Campaigns

Dec 31, 2015

Happy New Year 2016

In everything there must be a season, 
a time to come and a time to go,
I pray that this New Year brings to you 
happiness and joy forever and ever."




Share:
Read More

Holiday @ Lost World of Tambun Dis 2015 Part IV

Assalamualaikum semua
Dah lunch ke korang?
Anum hr nie x berapa ada selera nak makan
Just amik roti bakar & air milo je
Ok Jom kita sambung entry pagi tadi ya
 Tin Valley merupakan satu tarikan baru di Lost World of Tambun. 
Tarikan ini membolehkan para pengunjung kembali masa silam di mana era kegemilangan perlombongan bijih timah di Perak.
  Perlombongan bijih timah di Semenanjung Malaysia telah diamalkan selama beratus-ratus tahun oleh orang Asli dan orang Melayu, kemudiannya datang Siam dan Mandailing  serta yang diikuti oleh pendatang Cina yang kebanyakannya Hakka.
 Jangan salah faham ini bukan mendulang emas
 Tetapi mendulang biji timah, nampak x hasilnya
 Replika gajah yang dahulunya memainkan peranan penting dalam perlombongan bijih timah.
  Besar tau replika nie
  Kami memang x lepaskan peluang utk bergambar
 Cantik sangat tempat nie
 Next kami ke adventure park plak
 Jom kita try semua game yang sangat mencabar 
Settle semua kami bergambar tanda kepuasan berada di Adventure park nie. Utk adventure park korang kena beli tiket lain ya, Anum memang dah beli siap2 semuanya online
 Selesai semua xtvt kami singgah Dulang Tea House
 Antara menu yang tersedia di sini
 Klasik cafe nie, semua barang2 lama jadi hiasan
Tengok tin biskut tue, rare 
Tv Lama nie, teringat zaman arwah abah masih ada, Anum sempat mengunakan TV sebegini tau 
 Memang betul2 klasik
 Kami berehat seketika sambil pekena Kopi
Memang sedap kalau korang sampai ke sini wajib try tau, ok jom teruskan perjalanan lagi
 Last sekali kami masuk rumah hantu , boleh tahan seram 
 Kuda emas nie bawa tuah kata hubby hehe
 Kami keluar kira2 jam 7pm, best sebab semua park kami masuk
 Kalau korang nak datang memang kena habiskan one day kat dalam nie
Yang penting berbaloi dengan harga yang ditawarkan ya. Kami x stay kat dalam tambun hotel sebab mahal, Anum amik hotel budget je , ye la seharian di lost of tambun so buat apa nak duduk hotel mahal2 kan. Nak tau hotel pilihan Anum x? 
Nanti Anum sambung next week ya
Kesempatan ini Anum ucapkan Selamat Tahun Baru 2016
Korang celebrate New Year kat mane? 
Anum & Hubby x plan lagi nak kemana tengok je la kaki melangkah nanti, hehe
Bye2 korang
Happy Holiday & Weekend


Share:
Read More

Holiday @ Lost World of Tambun Dis 2015 Part III

Assalamualaikum semua
Cepat je rasa dah masuk khamis kan.
Hari ini hari terakhir utk tahun 2015
cepat rasanya masa berlalu kan
Ok jangan buang masa lagi jom kita sambung entry semalam ya
Settle dekat tempat bird, kami terjah ke tempat Tapir plak
Mula2 sampai tapir nie macam x bermaya je, kesian plak
 Bila disiasat rupanya memang waktu siang tapir x aktif
Next kita ke sini plak
Geli plak aku tgk haiwan nie
Bila zoom rupanya sama macam tikus, cuma dia besar
Settle kat dalam kami berjalan lagi ke luar utk ke tempat harimau 
Kami sampai ngam2 harimau show nak start
Sebelum start show kami layan dulu aksi pak belang nie
Macam2 aksi dia tunjuk kat kami semua
Rupanya pak belang sangat pandai berenang
Tengok la tue ke mana saje pak belang nie
Yang nie nampak cam tua skit, so dia relax je sementara tunggu show
Zoom skit, seram plak kalau la terlepas nie, erkkkkkkkkkkk
Show start, best tgk mereka bagi makan pak belang nie
nak tengok show pak belang kat sini la, memang ada pentas khas
so kalau korang datang lambat penuh la jawabnya, kena la berdiri, masa kami sampai memang ada kosong lagi so dapat la kami duduk. Show pak belang nie antara yang paling best, sebab bukan sekadar pak belang, banyak haiwan lain dibawa bersama utk selingan show ini..Habis pak belang beraksi kami ke tempat lain plak, jap lagi petang Anum sambung ya

Share:
Read More

Dec 30, 2015

Holiday @ Lost World of Tambun Dis 2015 Part II

Assalamualaikum semua
sepatutnya hari ini entry wordless wednesday tapi disebabkan Anum nak habiskan entry yang tangguh lama nie, so kita x payah buat entry wordless ok.
Selesai tukar baju kami ke Petting Zoo
Bergambar di pintu masuk
Kami memilih utk jalan kaki sahaja, sebenarnya park 
ada menyediakan shuttle utk ke Petting Zoo
Macam real kan kuda nie
Welcome to Petting Zoo
Jom tengok apa yang menarik kat dalam nie
Banyak gak haiwan dalam nie, kalau korang nak datang pastikan masa2 yang sesuai supaya korang boleh join show time animal nie, kalau terlepas sayang la kan :)
Luas gak kawasan dalam nie
Comel kan ini la namanya Raccoon
Rusa pun ada tau
Nampak macam bebas je kan 
Santai je semua dah kenyang 
Masa Anum datang memang tengah ada show tortoise
Kalau bawak anak2 memang best mesti anak2 excited nak kasi makan 
Anum suka konsep zoo nie
Jom kita masuk rumah burung plak, kami disambut oleh si merak
Zuri pun ada
Cantik kan macam2 species ada dalam nie
 Korang bleh baca apa jenis burung yang ada dalam nie
Konsep dia bebas dalam pagar, so kalau korang datang leh la beramah mesra dengan haiwan2 nie ya
Cantik rumah burung nie
Hai si kakak tua
Ajak bergambar sengan katanya
Yang nie lagi cantik
bestnya kalau dapat pelihara nie, hehe ok habis pusing2 dalam zoo kami bergerak ke tempat lain plak
nak tau kemana , esok Anum sambung ya


Share:
Read More

Socialize

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Labels