Dec 31, 2015

Holiday @ Lost World of Tambun Dis 2015 Part IV

Assalamualaikum semua
Dah lunch ke korang?
Anum hr nie x berapa ada selera nak makan
Just amik roti bakar & air milo je
Ok Jom kita sambung entry pagi tadi ya
 Tin Valley merupakan satu tarikan baru di Lost World of Tambun. 
Tarikan ini membolehkan para pengunjung kembali masa silam di mana era kegemilangan perlombongan bijih timah di Perak.
  Perlombongan bijih timah di Semenanjung Malaysia telah diamalkan selama beratus-ratus tahun oleh orang Asli dan orang Melayu, kemudiannya datang Siam dan Mandailing  serta yang diikuti oleh pendatang Cina yang kebanyakannya Hakka.
 Jangan salah faham ini bukan mendulang emas
 Tetapi mendulang biji timah, nampak x hasilnya
 Replika gajah yang dahulunya memainkan peranan penting dalam perlombongan bijih timah.
  Besar tau replika nie
  Kami memang x lepaskan peluang utk bergambar
 Cantik sangat tempat nie
 Next kami ke adventure park plak
 Jom kita try semua game yang sangat mencabar 
Settle semua kami bergambar tanda kepuasan berada di Adventure park nie. Utk adventure park korang kena beli tiket lain ya, Anum memang dah beli siap2 semuanya online
 Selesai semua xtvt kami singgah Dulang Tea House
 Antara menu yang tersedia di sini
 Klasik cafe nie, semua barang2 lama jadi hiasan
Tengok tin biskut tue, rare 
Tv Lama nie, teringat zaman arwah abah masih ada, Anum sempat mengunakan TV sebegini tau 
 Memang betul2 klasik
 Kami berehat seketika sambil pekena Kopi
Memang sedap kalau korang sampai ke sini wajib try tau, ok jom teruskan perjalanan lagi
 Last sekali kami masuk rumah hantu , boleh tahan seram 
 Kuda emas nie bawa tuah kata hubby hehe
 Kami keluar kira2 jam 7pm, best sebab semua park kami masuk
 Kalau korang nak datang memang kena habiskan one day kat dalam nie
Yang penting berbaloi dengan harga yang ditawarkan ya. Kami x stay kat dalam tambun hotel sebab mahal, Anum amik hotel budget je , ye la seharian di lost of tambun so buat apa nak duduk hotel mahal2 kan. Nak tau hotel pilihan Anum x? 
Nanti Anum sambung next week ya
Kesempatan ini Anum ucapkan Selamat Tahun Baru 2016
Korang celebrate New Year kat mane? 
Anum & Hubby x plan lagi nak kemana tengok je la kaki melangkah nanti, hehe
Bye2 korang
Happy Holiday & Weekend


Share:

4 comments:

  1. Anum bestnya..
    Kite x tau ler bila nak sampai..
    Walaupun dekat..
    Hukhukhuk!
    Tp mmg best lah anum..
    Dulu2 x best mcm skrg ni..
    Kalau bwk aqil ni suka benor dia..
    Happy new year dear.. ;)
    Happy holiday..

    ReplyDelete
  2. Wow best nya Anum..
    Kalau bawa anak2 akak ni mesti dia suka..

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

✿YANG RAJIN KOMEN✿

Lazada

Popular Posts

STATISTICS