Dec 11, 2015

3 Sahabat Baik Dari Malaysia Ini Buat Nasi Lemak Jadi Kegilaan Penduduk Di Paris.. Caya Lah!

Assalamualaikum semua
Salam Jumaat penghulu segala hari
Ok hari ini Anum nak share ngan korang tentang 3 orang sahabat nie
Nasi lemak salah satu makanan paling popular di Malaysia selain daripada roti canai dan karipap. Selalunya korang makan kat kedai mamak sambil pekena teh tarik kan? Cuba bayangkan satu hari korang makan nasi lemak bawah Eiffel Tower di Paris. Ehemm.. Macam layan je.
Eh ada ke orang jual nasi lemak kat Paris? Apa pulak takde. Yang best nya lagi, orang jual nasi lemak di Paris ni berasal dari Malaysia. Caya lah!

Salute pada 3 orang pemuda dari Malaysia ni
Memperkenalkan Affy (Terengganu), Qayyum (Penang) dan Jimmy (Kedah) merupakan kawan baik dan mempunyai hobi yang sama iaitu sukakan makanan dan travelling.
 
Amboii berselera sungguh Anum tengok diorang ni makan. Nampak sangat nasi lemak yang dijual oleh 3 orang sahabat tu sedap dan menyelarakan. Sampaikan kami tengok pun meleleh air liur.
Antara artis yang dah cuba
 
 
Antara artis yang pernah ke Paris seperti Syarif Sleeq, Keith Foo dan Rizalman turut tidak terlepas untuk mencuba nasi lemak ni.

So kalau korang ke paris sila la cuba nasi lemak ini ya

* hari ini bz sangat, memang x sempat online
tq pada yang sudi singgah ya. Happy Weekend semua*
Share:

26 comments:

  1. kalau dh minat inshaaALLAH mnjdi.. asalkan tak putus asa..

    ReplyDelete
  2. wah....lepas ni kalau nak p Paris..boleh la cari nasik lemak..sekurang2 lepas rindu kat Malaysia kan..

    ReplyDelete
  3. bangga dengan mereka ANum.. nasi lemak akhirnya terkenal di Paris..:)

    ReplyDelete
  4. Alamak, terliur la plak bila tengok nasi lemak nie... yumm..yumm..

    ReplyDelete
  5. hidup di negara org mmg perlukan kreativiti...
    terbaek lah dorang ni...

    ReplyDelete
  6. hebat anak Malaysia ni ..tau tahnia pada kejayaan mereka. kira bertaraf dunia

    ReplyDelete
  7. Wowww, jauhnya nasi lemak merantau.. Hihi

    ReplyDelete
  8. tiba-tiba rasa nak makan nasi lemak pulak malam-malam ni huhu

    ReplyDelete
  9. Rezeki org tak dapat dijangka kan Num....Sapa sangka bisnes Nasi Lemak kat Paris jadi femes cenggini... Kagumlah tgk mereka yg berjiwa kental ni

    ReplyDelete
  10. waaa.. bagusnya bawak cuisine kita ke sana.. bagus2 kipidap to those three guys.. okay.. now.. bila nak pegi Paris ? eheh..

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

✿YANG RAJIN KOMEN✿

Lazada

Popular Posts

STATISTICS