Campaigns

Oct 8, 2015

Travel @ Bandung Sept 2015 #9

Assalamualaikum semua
Sekejap je masa berlalu dah hari khamis kan
Ok jom sambung laju2 entry Bandung
Pembelian di floating market menggunakan sistem koin. Jadi boleh tukar koin siap2. 
Tak yah tukar awal2 pun xpe sebab kat dalam ada lagi kaunter penukaran.
Hari tu memang nak sangat ke hat yai tengok yang floating market tu. 
Apa pun kat sini pun ada, sangat comel okay kawasan dia. 
Zai & Family teruja sangat sampai ke sini
Dekat kawasan berdekatan disediakan tempat duduk khas untuk pengunjung. 
So pengunjung diberi peluang menikmati keindahan tasik semasa makan. 
Tengok kuih-kuih yang comel memang menarik perhatian. 
Jom nak cuba Bandrek bakar
Hubby dah tukar koin so apa lagi jom membeli
Memang wajib la gambar kami ada kan
x sabar nak cuba bandrek bakar
 Comel kan style ni! Eceh!
Bos dah tunggu makanan nie
eceh2 nak juga berdua ek.
hahahha layan kan aja ek
Lupa nak inform tukar ikut keperluan sebab tak boleh nak refund. 
Kitorang jalan2 dulu, kalau rasa nak beli boleh tukar kat dalam koin nye.
Ok setakat ini habis la tentang Floating Market ya, 
kami makan ringan2 je, buat alas perut
 sebab lepas nie pak supir nak bawak kami 
lunch tempat special katanya...
Share:

24 comments:

  1. wahhh best nya anum sambil tgk tasik boleh mkn2...

    ReplyDelete
  2. bestnya dapat jalan kat bandung..nik x tau bilalah boleh pergi

    ReplyDelete
  3. Ohhhh ingatkan Anum pun naik sampan jugak...... rupanya penjual je yang duk atas sampan ek....
    Ubi Bakar tu bandrek le Num?

    ReplyDelete
  4. cni mcm proper sket tmpt die, xpnas sebab berbumbung..siap ade tmpt utk duduk mkn tu yg best..

    ReplyDelete
  5. Seronoknya jalan2.. unik je jual atas sampan..

    ReplyDelete
  6. Bila laaa badan nie nak sampai bandung nie...
    asyik fikiran je yang sampai dlu..huhuhu

    ReplyDelete
  7. mana gambar bandrek bakarnya ? huhu..

    ReplyDelete
  8. nampak bersih je tempat ni..best nya..unik la...

    ReplyDelete
  9. Sungguh banyak rupanya tempat best dekat Bandung..Nak kena cari supir yang best jugak la ni

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Socialize

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Labels