Campaigns

Sep 30, 2015

Travel @ Bandung Sept 2015 #3

8:30 AM 28 Comments
Assalamualaikum semua
Masih lagi di entry Bandung ya
Semalam masa nak balik hotel, nampak ada org jual strawberry & blubbery, apa lagi memang my fav la kan so beli la,, rasa dia perghhhhhhhhhhh manis
Bangun pagi kami sarapan di Hotel
 Antara menu yang dihidangkan
Sangat simple 
Tengok la Cik Mon nie sampai kembung pipi makan 
Alhamdullilah tercapai hajat nak bawak my mom jalan2

Jemput makan semua :)
Kenyang sudah, alhamdullilah 
Sementara tunggu supir jom kita pusing2 hotel
Our Room
Hotel budget utk pengunjung... for me sangat ok
Ramai orang malaysia stay dekat cini
Hubby dah mula la tue
Dia dah bosan la tue...
Happynya dia ek
Bila la supir nak sampai nie.. 
sebenarnya kami yang dah siap2 awal2.. ye la excited nak keluar jalan2.. ok nanti Anum sambung kemana kami hari ini

Sep 29, 2015

Travel @ Bandung Sept 2015 #2

8:30 AM 30 Comments
Assalamualaikum semua
Ok hari ini Anum nak sambung entry semalam ya
Selepas berehat dan bersihkan diri kami bersiap2 untuk keluar
Sementara menungu supir sampai kami bergambar kenangan
nampak x tulisan pada kenderaan belakang
ini la syarikat yang kami gunakan sebagai supir kami sepanjang berada di Bandung
Hayukka Bandoeng.. boleh search dekat FB ya
hehehe x puas2 bergambar ya Cik Mon
Ok jom keluar jalan2
Nie kami singgah di restoran apa ntah dah lupa
Masakan padang yang sangat sedap
hehe sempat lagi up status ya Anum :)
Arissa mood sangat baik sepanjang berada di Bandung
 Jemput makan semua
 Oh ya di Bandung beza masa dengan Malaysia 1 jam .. masa nie baru jam 6ptg tapi dah gelap
Pas tu kami ke Donatello. Kasut kat sini memang cun2. My Mom n Sister sakan soping kasut. Nasib baik la Anum ni tak gila kasut, so selamat la rupiahku dari lebur di sini. Selain kasut, handbag pun cantik2 gak. hari ini kami tawaf semua Factory Outlet
Penat bershopping katanya
 Selfie wajib ada kalau ngan hubby
Zai pun nak join ek
Ok Anum sertakan alamat utk kemudahan kawan2 nanti ya

House Of Donatello  
Shoe Store
Address: Jl. Ir. H.Djuanda, 
Coblong, Bandung, 
Jawa Barat 40132, Indonesia
Phone:+62 22 2501167 
Open today · 8:00 am – 10:00 pm 
Tengok apa ada lagi.. haha
Alahai si Arissa nie buat muka comel plak
Baiknya dia sampai Bandung
Layan kan aja kalau dah pompuan bershopping kan
Ok masing2 dah dapat apa yang dihajati kan
Jom kita dinner plak
Sempat lagi snap gambar
hahhaa muka penat dan lapar
nie kenapa nampak muka hubby je.. yg lain gelap :(
hahahah ada la nampak skit muka Anum n yang lain
Seterusnya Jeans plak
Syok giler kedai2 dekat sini
yang nie nama kedai Toko Tiga.. apa yang special dekat sini kalau korang beli seluar labuh korang bleh mtk dia otterkan utk korang secara percuma... sangat best.. ok esok Anum sambung lagi ya
ok anum sertakan alamat Toko Tiga ya utk kemudahan kawan2 untuk ke sana apabila berada di bandung nanti ya
Toko Tiga - Original Jeans Centre
Clothing Store
Jl. Jend. Ahmad Yani 
No. 112-116 (Pasar Kosambi), 
Bandung, West Java, Indonesia
Tel :+62 22 7300420 

*Hari ini dan esok Anum ada kursus, pada semua yang sudi singgah blog Anum nanti Anum buat kunjungan balas ya,, Tq u all *

Sep 28, 2015

Travel @ Bandung Sept 2015 #1

8:30 AM 32 Comments
Assalamualaikum semua
Apa khabar semua? Banyak makan daging x raya nie
Ok hari ini Anum nak up entry percutian my family
 Ok kali ini trip my family untuk 4hr 3 mlm
 Jom kita naik flight
 Masuk je hubby terus tido, katanya sakit kepala 
(masa kami nak naik flight nie cuaca sangat teruk 
dengan jerebu, nasib baik flight x delay)
 My mom bz melayan si kecik nie, x nak duduk diam dia
 tengok la tue siap jumpa kawan baru dalam flight
 Alhamdullilah kami selamat sampai di Bandung
 Gambar kenangan sementara tunggu supir amik
  Anum memang dah book siap2 supir 
 Ala lupa nak sanp gambar supir kami.. nanti ek.. Alhamdullilah selamat sampai di Hotel
 Kami menginap di Hotel Progo. Lokasinya sebelah sekolah Kristen Yahya. Dan sebelah itu juga ada tempat yang boleh diaturkan sesi fotografi. Tinggal di Progo, kami boleh berjalan kaki saja ke Factory Outlet yang disekitarnya seperti Heritage, Cascade, Summit, Secret, Banda Outlet, dan banyak lagi. Nak khidmat tukang urut pun boleh diurus oleh hotel. Tp hati2 ye..kekadang cowok yang diminta, cewek yang dating. Iman harus kuat dong!
 Selfie memang wajib la buat my hubby
 Jom terjah masuk tgk bilik
 keadaan bilik air, for me semua ok cuma kain tue la dah macam berkulat ... 
 Rack yang disediakan dalam bilik
Masa mula2 sampai terus kemas baju, lupa x snap gambar lagi.. 
so terima je la gambar dah berkemas
 safety pintu bilik hotel
Almari utk susun baju2.. hehe ok kami selamat sampai 
dalam jam 2pm waktu di Bandung
Cuaca di bandung sangat la best, 
 x kena jerebu, mengikut kata supir kami bandung jauh 
dengan kawasan pembakaran. 
Kami rasa best sangat ye la sebab kebetulan 
masa nak pergi memang cuaca dekat malaysia sangat teruk , 
kira macam kami lari ke Bandung la nie...hehe
Kami berehat sekejap di hotel dalam sejam kemudian semua bersiap2 nak keluar.. 
Nak tau ke mana tunggu entry next ya
Oh ya Anum sertakan details Hotel Progo ya...

Hotel Progo 
Jl. Progo no. 6, 
Riau, Bandung, 
Indonesia
Phone: +62 22 4206249

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Google+ Badge

Member of

Member of