Campaigns

Dec 7, 2015

Kami Suka Mancing

Assalamualaikum semua
Masuk je hari Isnin comfirm semua lemau
Mana x nya sebab dah cuti 2 hari kan :)
Apa agaknya xtvt weekend korang ya
Anum & Hubby plan nak pg memancing
Jom tengok ke mana tempat pilihan kami
Ok Last week Anum telah berkomplot bersama Hubby 
untuk memancing di kolam RM3.00 Jugra, Banting. 
Ini merupakan kali ke berapa pun Anum x ingat memancing dikolam tersebut. 
Memang tmpt favorite kami .               
Alhamdullilah balingan pertama dah berjaya- ikan siakap
Rezeki kedua-ikan jenahak
Rezeki ketiga-ikan merah
Rezeki Keempat- ikan merah
Rezeki kelima- ikan merah
Rezeki keenam- ikan siakap
Rezeki ketujuh - ikan siakap
Rezeki kelapan- ikan kerapu
Yang nie beratnya 4.5kg
Pengsan nak bayar, kalau dah sekilo rm38.. korang kali la :) hehe
Rezeki kesembilan- ikan merah lagi
Alhamdullilah genap dapat 10 ekor ikan kami pun balik..
Puas rasanya dapat memancing, agak lama Anum & Hubby x mancing disebabkan tiada masa terluang, maklum la kalau nak memancing amik masa yang lama. Macam hari ini kami sampai jam 9am, kami balik around 3pm.. Tapi hasilnya sangat puas hati :)
Meh Anum share skit tentang tempat nie
Dekat sini kalau korang nak mancing korang kena 
Bayar RM3.00 boleh mancing sampai lebam
Boleh mancing mana-mana kolam(Kolam Siakap, Kolam Jenahak, 
Kolam Bawal Emas dan Kolam Kerapu)

Dapat ikan kena timbang dan kena bawa balik.
Sebenarnya kalau dekat area Banting nie ada banyak kolam, korang kena pandai2 pilih la mengikut keselesaan korang. Macam Anum & Hubby banyak kali try kolam lain tapi rasa ikan yang dapat tue memang x boleh diterima oleh tekak, so buat masa sekarang nie hanya 1 kolam sahaja yang Anum & Hubby boleh, sebab ikan yang kami dapat rasa sangat fresh, x de langsung rasa tanah ke berbau ke..
Bak kata orang memang puas hati dan terbaik dari ladang. hehe
Ok ini la xtvt kami. Korang plak?


Share:

18 comments:

  1. anum boelh satu geng ngan asben kita...
    die mmg gler memancing...naik hitam dah mukaaaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. terbaik best satu kepuasan dapat tarik ikan

      Delete
  2. wow habis tu lepas mancing n timbang ikan, total berapa semua?
    beratus gak tu

    ReplyDelete
  3. Bestnya anum,,dh lama dah tak memancing..dulu arwah abah sangat suka memancing..tiap kali cuti sem mesti kena temankan abah... best kan masa nak naikkan ikan..die punye feeling tu..fuhhhh.. ;p

    ReplyDelete
  4. Pandainya anum memancing..
    Balingan pertama dah dpt ye..
    Byk pulak tu smpi 10 ekor..

    ReplyDelete
  5. Ingatkan ikan yg dpt tu tak kena bayo Num.....rupanya mcm kena beli ek hihi

    ReplyDelete
  6. Ingatkan ikan yg dpt tu tak kena bayo Num.....rupanya mcm kena beli ek hihi

    ReplyDelete
  7. ehehe suka mancing rupanya.. bila ada minat sama lagi best kan..
    enjoy dedua =)

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Socialize

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Labels