Campaigns

Nov 24, 2015

# Hijabista # Sharing

Gaya Kasual Hijabista 2015

Assalamualaikum semua
Ok petang nie Anum nak share tentang gaya kasual Hijabista 2015
Apa yang menarik dan membuatkan Anum nak share dengan korang??
Jom baca entry penuh mengenai ini

Menurut kamus urban, hijabista bermaksud wanita berhijab yang mengikuti trend fesyen terkini. Gelaran yang mula popular dikalangan wanita berrhijab pada awal tahun lalu ini merujuk kepada golongan wanita berhijab yang bijak bergaya dan berani bereksperimen dengan trend fesyen terkini walaupun berhijab. Ia bukanlah suatu gelaran yang buruk malah, ramai wanita berbangga apabila diberikan gelaran hijabista ini. Berikut merupakan trend hijabista yang paling popular di Malaysia sepanjang tahun 2015;
Koleksi jumpsuits sudah mula dipakai sejak dahulu lagi namun, semenjak industry Muslimah berkembang dengan semakin pesat, anda kini boleh menemui koleksi jumpsuits terkini yang direka khusus untuk wanita bertudung dimana ia direka dengan lebih loose dan berlengan panjang.
Begitu juga dengan rekaan blouse Muslimah yang menarik dan boleh anda gayakan dengan pemakaian jeans atau skirts labuh. Pemakaian seperti ini boleh anda gayakan apabila ingin keluar berhujung minggu.
Seperti yang disebut sebentar tadi, koleksi blouse Muslimah ini juga boleh dipadankan dengan pemakaian maxi skirts seperti berikut dan boleh digayakan untuk menghadiri majlis-majlis istimewa.
Untuk gaya yang lebih feminine pula, hijabista sering memilih jubah moden atau koleksi kaftan seperti berikut sebagai pilihan utama.
Atau koleksi dress Muslimah seperti berikut yang sesuai digayakan untuk ke mana sahaja. Ia boleh dipakai pada hujung minggu, untuk ke pejabat mahupun ketika menghadiri undangan perkahwinan!

So apa tunggu lagi kawan2 semua
oh ya kat mana nak dapatkan koleksi yang sangat menarik nie kan
Senang saja korang just terjah je laman web Zalora
Mudah kan
Happy shopping korang :)


38 comments:

  1. woww blog anum berwajah baru..cantik!!!
    skrg dah ada banyak fesyen muslimah yang lebih trendy kan..=D

    ReplyDelete
  2. semua cantik..sesuai untuk orang kurus ni :)

    ReplyDelete
  3. Wowwwwww....teruja ni..lama xsinggah..sekali blog anum ada 'baju baru' la....congrats dear..cannnteeekkkk..anyway..bagus info fesyen tu...betul..skrg fesyen muslimah dah xstatik..dah macam2 gaya kan...

    ReplyDelete
  4. Zalora memang banyak baju2 cantik..tak payah cari kat luar..

    ReplyDelete
  5. Zalora memang banyak baju2 cantik..tak payah cari kat luar..

    ReplyDelete
  6. akak rasa macam tak boleh komen je..tadi komen keluar error..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..dah keluar dah tu..tapi tadi error..

      Delete
  7. Mana satu akak nak gayakan cara muslimah ni. Cuba salah satu akak. Macam sesuai.

    ReplyDelete
  8. Cantik semua gayanya. Rambag mata, ada yang berkenan.

    ReplyDelete
  9. Cantik semua gayanya. Rambag mata, ada yang berkenan.

    ReplyDelete
  10. cantik bj nombor 2 tu anum..sesuai utk berjln mkn angin..ala2 ladies gitu

    ReplyDelete
  11. Asalam ..hahaha ada petanda N zakiah hanum akan berhijab kan..inshaAllah

    ReplyDelete
  12. Asalam ..hahaha ada petanda N zakiah hanum akan berhijab kan..inshaAllah

    ReplyDelete
  13. Org slim mcm tu, pakai apa pun cantikkan Num

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Anum Was Here

Salam Aidilfitri

Salam Aidilfitri
Tangan dihulur maaf dipinta, Erat hubungan sesama kita, Semoga gembira di hari yang mulia ini, Salah dan silap harap dimaafkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin.

Qudut & Anum

Qudut & Anum

♥Google+ Followers ♥

✿YANG RAJIN KOMEN✿

♥ Peminat Anum♥

Labels

Follow Us @ anumkhairil.blogspot.my/