: 3.064753, 101.485391
Bus: From KL take RapidKL U80 to Shah Alam bus station, then switch to U605 to get to i-City
KTM Commuter: From KL take the KTM train to Padang Jawa station, then catch a taxi to i-City (taxi to i-City is estimated around RM5 – RM7)
For tickets information:

Share:

14 comments:

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Socialize

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Labels