Campaigns

Nov 2, 2015

# Sharing # Tips

Tak Sangka Rupanya Di Penang Ada Extreme Park Seperti Cerita Survivor

Assalamualaikum semua
Apa khabar di pagi Isnin nie.. hehe
Ok hari ini nak share ngan korang semua
Rasanya banyak juga beberapa tempat dan aktiviti untuk seisi keluarga, kali ini kami temui satu lagi spot baik untuk anda semua. Di Penang, ada sebuah taman tema yang menyediakan pelbagai aktiviti lasak untuk seisi keluarga.
Namanya Escape Extreme Park, ia merupakan sebuah taman tema yang dibina dalam persekitaran semula jadi. Berbeza dengan tempat lain, Escape menyediakan pelbagai aktiviti dan permainan lasak seolah-olah korang sedang berada dalam program Survivor. Korang mesti pernah tengok kan?
Sesuai untuk semua peringkat umur kerana tarikan taman tema ini direka mengikut kebolehan dan tahap tenaga seseorang. Jom kita tengok apa permainan dan aktiviti yang menarik disini.

Monkey Business
Gecko Tower
Aerobat
Coco Climb
 Atan’s Leap
  Monkey School
 Jungle Swinger
 Balance Beam
Flying Lemur
 Jumping Jack
Tubby Racer
 Kite Flyer
Best kan? Kalau dapat macam ni mesti seronok, anak-anak nanti tak adalah asyik duduk main smart phone je sampai rabun, kalau pergi sini sekurang-kurangnya dapat juga sihatkan lagi tubuh badan kita.
Lokasinya terletak di Teluk Bahang, Penang. Kalau berminat, ini alamatnya :

828 Jalan Teluk Bahang, 11050 Penang, Malaysia
No. telefon: +60 4 8811 106
Fax: +60 4 8813 106

34 comments:

  1. ni kalau group blogger buat family day...harus pilih tempat ni kan..baru best,...

    ReplyDelete
  2. Menarik jugak....kalau nak cabar diri utk buat semua nih.....boleh kot...walaupun hakikatnya.....memang tak berani....ehehehe....

    ReplyDelete
  3. wwwwwaaaaahhhhhh!
    memang tak akan naik lerrrr....huhuhu...

    ReplyDelete
  4. Ni kalau yg mmg minat aktiviti lasak ni mmg sesuai sangat .. :D

    ReplyDelete
  5. aaa..tak berapa in la aktiviti mcm nie..uhukss

    ReplyDelete
  6. wowww..memang menarik aktiviti2 kat dalam ni ye Anum... mencabar fizikal & minda...

    ReplyDelete
  7. wargh....tertarik betul...Sal done follow sini....

    ReplyDelete
  8. bestnyaaa.. nak pergi tapi anak2 tgh kecik ni camne... ahaha. kalau nak tunggu diorg besar sket takut kita pulak dah tak larat pulak.. tape tape kita tulis je dulu dalam bucket list mana tau dapat pergi insyaAllah

    ReplyDelete
  9. Bolehlah nti pg...mcm best jer....

    ReplyDelete
  10. org yg suke sukan lasak mesti suka ni. hehe
    nak pergi tapi jauhnyeee ><

    ReplyDelete
  11. Benda benda gini okje kurang minat ni.....tp bebudak mmg suka

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Anum Was Here

Salam Aidilfitri

Salam Aidilfitri
Tangan dihulur maaf dipinta, Erat hubungan sesama kita, Semoga gembira di hari yang mulia ini, Salah dan silap harap dimaafkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin.

Qudut & Anum

Qudut & Anum

♥Google+ Followers ♥

✿YANG RAJIN KOMEN✿

♥ Peminat Anum♥

Labels

Follow Us @ anumkhairil.blogspot.my/